Arkitekttegnede hytter ved fjorden. Flott utsikt! Idyllisk og rolig område. Båtplass.

W Eiendomsmegling presenterer Ulvastad 52 - Hytte nr. 6. Din nye bolig.

Prisantydning:

475.000

Totalpris:

527.265

P-rom/BRA:

28 / 28

Byggeår:

1972

Boligtype:

Hytte

Eierform:

Selveier

Etasje:

1

W Eiendomsmegling ved Renate Ripe Johnsen har gleden av å presentere Ulvastad 52 - Hytte nr. 6

Visninger:

Det er ikke satt opp tidspunkt for fellesvisninger. Kontakt megler for privatvisning.

Ulvastad 52 - Hytte nr. 6

Spennende sommerhytter på Grytnes med fin beliggenhet ved Vetlefjorden. Her får du en rimelig inngangsbillett til et nydelig ferieobjekt. Se video!

Koselige hytter like ved fjorden omgitt av mektig natur. Området byr på eldorado av natur- og fritidsopplevelser og er det perfekte sted for avkobling og ro. Hyttene har en praktisk arkitektur og er enkle å vedlikeholde.

- Kjøreadkomst helt frem
- Innlagt vann, avløp og strøm
- Lave driftskostnader
- Tilgang til sjø med flott molo
- Rett til eget båtfeste
- Gode bademuligheter
- Romslige tomter på ca. 600m²
- Utsikt med gode solforhold

* Hytte nr. 1 - SOLGT!
* Hytte nr. 2 - 475 000,-
* Hytte nr. 3 - SOLGT!
* Hytte nr. 4 - 475 000,-
* Hytte nr. 5 - SOLGT!
* Hytte nr. 6 - 475 000,-
* Hytte nr. 7 - SOLGT!
* Hytte nr. 8 - SOLGT!

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Renate Ripe Johnsen

Renate Ripe Johnsen

Eiendomsmegler MNEF / Partner

E: renate@wmegling.no

M: 47330484

NYTTIG INFORMASJON

KORT OM EIENDOMMEN

Spennende sommerhytter på Grytnes med fin beliggenhet ved Vetlefjorden. Her får du en rimelig inngangsbillett til et nydelig ferieobjekt. Se video!

Koselige hytter like ved fjorden omgitt av mektig natur. Området byr på eldorado av natur- og fritidsopplevelser og er det perfekte sted for avkobling og ro. Hyttene har en praktisk arkitektur og er enkle å vedlikeholde.

- Kjøreadkomst helt frem
- Innlagt vann, avløp og strøm
- Lave driftskostnader
- Tilgang til sjø med flott molo
- Rett til eget båtfeste
- Gode bademuligheter
- Romslige tomter på ca. 600m²
- Utsikt med gode solforhold

* Hytte nr. 1 - SOLGT!
* Hytte nr. 2 - 475 000,-
* Hytte nr. 3 - SOLGT!
* Hytte nr. 4 - 475 000,-
* Hytte nr. 5 - SOLGT!
* Hytte nr. 6 - 475 000,-
* Hytte nr. 7 - SOLGT!
* Hytte nr. 8 - SOLGT!

Eiendommen

Adresse

Ulvastad 52 - Hytte nr. 6,
6899 BALESTRAND

EIENDOMSBETEGNELSE

Kommune: Sogndal
Gnr. 333
Bnr. 1
Knr. 4640

EIERFORM

Fritidseiendom

AREAL OG INNHOLD

Areal og fordeling pr etasje
1.etg: 28 kvm BRA / 28 kvm P-rom

Hytten går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg: Gang, stue, kjøkken, sovealkove i ett rom og bad.

BYGGEÅR

1972

STANDARD

Utvendige og og innvendige overflater er vurdert til å være i bra stand sett i forhold til alder og bruk og har en enkel standard fra byggeår. Hyttene kan fint brukes videre med dagens tilstand.

Standardbeskrivelsen gjelder for hytte nr. 7 og er stort sett lik de resterende hyttene. Se vedlagte tilstandsrapporter for beskrivelse av alle hyttene.

Overflater:
Alle innvendige overflater er fra byggeår unntatt gulvbelegg/laminat som er skiftet i ca. år. 2010. Vegger og tak har trepanel og malte slette plater.

Kjøkken:
Kjøkkenet har innredning med glatte fronter og benkeplate av laminat. Hvitevarene består av kjøleskap og komfyr som medfølger handelen.

Bad:
Badet har enkel standard har fått utført enkle tiltak i ca. år. 2010. Deler av innvendige overflater er fra byggeår. Det ble montert nye baderomsplater på vegg, delvis nytt belegg og delvis nytt røropplegget. Både nytt og gammalt gulvbelegg som trenger enkle tiltak.

VVS:
Røropplegget har en kombinasjon av både kobber-rør og rør-i-rør system. Avløpsrør i plast. Dette er montert delvis åpent under hyttene. Vannrørene er ikke montert frostsikkert. Vann til hyttene er per i dag kun vurdert som sommervann (mulig å gjøre om dette til helårs etter ønske). Alle hytteeierne har tilgang til vann til tappekran på pumpehuset gjennom hele året.
Hyttene har naturlig ventilasjon.
Hyttene har varmtvannsberedere på ca. 100-120 liter plassert i skap ved kjøkken.

El-anlegg:
Det meste av det elektriske anlegget er skiftet til nytt i ca. år 2010. Kun deler av det gamle anlegget som er igjen. Alle hyttene får installert egen strømmåler i forbindelse med salget.

Alle hyttene har vedovn. Desse bør kontrolles for funksjon og godkjennelse.

TOMT

Eiet tomt. Hyttene ligger per i dag på ett gårds- og bruksnr. Det foreligger godkjent fradeling av de syv tomtene på ca. 600 kvm. hver. Bestilling av oppmåling vil bli sendt inn til kommunen ved budaksept (se mottatt løyve om fradeling, samt kartskisse, som ligger vedlagt salgsoppgaven). Kostnad for oppmåling blir lagt til i omkostningene for kjøper og utgjør kr. 26 100,-. Hyttene ligger i naturlig terreng som er delvis skrått og kupert.

TOMTETYPE

Eiet

TOMTEAREAL

600 m²

BYGGEMÅTE

Hyttene har byggeår i 1972 og 1974. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Svein Låksrud. Beskrivelsen gjelder for hytte nr. 7. Det foreligger en tilstandsrapport på hver av de syv hyttene som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av løsmasser. Ingen drenering i grunnen. Kun naturlig masser grunne. Betong pilere plassert direkte på terrenget.
Yttervegger: Yttervegg er tekket med trepanel og plater.
Takkonstruksjoner: Sperretak med sutak antatt fra byggeår. Takkonstruksjon er montert på søyler ned mot etasjeskillet. Takkuppel har fått montert møna saltak ca. år 2016/17. Taktekke med asfaltbelegg antatt fra byggeår og fra nyere tid over deler av taket.
Gulvsystemer: Etasjeskiller av trebjelkelag.

ADGANG TIL UTLEIE

Hyttene kan i sin helhet leies ut.

OPPVARMING

Oppvarmingen består av vedovn i stue og vegghengt panelovn. Ellers elektrisk oppvarming.

ENERGIMERKE

F - Rød

Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

Tv og internett

Det er ikke tv/internett på hyttene per dags dato. Hytteeier installerer dette selv med ønsket abonnement.

RADONMÅLING

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

BELIGGENHET

Hyttetunet ligger vakkert til ved Vetlefjorden i Sogndal kommune. Vetlefjorden ligger midt i et eldorado for fjellturer sommer som vinter. Gaularfjellet er blant mange av de fantastiske muligheter i umiddelbar nærhet til hytta for bruk av randoné ski. Området er det perfekte sted for både eventyrlystne og de som søker avkobling.

Verdt å nevne er kunstbygden Balestrand som ligger ca. 28 km. unna hyttene. Dette er en historisk liten bygd som har mye å tilby! Her finner du blant annet Sognefjord Akvarium, St. Olafskyrkje, Norsk Reiselivsmuseum, Saurdalen ski- og friluftsarena og fantastiske fjellturer og naturstier. Om du ønsker en god matopplevelse kan du ta turen innom Kviknes Hotel eller Ciderhuset.

Andre opplevelser er brevandring på Jostedalsbreen, en tur i Flåmsbana som er en av de bratteste og mest spektakulære togreisen i verden, og Utsikten på Gaularfjellet som er et et fantastisk utsiktspunkt! Rasteplassen ligger på toppen av stigningen opp fra Vetlefjorden og byr på et storslått panorama. Opplevelsene er mange og minnerike.

For utfyllende informasjon om hva området kan tilby, sjekk visitbalestrand.com.

ADKOMST

Enkel adkomst helt frem fra fylkesvei 5606.

PARKERING

Parkering på egen tomt.

Økonomi

PRISANTYDNING

Kr 475.000,-

TOTALPRIS INKL OMK

Kr 527.265,-

INFO FORMUESVERDI

Ligningsverdien er føreløpig ikke fastsatt da eiendommen ikke har eget gårds- og bruksnr. Denne blir fastsatt av Skatteetaten etter overtakelse.
Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 2 176,- per 2024. Kommunale avgifter gjelder renovasjon. Eiendommen har privat vann og avløp. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

FORSIKRINGSSELSKAP

If Forsikring

INFO EIENDOMSSKATT

Eiendomsskatt er føreløpig ikke fastsatt da eiendommen ikke har eget gårds- og bruksnr.

Offentlige forhold

TINGLYSTE HEFTELSER OG RETTIGHETER

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoverføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Kopi av grunnboken til gnr. 333, bnr. 1 som hyttetunet per i dag står på ligger vedlagt salgsoppgaven.

Hyttene ligger per i dag på ett gårds- og bruksnr. Det foreligger godkjent fradeling av de syv tomtene på ca. 600 kvm. hver. Bestilling av oppmåling vil bli sendt inn til kommunen ved budaksept (se mottatt løyve om fradeling, samt kartskisse, som ligger vedlagt salgsoppgaven). Kostnad for oppmåling blir lagt til i omkostningene for kjøper og utgjør kr. 25 020,-. I grunnboken på hver hytte vil det bli tinglyst rettigheter til båtplass, vei, vann og kloakk.

FERDIGATTEST / MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Med andre ord kan det likevel være utført søknadspliktige arbeider på eiendommen som ikke er omsøkt, og som det ikke er gitt ferdigattest for.

REGULERINGS- OG AREALPLANER

Eiendommen er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til fritidsbebyggelse ifølge Sogndal kommune.
Plan-id: 1-2009
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Ikraftredelsesdato: 25.03.2010
Arealbrukstatus: Nåværende

ADGANG TIL UTLEIE

Hyttene kan i sin helhet leies ut.

VEI, VANN OG AVLØP

Privat vei som fritt kan benyttes som adkomstvei til hyttene. Hyttene er tilknyttet felles borebrønn. Vann til hyttene er per i dag kun vurdert som sommervann (mulig å gjøre om dette til helårs etter ønske). Alle hytteeierne har tilgang til vann til tappekran på pumpehuset gjennom hele året. Felles septiktank på 12m3 med kommunal tømming. Rettighetene til vei, vann og avløp vil også bli tinglyst ved salg.

Det vil være pliktig medlemskap i velforening for hyttene med vedlikeholdsplan for vei, vann og og avløpsanlegg.

Øvrige kjøpsforhold

BETALINGSVILKÅR

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

OVERTAGELSE

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning. Hytten kan overtas etter at eiendommen har fått eget gårds- og bruksnr.

Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

BUDGIVNING

Eventuelle bud må bli gitt på megler sitt standard budskjema som ligger vedlagt salgsoppgaven. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.

Om du vil øke budet ditt formidles nytt bud til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

AVHENDINGSLOVEN

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

HVITEVARER

Hvitevarer på kjøkken som står i boligen ved visning medfølger. Selger tar ikke ansvar for standard på hvitevarer og kjøper kan således ikke klage på disse i ettertid.

LOVPÅLAGTE TILTAK MOT HVITVASKING

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

PERSONOPPLYSNINGSLOVEN

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

MEGLERS VEDERLAG

Det er avtalt at selger skal betale en fast provisjon på kr. 33 000,- per hytte. Videre skal selger betale kr. 5900,- for oppgjør og kr. 2 000,- per avholdte visning.

Utlegg:
Selger skal betale avtalte utlegg i samsvar med oppdragsavtalen.

EIER

Harald Ulvestad

OPPDRAGSNUMMER

12002823

Megler

ANSVARLIG MEGLER

Renate Ripe Johnsen
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Tlf: 47330484
Epost: renate@wmegling.no

MEGLERFORETAK

W Eiendomsmegling Sunnfjord AS
Hafstadvegen 23
6800 FØRDE
Org.nr. 926 591 126

Vedlegg

Renate Ripe Johnsen

Renate Ripe Johnsen

Eiendomsmegler MNEF / Partner

E: renate@wmegling.no

M: 47330484