Arealeffektiv og modernisert 2-roms leilighet nær sentrum - garasje - 15 kvm sørvendt veranda - perfekt førstegangskjøp!

W Eiendomsmegling presenterer Hornnesvegen 22C. Din nye bolig.

SOLGT
Prisantydning:

1.550.000,-

Totalpris:

1.982.477,-

P-rom/BRA:

48/51 m2

Soverom:

1

Byggeår:

1976

Boligtype:

Andelsleilighet

Eierform:

Andel

Etasje:

1

Felleskostnader:

3.245,-

W Eiendomsmegling ved Ole Jonny Klopstad Holsen og Renate Ripe Johnsen har gleden av å presentere Hornnesvegen 22C

Visninger:

Det er ikke satt opp tidspunkt for fellesvisninger. Kontakt megler for privatvisning.

Hornnesvegen 22C

W Eiendomsmegling har gleden av å presentere Hornnesvegen 22C - en lys og moderne leilighet i et solrikt område med sentrumsnær beliggenhet.

Leiligheten ble modernisert i 2017 med blant annet nye overflater, nytt kjøkken fra Norema, installering av rør-i-rør og modernisert bad. Med andre ord er det bare å flytte rett inn!

- Fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg
- Ingen dokumentavgift
- Trappefri adkomst
- Gode solforhold hele året
- Nærhet til flotte turområder
- Gang- og sykkelvei til sentrum
- Stille og rolig nabolag

Velkommen til en hyggelig visning!

Alle overflater ble modernisert i 2017 med gjennomgående laminatgulv og malte vegger.

Kjøkken i lys utførelse fra 2017 med innredning fra Norema. Alle hvitevarene er integrert og består av oppvaskmaskin, induksjon koketopp og stekeovn. Kjøleskap med frysedel er plassert i høyskap.

Sørvendt soverom med utsikt mot lekeplass og borettslaget sitt fellesareal som er pent opparbeidet.

Tilhørende leiligheten er det fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg.

Sørvendt veranda på ca. 15 kvm med overbygg fungerer som en fin forlengelse av stuen på varme sommerdager.

Borettslaget ligger i sørvendt helning med gode solforhold. Om sommeren er det sol fra ca. 10.00 til 20.00 og på vinteren ca. 10.00 til 16.00.

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Ole Jonny Klopstad Holsen

Eiendomsmeglerfullmektig

E: ole@wmegling.no

M: 41522029

Renate Ripe Johnsen

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

E: renate@wmegling.no

M: 47330484

NYTTIG INFORMASJON

Kort om eiendommen

W Eiendomsmegling har gleden av å presentere Hornnesvegen 22C - en lys og moderne leilighet i et solrikt område med sentrumsnær beliggenhet.

Leiligheten ble modernisert i 2017 med blant annet nye overflater, nytt kjøkken fra Norema, installering av rør-i-rør og modernisert bad. Med andre ord er det bare å flytte rett inn!

- Fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg
- Ingen dokumentavgift
- Trappefri adkomst
- Gode solforhold hele året
- Nærhet til flotte turområder
- Gang- og sykkelvei til sentrum
- Stille og rolig nabolag

Velkommen til en hyggelig visning!

Eiendommen

Adresse

Hornnesvegen 22C
6809 FØRDE

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Sunnfjord
Gnr. 21
Bnr. 376

Eierform

Andel

Areal og innhold

Areal og fordeling pr etasje
2.etg: 51 kvm BRA / 48 kvm P-rom

Leiligheten går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
2.etg: Entré, bad/vaskerom, stue/kjøkken og soverom.

I tillegg medfølger 1 stk innvendig bod på ca. 3 kvm og 1 stk ekstern bod på ca. 4 kvm samt 1 stk fast parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg.

Byggeår

1976

Standard

Leiligheten ble modernisert i 2017 og fremstår lys og moderne med en god planløsning.

På gulv er det lagt et gjennomgående, pent laminatgulv som ble skiftet ut i 2017 og på veggene er det malte overflater fra samme år på underlag av tapet, gips og betong. I himlingene er det malte sandsparklet overflater på underlag av betong.

Kjøkkenet er fra 2017 med innredning fra Norema, og har fronter av finer, laminat benkeplate og underlimt oppvaskkum. Her er det også benkeplaten forlenget og fungerer som et praktisk barbord. På vegg over benkeplate er det montert kitchenboard i sementutførelse for en fin kontrast. Alle hvitevarene er integrert og består oppvaskmaskin, induksjon koketopp og stekeovn. Kjøleskap med frysedel er plassert i høyskap og ventilatoren er montert i ventilatorskap.

Badet fungerer også som vaskerom og har varmekabler i gulv. Overflatene ble modernisert i 2017 med belegg på gulv og vegg. I himling er det malt betong. Samme år ble det også montert ny baderomsinnredning som består av servant i underskap, speilskap med lys, dusjkabinett og toalett.

Stuen er av romslig størrelse og har en planløsning som er enkel å innrede. Rommet er sørvendt og slipper inn mye dagslys fra de store vindusflatene. Ved kjølige kvelder kan man fyre i ovnen som står sentralt i rommet. Fra stuen er det utgang veranda på ca. 15 kvm med overbygg og fungerer som en fin forlengelse av stuen på varme sommerdager.

Soverommet er sørvendt med utsikt mot lekeplass og borettslaget sitt fellesareal. Her er det oppbevaringsplass i garderobeskap av nyere dato.

Sikringsskapet er plassert i felles gangareal utenfor leiligheten og er oppgradert med automatsikringer og ny strømmåler. Det elektriske anlegget forøvrig har i vesentlig grad standard fra byggeåret. Fiber er også installert.

Sanitæranlegget er oppgradert med rør i rør system med fordelerskap i boden med overløp til bad/vaskerom. Varmtvannstanken er på ca 198 liter fra 2017 og er plassert i boden. Det er montert waterguard ved en eventuell lekkasje fra vvb.

Det er installert felles antenneanlegg, anlegget er dekket gjennom husleien. Det er også felles ventilasjonsanlegg i borettslaget.

Ny porttelefon ble installert i forbindelse med rehabilitering av fasadene.

Moderniseringer og påkostninger

Montert nytt kjøkken fra Norema (2017)
Modernisering av bad/vaskerom i tillegg til ny innredning (2017)
Installering av rør i rør med fordelerskap (2017)
Ny varmtvannsbereder (2017)
Modernisering av alle overflater i leiligheten (2017)

Tomt

Felles eiet tomt. Tomten er felles for borettslaget.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

16 199 kvm

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra verdi- og lånetakst utført av takstmann Trond Gjesdal:
Grunn og fundamenter:
Fundament på planert steinfylling.

Yttervegger:
Ytterveggene mot sør- og nord er av 4" isolert bindingsverk med utvendig kledning av trepanel, andre vegger har utvendig kledning av fasadeplater. Ytterveggen mot sør er etterisolert og har nå totalt 20 cm isolasjon, og det er montert ny bordkledning. På andre fasader er det montert nye fasadeplater. Ytterveggen mot nord er etterisolert med 5 cm. Fasaden ble rehabilitert i 2011/2012.

Takkonstruksjoner:
Tak er ikke besiktiget, utvendig konstruksjoner er borettslagets ansvar.

Etasjeskiller:
Etasjeskille og skillevegger mellom leilighetene er av betong.

Under enkel visuell gjennomgang av bygningen ble følgende avvik registrert ut over naturlig elde og slitasje:
- I himlingen mot ytterveggen er det luftlommer på grunn av fukt som trolig skyldes fukttransport gjennom betongverandaen for leiligheten i etasjen over. Foringene på vinduene har og fuktskader som følge av dette. Ytterveggen bør og kontrolleres for fukt som følge av lekkasje/fukttransport.

- I boden på veggen mot bad/vaskerom er det montert rørsentral der det mangler noe veggplater ved sentralen. Boden har enkel standard fra byggeåret.

For utfyllende informasjon om boligens tilstand se verdi- og lånetakst som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opp til tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Oppvarming

Vedfyring i stue og varmekabler på bad/vaskerom.

Energimerke

E - Oransje
Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

Diverse

Det er tillatt med dyrehold ifølge forretningsfører. Dyrehold må søkes om skriftlig til og godkjennes av borettslaget. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.

Det er oppdaget fuktskader i listene på soverommet på grunn av lekkasje fra leiligheten over. Vinduet må byttes ut og dette blir utbedret før overtakelse.

Borettslaget ble utbygd i 1976, og har totalt 116 andeler som er fordelt på flere terrasseblokker.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

Beliggenhet

Velkommen til Haugum – et solrikt område med en sentrumsnær beliggenhet. Her bor man i naturskjønne omgivelser samtidig som man er i kort avstand til det meste man behøver i hverdagen.

Borettslaget ligger i sørvendt helning med gode solforhold. Om sommeren er det sol fra ca. 10.00 til 20.00 og på vinteren går solen ned ca. 16.00.
For den som liker en aktiv hverdag er det etablert en fotballbane nedenfor blokken, og bybussen stopper like ved. Man kan også ferdes trygt og effektivt til og fra sentrum på gang-og sykkelvei.

I området finner man Rema 1000 som nærmeste dagligvarebutikk, som i tillegg er søndagsåpen. Videre inn mot sentrum er det nærmeste kjøpesenteret Alti, som er det største kjøpesenteret mellom Bergen og Ålesund med sine 47 butikker. Her har man tilgang til apotek, vinmonopol, treningssenter og trivelige serveringssteder med mer. Skole og barnehage er det gangavstand til.

Trives du i skog og mark er det et hav av flotte muligheter i kort avstand, både til fjells og på landevei. Blant annet er Eventyrstien et populært turområde som starter rett bak blokken.

Parkering

Fast parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg.

Økonomi

Prisantydning

1.550.000,-

Fellesgjeld

127.013,-

Omkostninger

1 550 000,- (Kjøpesum)
127 013 ,- (Fellesgjeld)
-----------------------------------------------------
Omkostninger:
204 (Panteattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument)
480,- (Tingl.gebyr skjøte)
4 300,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt))
-----------------------------------------------------
5 464,- (Omkostninger totalt)
-----------------------------------------------------
1 682 477,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Totalpris inkl omk

1.982.477,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 343.280,- pr. 2018
Formuesverdi sekundær 1.235.807,- pr. 2018

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette aveier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Verditakst

1.680.000,-

Felleskostnader

3.245,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnadene inkluderer vedlikehold, kommunale avgifter og eiendomsskatt, driftskostnader, fiber, garasjeplass og renter og avdrag på lån.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene.

- Selger opplyser om at det har vært diskusjon om skifting av fasade. Per dags dato er det ikke gjort vedtak i styret om en eventuell oppgradering, og det er derfor usikkert om det vil medføre økning i felleskostnader.

- Styret i borettslaget har orientert andelseierne om at avløpsrørene i blokkene har naturlig elde og bruksslitasje, og at rørene trolig må skiftes på sikt. I følge styret er dette nå under kartlegging med tanke på omfanget og prosessen videre. Det gjøres oppmerksomt på at det ikke er gjort vedtak i styret om en eventuell utskiftning av avløpsrørene, men at det mest sannsynlig vil bli vedtatt på sikt. En eventuell utskiftning av avløpsrørene vil medføre en økning i felleskostnader og en økning i andel fellesgjeld.

Lånebetingelser fellesgjeld

Bank: Den Norske Stats Husbank
Restgjeld: 17 517 199
Restgjeld per: 16.01.2020
Rentesats: 1,89% pa.
Term. Per. År: 2
Type lån: Annuitetslån
Andel av saldo: 122 671
Gjenværende avdragstid: 38 terminer (siste termin 03.10.2038)

Bank: Sparebanken Sogn og Fjordane
Restgjeld: 620 125
Restgjeld per: 16.01.2020
Rentesats: 3,25% pa.
Term. Per. År: 2
Type lån: Annuitetslån
Andel av saldo: 4 343
Gjenværende avdragstid: 7 terminer (siste termin 30.06.2023)

Regnskap

Regnskapet for 2018 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 1 418 476,-.
Borettslaget har per 31.12.2018 disponible midler på kr. 7 561 893,-.

Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

Om Borettslaget

Sameie

Haugum Burettslag A/l

Org.nr.

853031232

Forretningsfører

BOB BBL

Forkjøpsrett

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten lyses ut i etterkant av budaksept.

Sikringsordning

Et borettslag er organisert som et selskap. Dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. Man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning/avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader. Sikringsordningen er levert av Borettslagenes Sikringsordning. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 måneder.

Styregodkjennelse

Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

Vedtekter

Vedtekter og husordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven.

Borettslagets forsikringsselskap

Gjensidige Forsikring ASA

Polisenummer felles forsikring

76580145

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren. På grunnboksbladet til borettslagets eiendom er det tinglyst pant for borettslagets fellesgjeld og andelseiernes borettsinnskudd. Grunnboksbladet er tilgjengelig for gjennomlesning på meglers kontor.

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel.

Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andelen.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Megler har tilskrevet Sunnfjord kommune og fått opplyst følgende:

Det foreligger midlertidig brukstillatelse vedrørende "Blokk 1" datert 28.06.1977.

Det kan likevel være utført søknadspliktige arbeider på eiendommen som ikke er omsøkt, og som det ikke er gitt ferdigattest for.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål ifølge Sunnfjord kommune.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.

Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Kontakt megler for avklaring dersom en skulle ha spørsmål til dette.
I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som dekker utgifter forbundet med juridisk bistand, fagkyndig uttalelse og saksomkostninger. Forsikring er valgfri. Pris 4300kr.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til: 2,3% av salgssum
Markedsføring: 14 900,-
Tilrettelegging: 9 000,-
Oppgjør: 4 990,-
Visning: 2 000,-

Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt:
Selger dekker påløpte utlegg.

Oppdragsnummer

2001120

Megler

Ansvarlig megler

Ben Inge Rasmussen
Eiendomsmegler MNEF
Tlf: 94782005
Epost: ben@wmegling.no

Meglerforetak

W Eiendomsmegling AS
Kokstadflaten 35
5257 KOKSTAD
Org.nr. 921 782 063

VEDLEGG

Ole Jonny Klopstad Holsen

Eiendomsmeglerfullmektig

E: ole@wmegling.no

M: 41522029

Renate Ripe Johnsen

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

E: renate@wmegling.no

M: 47330484
Siste generert: 29.04.2020 kl 11:48

Hvilken kalender bruker du?

Velg din foretrukne kalender: