Dokken | Urban 3-roms m/ sentral beliggenhet like ved UIB og BI. Hele leiligheten ble pusset opp i 2012 og fremstår som svært pen!

W Eiendomsmegling presenterer Bredalsmarken 2. Din nye bolig.

SOLGT
Prisantydning:

2.900.000,-

Totalpris:

3.206.625,-

P-rom/BRA:

68/69 m2

Soverom:

2

Byggeår:

1948

Boligtype:

Andelsleilighet

Eierform:

Andel

Etasje:

3

Felleskostnader:

3.954,-

Velkommen til Bredalsmarken 2. Boligen presenteres av W Eiendomsmegling ved Christina Erstad og Markus Håland.

Bredalsmarken 2

Urban og lekker 3-roms leilighet med en svært sentral beliggenhet. Leiligheten ligger like ved UIB, og med kort avstand til BI og er ypperlig for en student eller et par. Leiligheten har to soverom som begge er av god størrelse. Boligen fremstår som moderne og pen, med en smart planløsning og god utnyttelse av arealet. Bygget fremstår som godt ivaretatt og laget svært godt driftet. Alti alt et sentralt og fint bosted med høy trivselsfaktor.

Verdt å nevne:
- Flott treningsrom for beboerene, som nylig er pusset opp.

Oppgraderinger ble gjennomført i 2012.
- Nytt bad.
- Nytt kjøkken.
- Nytt rør-i-rørsystem.
- Nye gulver, oppgradering av veggflater og listverk.
- Nye innerdører.
- Senket himlingen i gangen og montert spotter.
- Oppgradert elektrisk anlegg.

Velkommen til visning!

Gjennomgående for boligen er store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys i alle rom.

Rett over gangen for kjøkkenet finner man en romslig og pen stue.

Leiligheten har to soverom, som begge er av god størrelse og som har gode oppbevaringsmuligheter.

Begge soverom er malt i lyse og innbydende toner.

Baderom som ble pusset opp i 2012. Arbeidet er fagmessig utført.

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Christina Erstad

Partner | Eiendomsmegler MNEF

E: christina@wmegling.no

M: 45258580

Markus Håland

Partner | Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

E: markus@wmegling.no

M: 92456782

NYTTIG INFORMASJON

Kort om eiendommen

Urban og lekker 3-roms leilighet med en svært sentral beliggenhet. Leiligheten ligger like ved UIB, og med kort avstand til BI og er ypperlig for en student eller et par. Leiligheten har to soverom som begge er av god størrelse. Boligen fremstår som moderne og pen, med en smart planløsning og god utnyttelse av arealet. Bygget fremstår som godt ivaretatt og laget svært godt driftet. Alti alt et sentralt og fint bosted med høy trivselsfaktor.

Verdt å nevne:
- Flott treningsrom for beboerene, som nylig er pusset opp.

Oppgraderinger ble gjennomført i 2012.
- Nytt bad.
- Nytt kjøkken.
- Nytt rør-i-rørsystem.
- Nye gulver, oppgradering av veggflater og listverk.
- Nye innerdører.
- Senket himlingen i gangen og montert spotter.
- Oppgradert elektrisk anlegg.

Velkommen til visning!

Eiendommen

Adresse

Bredalsmarken 2
5006 BERGEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Bergen
Gnr. 164
Bnr. 259

Eierform

Andel

Byggeår

1948

Tomt

Felles eiet festet og er felles for borettslaget. Festeavgiften er inkludert i felleskostnadene.

Tomtetype

Festet

Tomteareal

2 267 kvm

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Mats Hansen:
Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet
med puss og maling.

Takkonstruksjoner:
Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med papp eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen.

Gulvsystemer:
Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller i betong- og
murkonstruksjoner.

Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.

Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1: Svake symptomer
TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt)

Følgende har fått tilstandsgrad 2:
Vinduer
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på de eldste vinduene.

Følgende har fått tilstandsgrad 3:
Ingen bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 3.

For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opp til tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Oppvarming

Varmekabler på badet, utover dette er det elektrisk oppvarming.

Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerke

E - Oransje
Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

Diverse

Laget planlegger rehabilitering av rør i grunnen, dette vil forhåpentligvis bli gjennomført vinteren 2020. Dette arbeidet forventes å bli finansiert av oppsparte midler. De vurderer også rehabilitering av rør i resten av borettslaget, men her er ikke tatt noen avgjørelser enda og dette er foreløpig kun på planleggingstadiet og det er usikkert når dette vil bli gjennomført. Dette arbeidet forventes å bli finansiert ved låneopptak. For mer informasjon, kontakt styret. Megler har vært i kontakt med styret og fått opplyst at det forventes at oppgradering blir finansiert med oppsparte midler og at felleskostander/fellesgjeld ikke vil øke som følge av dette.

Hvitevarer medfølger i handelen, vaskemaskin på bad og lysekrone i stue medfølger ikke.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

Beliggenhet

Velkommen til Dokken og Bredalsmarken 2. Her har man en sentral og meget attraktiv beliggenhet hvor man har gangavstand til så og si alt man måtte trenge i hverdagen, med skoler, butikker, kollektivtransport og ikke minst kort vei til sentrumsonen. For studenten er det gangavstand til høyskolen, samt ca. 5 minutters gange til Universitetet og Studentsenteret, med treningssenter og svømmehall. Til BI på Marineholmen går man på ca. 5 minutter. Her ligger også den gangbroen over Puddefjorden, "Småpudden", som tar deg raskt og enkelt til Danmarksplass og den nye turstien "Løvstien".

For den som ønsker seg en joggetur er Nygårsdsparken et yndet alternativ. Her er det flotte løyper som kan ta deg videre mot Store Lungegårdsvann, med fin turvei og benker langs sjøen, beliggende innen ca. 10 minutters gange. Herifra er veien for den spreke kort til Fjellveien og byfjellene, sommer som vinter. Det er i tillegg gåavstand til flotte tur-og friluftsområder som Nordnes, der man blant annet finner Nordnesparken og Akvariet samt muligheter for å nyte forfriskende drikke i sjøkanten på USF-Verftet når været tillater det. I finværet er Botanisk Hage på høyden et godt alternativ, her kan man også nyte fine grøntområder med en herlig atmosfære.

Handlingen kan man utføre på Kiwi, mot Nøstet eller på den nye Bunnpris-butikken i Nøstegaten. For den urbane ligger sentrum en kort spassertur unna hvor man finner alt av fasiliteter man trenger. Torgallmenningen, med alle byens service- og kulturtilbud omkring, Bergen Kino, Den Nationale Scene, flere kjøpesentre som Galleriet, Xhibition og Kløverhuset samt restauranter, kaféer og handlegater - mulighetene er mange.

Fra boligen er det videre kort vei til bussholdeplass med god offentlig kommunikasjon til blant annet NHH, Fyllingsdalen, Sandviken og Åsane. Det er også gangavstand til bybanestopp ved Store Lungegårdsvann, med bybane som også går forbi Lagunen og videre til Flesland.

Oppsummert kan beliggenheten skilte med blant annet:
- Gangavstand til sentrums studieinstitusjoner og alle fasiliteter sentrum har å by på.
- Flotte turområder med blant annet Fløyen, Ulriken, Fjellveien mm.
- Liten spasertur til både Botanisk hage, Nygårdsparken og Nordnesparken.
- Dagligvarebutikk ca. 3 minutters gange.
- Godt kollektivtilbud like ved.
- Spennende område.

Adkomst

Urbant, sentralt og med lett adkomst fra sentrum. Bredalsmarken ligger i enden av Dokkeveien og Jekteviksbakken på nedsiden av Nygårdshøyden, vendt mot Damsgård og Laksevåg. Med bil kan man kjøre via Nygårdstunnelen og i retning Møhlenpris. Kjør rett frem i rundkjøringen etter tunnelen og ta til venstre i lyskrysset. Bredalsmarken 2 ligger deretter på høyre side av veien.

Om man går til fots fra sentrum kan man gå fra Torgallmenningen og opp Johannestrappene, og over høyden. Videre kommer man til gangtunnelen ved Puddefjordsbroen og tar til høyre nedover mot Dokken. Gå videre forbi blokkene i Bredalsmarken og deretter kommer man inn i Bredalsmarken.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får man enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Parkering

Borettslaget har et par parkeringsplasser. Disse er for øyeblikket utleid. Dersom man er interessert kan man kontakte styret og sette seg på venteliste.

Økonomi

Prisantydning

2.900.000,-

Fellesgjeld

75.963,-

Omkostninger

2 900 000,- (Kjøpesum)
75 963,- (Fellesgjeld)
-----------------------------------------------------
Omkostninger:
204 (Panteattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument)
480,- (Tingl.gebyr skjøte)
4 300,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt))
-----------------------------------------------------
5 662,- (Omkostninger totalt)
-----------------------------------------------------
2 981 427,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Totalpris inkl omk

3.206.625,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 873.296,- pr. 2018
Formuesverdi sekundær 3.143.866,- pr. 2018

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette aveier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Felleskostnader

3.954,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader inkluderer:
Kommunale avgifter, felles byggforsikring, festeavgift, nedbetaling renter/avdrag andel fellesgjeld, kabeltv/internett (grunnpakke), dugnad og div. drift/vedlikehold av fellesarealer/utv. bygningsmasse.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Lånebetingelser fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 34117458727, Fana Sparebank Eiendomsfinansiering
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.02.2020: 3.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 58
Saldo per 04.02.2020: 3 628 154
Andel av saldo: 43 617
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 ( siste termin 30.06.2034 )

Lånenummer: 13562096, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 04.02.2020: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 10.889
Saldo per 04.02.2020: 2 690 693
Andel av saldo: 32 347
Første termin/første avdrag: 31.12.2015 ( siste termin 31.05.2025 )

Info om fellesgjeld

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av sameiet/borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld og fellesutgifter. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i fellesgjeld eller fellesutgifter. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Regnskap

Regnskapet for 2018 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 558 528,-.
Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

Om Borettslaget

Sameie

Dokken Borettslag

Org.nr.

953009072

Forretningsfører

Bob Eiendomsutvikling AS

Forkjøpsrett

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten lyses ut i etterkant av budaksept.

Sikringsordning

Et borettslag er organisert som et selskap. Dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine felleskostnader må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. Man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen beregnet oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp), og manglende betal av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Styregodkjennelse

Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

Borettslagets forsikringsselskap

Tryg forsikring

Polisenummer felles forsikring

3638106

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

16.11.1948 - Dokumentnr: 10334 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
ÅRLIG AVGIFT NOK 3,408
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
MED FLERE BESTEMMELSER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT


27.07.1999 - Dokumentnr: 19370 - Rettighet
Gjelder feste
Rettighetshaver: Hølleland Svein Morten
Fnr: 150870 44561
LEIEAVTALE
Fra dato 01/01/1999
Leie 1.500 pr. mnd
2 mnd. gjensidig oppsigelse
Leie av butikklokale
Bestemmelser om regulering av leien
Kan ikke framleies uten samtykke av
hjemmelshaver/utleier
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver: MONTASJESERVICE Svein M Hølleland
(foretaksnr. 968 791 486)
Gjelder denne registerenheten med flere


27.07.1999 - Dokumentnr: 19370 - Erklæring/avtale
Gjelder feste
Førsterett for Svein M Hølleland f. 15.08.70 til å
forhandle om evt. ledige lokaler i eiendommen.
Gjelder denne registerenheten med flere


21.06.1948 - Dokumentnr: 6215 - Opprettelse av matrikkelenheten
UTSKILT FRA NORDRE MØHLENPRISVEI 8 - UTPARSELLERT


29.10.1949 - Dokumentnr: 9338 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:4601 Gnr:164 Bnr:260


Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Megler har tilskrevet Bergen kommune og fått opplyst følgende:

Det foreligger ferdigattest vedrørende tekniske rom og anlegg datert 28.02.2006.
Det foreligger ferdigattest vedrørende blokk/bygård/terrassehus datert 03.04.2006.
Det foreligger ferdigattest vedrørende 5 etasjers murbygning datert 15.07.1946.
Det foreligger ferdigattest vedrørende nye vinduer datert 20.09.1979.
Det foreligger ferdigattest vedrørende varetak av tre datert 11.12.1963.

Det kan likevel være utført søknadspliktige arbeider på eiendommen som ikke er omsøkt, og som det ikke er gitt ferdigattest for.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommens teiger beskrevet i Matrikkelen:
PlanID: 10780000
Plantype: 30
Plannavn: BERGENHUS. JEKTEVIKEN DOKKEN, LEKEPLASS
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 13.03.1954
Saksnr:
Dekningsgrad: 100 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
Ingen planendringer er markert innenfor - eller i umiddelbar nærhet til den aktuelle eiendommen. Sjekk likevel kartet
og planarkivsystem for punktrepresenterte planendringer.

Kommuneplan:
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100%

Arealformål i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Na°værende
Arealformål: 3001 - Grønnstruktur
Beskrivelse: Grønnstruktur
Områdenavn: G
Dekningsgrad: 51,8 %

PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Na°værende
Arealformål: 1130 - Sentrumsforma°l
Beskrivelse: Byfortettingssone
Områdenavn: BY1
Dekningsgrad: 48,2 %

Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpAngittHensynSone
Hensynssonenavn: H570_7
Beskrivelse: Historisk sentrum
Dekningsgrad: 100%

Hensynssoner Faresone i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpFareSone
Hensynssonenavn: H390_1
Beskrivelse: Luftkvalitet - rød sone
Dekningsgrad: 100%

Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpStøySone
Hensynssonenavn: H210_3
Beskrivelse: Vei støy - Rød sone
Dekningsgrad: 16,5 %

Temakart blågrønne strukturer
Temakart sammenhengende blågrønne sturkturer

Kommunedelplan(er)
PlanID: 15780000
Plannavn: BERGENHUS. KPD SENTRUM
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 10.12.2001
Dekningsgrad: 100 %

Arealformål i kommunedelplan:
PlanID: 15780000
Arealstatus: 1 - Na°værende
Arealformål: 110 - Boligomra°der
Dekningsgrad: 97,4 %

PlanID: 15780000
Arealstatus: 1 - Na°værende
Arealformål: 110 - Boligomra°der
Dekningsgrad: 2,6 %

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
PlanID: -
Restriksjonstype: 112 - Krav om bebyggelsesplan
Dekningsgrad: 6,0 %

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID: 18740000
Type: 21
Plannavn: BERGENHUS. KDP BERGEN HAVN
Saksnr: 200512751

PlanID: 15290300
Type: 35
Plannavn: BERGENHUS. GNR 164 BNR 4, 5 OG 225 MFL., GASSVERKTOMTEN
Saksnr: 201003837

PlanID: 15290200
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. GNR 164, DOKKEN - NØSTEBUKTEN
Saksnr: 200313317

PlanID: 15290000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. GNR 164 OG 165, DOKKEN - NØSTEBUKTEN
Saksnr: 199615958

PlanID: 7490004
Type: 31
Plannavn: BERGENHUS. VESTRE INNFARTSA°RE, MØHLENPRISKRYSSET
Saksnr: 200101211

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 164/1
Bygningsnr: 139850971
Endring: -
Bygningstype: Annen lagerbygning
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 09.04.2014
Saksnr: -

Andre opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for
tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.

Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Kontakt megler for avklaring dersom en skulle ha spørsmål til dette.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av bolig. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen fra overtakelse og de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Kontakt megler eller gå inn på www.soderbergpartners.no for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til:
Provisjon: 48 000,-
Markedsføring: 15 900,-
Tilrettelegging: 12 900,-
Oppgjør: 4 990,-

Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: Intet salg = ingen kostnad

Oppdragsnummer

2000220

Megler

Ansvarlig megler

Christina Erstad
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Tlf: 45258580
Epost: christina@wmegling.no

Meglerforetak

W Eiendomsmegling AS
Kokstadflaten 35
5257 KOKSTAD
Org.nr. 921 782 063

VEDLEGG

Christina Erstad

Partner | Eiendomsmegler MNEF

E: christina@wmegling.no

M: 45258580

Markus Håland

Partner | Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

E: markus@wmegling.no

M: 92456782
Siste generert: 26.03.2020 kl 21:31

Hvilken kalender bruker du?

Velg din foretrukne kalender: