Byrknesøy | Velholdt enebolig med usjenert beliggenhet - garasje - stor hage

W Eiendomsmegling presenterer Brimnes 31. Din nye bolig.

Prisantydning:

2.250.000,-

Totalpris:

2.307.472,-

P-rom/BRA:

77/81 m2

Soverom:

3

Byggeår:

1978

Boligtype:

Enebolig

Eierform:

Selveier

Tomteareal:

2175

Tomtetype:

Eiet

W Eiendomsmegling ved Ole Jonny Klopstad Holsen og Renate Ripe Johnsen har gleden av å presentere Brimnes 31

Visninger:

Det er ikke satt opp tidspunkt for fellesvisninger. Kontakt megler for privatvisning.

Brimnes 31

Området oppfordrer til mange og varierte naturopplevelser både på sjø og på land. For aktive dager er det flotte og oppmerkede turstier på Byrknesøy og øyene omkring.

Den deilige hagen har en pent opparbeidet plen, perfekt for lekende barn. I hagen er det også oppført en frittstående bod på 5 kvm som kan brukes som gjestehytte eller det man har behov for.

Gangen har laminat på gulv og god plass til å henge fra seg sko og yttertøy. På vegg er det malt panel og i himling er det panel, som forøvrig er gjennomgående for hele boligen.

Boligen inneholder 3 soverom som er lyse og romslige med malt tregulv. Her ligger alt til rette for en god natts søvn.

Flere moderniseringer er utført de siste årene som maling av vegger, lakkering og maling av gulv, nye hvitevarer på kjøkken og ny baderomsinnredning for å nevne noe.

Sentralt i rommet er det montert murpeis som varmer godt på kjølige kvelder. Nåværende eier har fått utført feiing og rensing av pipen i 2015.

Nabolaget er en fin blanding av fastboende og hyttefolk i alle aldre. De vakre omgivelsene gir rom for refleksjon, men passer også perfekt for aktive barnefamilier.

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Ole Jonny Klopstad Holsen

Eiendomsmeglerfullmektig

E: ole@wmegling.no

M: 41522029

Renate Ripe Johnsen

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

E: renate@wmegling.no

M: 47330484

NYTTIG INFORMASJON

Kort om eiendommen

Velkommen til idylliske Brimnes på Byrknesøy i Gulen kommune – et område som er preget av fargerike lyngheier, knauser og slette svaberg. Fra eiendommen har du utsikt mot øyene utenfor og det er maks ti minutters rusletur til sjø og bading. Nabolaget er en fin blanding av fastboende og hyttefolk i alle aldre.

Barnehage, barneskole og sentrum ligger en liten kjøretur unna og veien er kort for mange opplevelsesmuligheter rundt øyas skjærgård for store og små. Dagligvare, postkontor, lege og det lokale fiskerimuseet ligger i Byrknes sentrum syv kilometer unna.

Boligen er lys og funksjonell med romslige rom som har blitt overflatemodernisert, og har garasje og stor hage. Nesten alt av møbler og inventar er nytt og selges gjerne til ny eier etter avtale.

Ta kontakt for å avtale visning!

Eiendommen

Adresse

Brimnes 31
5970 BYRKNESØY

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Gulen
Gnr. 94
Bnr. 11

Eierform

Selveier

Areal og innhold

Areal og fordeling pr etasje
1.etg: 81 kvm BRA / 77 kvm P-rom

Boligen går over 1 plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg: Entre, stue, kjøkken, bad, vaskerom, 3 soverom og wc.

I tillegg medfølger innvendig bod på ca. 4 kvm, frittstående bod/dukkehus på ca. 5 kvm og frittstående garasje på ca. 24 kvm.

Byggeår

1978

Standard

Brimnes 31 er en velholdt og modernisert enebolig som enkelt kan gjøres om til fritidsbolig ved å kontakte kommunen, helt kostnadsfritt. Nesten alt av møbler og inventar er nytt og selges gjerne til ny eier etter avtale - så her kan du flytte rett inn og nyte friheten og de behagelige omgivelsene.

Boligen er solid bygget i 1979 av en byggmester som skulle bo her selv. Derfor er boligen preget av flotte dører i heltre på alle skap
og skuffer. Bygningen er godt isolert, så selv med sterk vind fra sør blir det varmt og godt bare med en panelovn i stua og en på kjøkkenet. Boligen fremstår som lys og romslig med en god planløsning.

Tilhørende boligen er en frittstående garasje på ca. 24 kvm, perfekt når vinteren kommer. Det er ellers god plass til parkering på eiendommen.

Vi starter i gangen som har laminat på gulv og god plass til å henge fra seg sko og yttertøy. På vegg er det malt panel og i himling er det panel, som forøvrig er gjennomgående for hele boligen. Fra gangen har du inngang til boligens vaskerom og bod, som er svært praktisk og beleilig ved lengre reiser. Vaskerommet inneholder et grovkjøkken og har støpt gulv med sluk. Her er det også opplegg for vaskemaskin. Boden som ligger atskilt fra vaskerommet har matskap med ventil og plass til kjøleskap og fryseboks. Her er det lagt laminat oppå tregulvet.

Videre inn kommer du til boligens tre soverom, baderom og wc. Soverommene er lyse og romslige med malt tregulv og sengeplass til inntil seks personer. Her ligger alt til rette for en god natts søvn.

Badet er fra byggeår og trenger en oppgradering, men er funksjonelt, praktisk og velholdt. Innredningen består av dusjhjørne med glassdører fra 2015 og servant med under- og overskap. Både baderom og wc har flislagt gulv med varmekabler og baderomspanel på vegg. Baderomsinnredningen på wc er fra 2015 og består av toalett og servant med underskap og overskap med speil.

Boligens stue er svært romslig og har godt naturlig lysinnslipp fra de store vindusflatene. Her er tregulvet lakkert som utgjør en pen kontrast til de lysmalte panelveggene, som er gjennomgående for stuen og kjøkkenet. Sentralt i rommet er det montert murpeis som varmer godt på kjølige kvelder. Nåværende eier har fått utført feiing og rensing av pipen i 2015. Fra stuen er det utgang til en stor veranda på fremsiden. Herfra kan du nyte lange sommerkvelder, stille morgener og en nydelig utsikt til både sjøen og skogen. Et par trappetrinn tar deg ned til den romslige hagen med en pent opparbeidet plen, perfekt for lekende barn. I hagen er det også oppført en frittstående bod på 5 kvm som kan brukes som gjestehytte eller det man har behov for.

Kjøkkenet er praktisk og kan by på godt med skap- og benkeplass. Her ble det lagt ny benkeplate i 2015 samt montert ny ventilator, oppvaskmaskin, kjøleskap og mikrobølgeovn samme år. Hvitevarene følger med i handelen. Ved kjøkkenet er det god plass til sittegruppe for å nyte måltidene med utsikt fra vinduet.

Moderniseringer og påkostninger

Selger opplyser om følgende moderniseringer og påkostninger:

Soverom:
Malt vegger og listverk (2018)

Stue, oppholdsrom og gang:
Malt vegger og listverk (2018)

Baderom:
Montert nytt dusjhjørne med batteri og blandebatteri på servant (2018)

Avløpsanlegg:
Rehabilitert avløpsanlegg fra bygning til septiktank (2017)

Pipe og ildsted:
Pipen er rensket for tettpakket mose, løv og fuglerester. Forskriftsmessig betong/puss rundt feieluke og steinplate på gulv (2017)

Wc:
Montert baderomsmøbel med servant og blandebatteri (2015)

Kjøkken:
Montert ny benkeplate, ventilator over komfyr, oppvaskmaskin, kjøleskap, og mikrobølgeovn. Nytt blandebatteri.

Redskapsbod:
Ny vedbod/redskapsbod montert opp inntil nordveggen på boligen.

Gjerde:
Montert gjerde på den flate delen av tomten.

Malearbeid er utført av selger, ellers er alt arbeid utført av fagkyndige. Det foreligger dokumentasjon på dette. Kontakt megler for forespørsel om dokumentasjon.

Tomt

Eiet tomt som er flott opparbeidet med plen, prydbusker og beplantninger.

Pga eiendommens størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon.

Det er en forutsetning for avtalen av egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

2 175 kvm

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Terje Kleivdal:

Grunn og fundamenter:
Fundamentert med ringmur av betong på grunnforhold av fjell og steinmasser.

Yttervegger:
Yttervegger av 10 cm isolert bindingsverk.

Takkonstruksjoner:
Saltak konstruksjon av takstoler og sutaksbord, tekket med betongtakstein.

For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

Oppvarming

Vedfyring, varmekabler på bad og wc og panelovner.

Energimerke

G - Oransje
Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

Diverse

- Septiktank ble kontrollert og tømt i 2017, neste tømming er i 2021. Oljeovn er frakoblet, rør mellom stue og vaskerom/bod er blåst tom for olje og dagtank og synlige oljerør på vaskerom/bod ble fjernet i 2017.

- Nesten alt av møbler og inventar i boligen er nytt og så og si ubrukt, dette selges gjerne til ny eier etter avtale.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie. Det er ikke foretatt radonmåling på eiendommen.

Området

Beliggenhet

Velkommen til idylliske Brimnes på Byrknesøy i Gulen kommune – et område som er preget av fargerike lyngheier, knauser og slette svaberg. Fra eiendommen har du fantastisk utsikt mot øyene utenfor og maks ti minutters rusletur til sjø og bading. Boligen ligger sørvendt og skjermet fra både nord- og vestavind. Nabolaget er en fin blanding av fastboende og hyttefolk i alle aldre. De vakre omgivelsene gir rom for refleksjon, men passer også perfekt for aktive barnefamilier. Om sommeren er det mye liv i området og to større hyttefelt ligger i gangavstand.

Området oppfordrer til mange og varierte naturopplevelser både på sjø og på land. For aktive dager er det flotte og oppmerkede turstier på Byrknesøy og øyene omkring. Her kan nevnes uendelige turmuligheter i unike lyngheier, nydelig panorama fra øyas høyeste punkt Veten (194 moh.) og Byrknesfjellet (192 moh), en rik fauna samt mange opplevelsesmuligheter rundt øyas skjærgård for store og små.

Dagligvare, postkontor, lege og det lokale fiskerimuseet ligger i Byrknes sentrum syv kilometer unna. Boligen er perfekt for deg som liker å fiske eller bare nyte livet på sjøen fra båten. Småbåthavner og marinaer er det mange av på Byrknesøy. De nærmeste er Randevika 300 meter langs sjøen eller Naustvågen, 450 meter i motsatt retning. Tidligere eier leide båtplass fra en lokal grunneier like ved boligen.

Det nyrestaurerte handelsstedet Skjerjehamn ved porten til Sognefjorden er bare 16 kilometer unna, og det er 27 kilometer til Sløvåg med butikksenter og hotell. Fra Byrknesøy reiser du enkelt både nordover i Sogn og Fjordane eller til Bergen, en to timers tur inkludert bilferja fra Sløvåg til Leirvåg.

Avstander:
Byrknesøy sentrum: 7 km
Byrknesøy barneskole: 7 km
Barnehage: 7 km
Dagligvarehandel: 7 km
Skjerjehamn: 16 km
Sløvåg med ferjekai: 27 km
Bergen: 100 km
Førde: 143 km

Adkomst

Fra Bergen kjører man nordover Lindås til Lervåg fergekai ved Mongstad. Ta fergen til Sløvåg og følg skilting mot Byrknes. Ta til venstre inn Gråvikvegen (skilt mot Gråvik) etter man har kjørt over til Byrknesøy. Følg så denne til skilt mot Brimnes. Ta til høyre i enden og Brimnesvegen 31 er rød hytte på oppsiden av veien.

Parkering

Parkering i garasje eller på eiendommens tun som har har plass til flere biler.

Økonomi

Prisantydning

2.250.000,-

Omkostninger

56 250,- (Dokumentavigft (forutsatt salgssum 2 250 000,-))
525,- (Tinglysingsgebyr skjøte)
525,- (Tinglysingsgebyr pantedokument)
172,- (Panteattest)

Totalpris inkl omk

2.307.472,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi sekundær 41.248,- pr. 2017

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette aveier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Verditakst

2.400.000,-

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer renovasjon og slamtømming.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt 6.016,- pr 2018

Forsikringsselskap

Gjensidige

Polisenummer

10603951

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

26.02.1996 - Dokumentnr: 428 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om felles vannverk/ledning
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere


16.01.2007 - Dokumentnr: 131636 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:1411 Gnr:94 Bnr:4
Overført fra: Knr:1411 Gnr:94 Bnr:130


11.03.2019 - Dokumentnr: 291120 - Bestemmelse om vannledning
Rettighetshaver: Bremnes Ferie Og Fritid AS
Org.nr: 984 170 602
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger


18.02.1949 - Dokumentnr: 159 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1411 Gnr:94 Bnr:4


07.03.2007 - Dokumentnr: 242159 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:1411 Gnr:94 Bnr:130


Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsbolig. Ifølge gjeldende plan er arealbruken for eiendommen fastsatt til: LNFR område for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, mv, framtidig. Eiendommen kan også brukes som helårsbolig ved å kontakte kommunen.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei til tomtegrensen. Privat stikkledninger fra bygning til påkoblingspunkt for vannanlegget til Bremnes Ferie og fritid. Privat septiktank av betong med godkjent utslipp, felles overløpsledning til sjø.

Konsesjon

Pga eiendommens størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon.

Det er en forutsetning for avtalen av egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse snarest etter avtale. Spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.

Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Kontakt megler for avklaring dersom en skulle ha spørsmål til dette.
I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av bolig. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen fra overtakelse og de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Kontakt megler eller gå inn på www.soderbergpartners.no for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til: 2,1%
Markedsføring: 12 900,-
Tilrettelegging: 6 500,-
Oppgjør: 3 990,-

Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: Selger betaler for påløpte utlegg, samt kostnader for påløpte markedsføringskostnader, visning og tilretteleggingsgebyr.

Oppdragsnummer

2011519

Megler

Ansvarlig megler

Ben Inge Rasmussen
Eiendomsmegler MNEF
Tlf: 94782005
Epost: ben@wmegling.no

Meglerforetak

W Eiendomsmegling AS
Kokstadflaten 35
5257 KOKSTAD
Org.nr. 921 782 063

VEDLEGG

Ole Jonny Klopstad Holsen

Eiendomsmeglerfullmektig

E: ole@wmegling.no

M: 41522029

Renate Ripe Johnsen

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

E: renate@wmegling.no

M: 47330484
Siste generert: 02.06.2020 kl 15:49

Hvilken kalender bruker du?

Velg din foretrukne kalender: