KRONSTAD | 3-roms leilighet med fast parkering, bad fra 2008 og kjøkken ble fornyet i 2019. Privat balkong på 12 kvm!

W Eiendomsmegling presenterer Hunstadsvingen 11C. Din nye bolig.

SOLGT
Prisantydning:

2.840.000,-

Totalpris:

2.933.100,-

P-rom/BRA:

58/58 m2

Soverom:

2

Byggeår:

1919

Boligtype:

Eierseksjon

Eierform:

Eierseksjon

Hunstadsvingen 11C

Hunstadsvingen 11 C presenteres av W Eiendomsmegling, ved Markus Håland og Christina Erstad.

Bygget stod ferdig i 1915 og innehar ærverdige kvaliteter som blant annet karnappvinduer.

Det er benyttet rør-i-rør til vannforsyningsrør.

Kjøkken som ble fornyet i 2019. Da ble kjøkkenfronter spraylakkert.

Stor privat altan på cirka 12,4 kvm.

Fast parkeringsplass like utenfor leiligheten.

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Markus Håland

Partner | Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

E: markus@wmegling.no

M: 92456782

Christina Erstad

Partner | Eiendomsmegler MNEF

E: christina@wmegling.no

M: 45258580

NYTTIG INFORMASJON

Kort om eiendommen

Velkommen til Hunstadsvingen 11C! Dette er en lys og trivelig 3-roms leilighet med bad fra 2008 og kjøkken som ble fornyet i 2019. Leiligheten ligger i en høy 1.etasje og har en stor altan på cirka 13 kvm. Bygget stod ferdig i 1915 og innehar ærverdige kvaliteter som blant annet karnappvinduer.

Leiligheten består av entré, bad/vaskerom, 2 soverom, stue og kjøkken. Leiligheten har et innvendig kott på ca. 1 kvm. I tillegg medfølger 2 boder i kjeller. Det er privat biloppstillingsplass på fellesareal.

Hunstadsvingen 11 C ligger i et rolig og veletablert boligområde på populære Kronstad, med Bergen Sentrum en 5 minutters biltur unna, samt 5 minutters gange til Haukeland Universitetssykehus og Høgskulen på Vestlandet. Kort vei til populære Ulriken og Fløyen.

Eiendommen

Adresse

Hunstadsvingen 11C
5053 BERGEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Bergen
Gnr. 162
Bnr. 613
Snr. 3

Eierform

Eierseksjon

Areal og innhold

Areal og fordeling
1.etg: 58 kvm BRA / 58 kvm P-rom

Følgende rom er inkludert i P-rom:
Gang: 5,72m²
Bad/vaskerom: 3,5m²
Soverom: 8,47m²
Soverom: 8,5m²
Stue: 20,6m²
Kjøkken: 9,1m²

I tillegg medfølger 1 stk innvendig kott på ca. 1 kvm og 2 stk ekstern boder, samt 1 stk fast parkeringsplass på oppmerket fellesområde.

Byggeår

1919

Standard

Velkommen til Hunstadsvingen 11C! Dette er en lys og trivelig 3-roms leilighet med bad fra 2008 og kjøkken som ble fornyet i 2019. Leiligheten ligger i en høy 1.etasje og har en stor altan på cirka 13 kvm. Bygget stod ferdig i 1915 og innehar ærverdige kvaliteter som blant annet karnappvinduer.

Leiligheten består av entré, bad/vaskerom, 2 soverom, stue og kjøkken. Leiligheten har et innvendig kott på ca. 1 kvm. I tillegg medfølger 2 boder i kjeller. Det er privat biloppstillingsplass på fellesareal.

Se vedlagt takst for ytterligere info om standard.

Tomt

Felles eiet tomt som er opparbeidet med utvendige trapper og forstøtningsmurer i betong, skiferheller, bed, prydbusker og noe plen.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

645 kvm

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Mats Hansen:

Grunn og fundamenter: Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell.

Yttervegger: Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning.

Takkonstruksjoner: Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med skiferstein.

Gulvsystemer: Etasjeskille av trebjelekelag.

Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.

Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1: Svake symptomer
TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt)

Følgende har fått tilstandsgrad 2:
4.1 - Vinduer
På befaringsdagen ble det oppdaget en del slitasje på karmene på de eldste vinduene, det settes tilstandsgrad 2 som følge av grad av slitasje

Ingen deler har fått tilstandsgrad 3.

For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Seksjonseier kan som hovedregel fritt leie ut sin egen seksjon. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger en saklig grunn.

Oppvarming

Vedovn i stuen, ellers elektrisk oppvarming

Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene.

Faste løpende kostnader:
For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter, felleskostnader, byggforsikring og innboforsikring etc.

Utdrag fra Sameiemøte I Hunstadsvingen 11c sameie – 17.03.2019:

"Sameiet har vedlikeholdt bygningsmassen gjennom årenes løp. Her kan det blant annet nevnes at tak ble skiftet i 2016 av blikkenslager Bjørsvik AS, fasaden ble malt på dugnad i 2015/2016, drenering ble utbedret i 2017 av Fast Byggmester AS, det ble montert nye rør i fellesområdet/etasjene i 2016 og i den forbindelse montert vannstopper i leilighetene og i kjeller. Utført av Comfort Landås/Svalland VVS AS." , og I 2019 ble avløpsrør fornyet fra stikk til fellesledning ved nabo og inn til leilighetene fornyet med rør-I-rør. Trappegang ble malt på dugnad i 2019."

Det ble vedtatt den 17.03.2019 at det skulle opprettelse av felleskonto for sparing. Totalt spares det kr. 5 000,- mnd fordelt på seksjonene.

Det har blitt oppdaget rotter i seksjonsnummer 1 (kjellerleiligheten) og sameiet skal hente inn anbud fra 3 forskjellige leverandører for å sette i gang sanering fortløpende.

Det er vedtatt at avløpsrør/kloakk skal utbedres. Kostnad for dette er totalt estimert til kr. 150 000,-. Denne kostnaden ble for høy og det ble enighet om at det kun skulle legge ny kum. Estimert kostnad cirka 30 000 til 50 000,-

Det er foreslått at sameiet ønsker å diskutere balkong på forsiden av huset.

Det er vedtatt at det skal lages stakittgjerde med port ved parkeringslpass.

Det er vedtatt at felles trappeoppgang bør også oppgraderes med hensyn på brannsikkerhet.

Se vedlagt rapport fra sameiemøte i komplett salgsoppgave.

Utdrag fra vedtektene til sameiet:

"Alle utgifter vedrørende den felles eiendom m/påstående bygning dekkes av eierne etter deres eierandel. Alt som ikke inngår i bruksenheten m/tilleggsdeler er fellesareal. (felleseiendom)

For Hunstadsvingen 11c sameie kan opprettes en konto hvor eierne hver måned innbetaler et beløp, fastsatt av sameiemøte. Kontoen disponeres ved dobbeltsignatur av styreleder og et styremedlem."

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

Beliggenhet

Eiendommen har en svært god beliggenhet sentrumsnært på Kronstad. Dette er et attraktivt boligområde med kort avstand til både Bergen sentrum, studiesteder og store arbeidsplasser i Solheimsviken og Haukeland. Bybanetraséen går like ved og tar deg i retning Bergen sentrum og Flesland. I tillegg er det gode bussforbindelser.

Som student får man sjeldent en mer behagelig beliggenhet - Høgskolen i Bergen, Odontologen, BI og UiB ligger alle innen gangavstand. På Danmarksplass finner man flere gode resturanter. Blant annet anerkjente Bien Bar og Bien Snackbar og Mingel Gastrobar, i tillegg til posttjeneste og mangfoldige dagligvaretilbud. Haukeland og Haraldplass Sykehus ligger ca. 1km fra boligen.

Beliggenheten er super for den som setter pris på gode og varierte treningstilbud og turmuligheter. Treningssentrene Stamina, Itrain og SATS ligger innen kort gangavstand, og turmulighetene til blant annet Ulriken, Isdalen og de øvrige byfjellene er rik, og starter fra eiendommen. Dersom man ønsker å delta på en form for lagidrett, ligger fotballbanen på Krohnsminde like ved boligen. Er man glad i å løpe så finner man den populære runden rundt Store Lungegårdsvannet rett nedenfor eiendommen.

Alt i alt tilbyr Hunstadsvingen det man trenger i hverdagen, med en sentrumsnær beliggenhet og korte avstander til det meste.

Velkommen til visning!

Parkering

Fast parkeringsplass på oppmerket plass like utenfor boligen.

Økonomi

Prisantydning

2.840.000,-

Omkostninger

74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum 2 990 000,-))
525,- (Tingl. gebyr pantedokument)
525,- (Tingl. gebyr skjøte)
199,50,- (Panteattest)
7 100,- (Boligkjøperforsiking Protector (valgfritt))

Totalpris inkl omk

2.933.100,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 643.428,- pr. 2017
Formuesverdi sekundær 2.316.339,- pr. 2017

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette aveier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Kommunale avgifter

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

Felleskostnader inkluderer

Info fra styrelder:

Torleif Lunde fungerer som styreleder og økonomiansvarlig i sameiet, og betaler fortløpende faktura på felles strøm og byggforsikring. Beløpet på byggforsikring innkreves ca. 2 ganger årlig fra de øvrige beboerne. Fordeles etter eierbrøk. Fellesutgifter for vedlikehold har blitt betalt etter regning, og i snitt har de månedlige utgiftene vært som I beskrevet I tabell vedlagt salgsoppgave (3 300,- for den respektive leiligheten). Mange store utgifter har allerede blitt tatt, og det forventes at nivåene vil ligge lavere fremover. Av større prosjekter bør felles avløpsledning med Hunstadsvingen 11A og 11B forventet fornyes I løpet av 2-10 år. De felles trappeoppgangene bør også oppgraderes med hensyn på brannsikkerhet.

Det er felles strømmåler for lys I fellesareal. Per I dag betales denne av styreleder. Ved økning av utgifter kan det være formålstjenlig å dele denne på seksjonene.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget/sameiet kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Regnskap

Sameiet består kun av 4 enheter og er ikke videre organisert. Det foreligger ikke årsregnskap eller lignende. Megler kan derfor ikke gi ytterligere informasjon om dette. Det foreligger dog et enkelt oppsett på fordeling av felleskostnader og protokoller fra sameiermøter. Disse følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Legalpant

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt 2.750,- pr 2019

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten er på 2 750,- og er inkludert i de kommunale avgiftene som faktureres kvartalsvis med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

Om Sameiet

Sameie

Hunstadsvingen 11 C Sameie

Forretningsfører

Forkjøpsrett

Nei.

Styregodkjennelse

Nei.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

18.03.1927 - Dokumentnr: 901452 - Best. om vann/kloakkledn.
Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
fellesledninger m.v.
Overført fra: Knr:1201 Gnr:162 Bnr:613
Gjelder denne registerenheten med flere

08.06.1983 - Dokumentnr: 14159 - Best. om vann/kloakkledn.
Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
fellesledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:1201 Gnr:162 Bnr:613
Gjelder denne registerenheten med flere

02.03.2009 - Dokumentnr: 147557 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 3
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 62/307

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Megler har tilskrevet Bergen kommune og fått opplyst følgende:

Det foreligger ferdigattest vedrørende anlegging vei/parkering datert 02.09.2013.
Det foreligger igangsettelsestillatelse vedrørende fasade- og bruksendring datert 11.09.2015.
Det foreligger tillatelse til etablering av avkjørsel/parkeringsplass datert 19.06.2012
Det foreligger rammetillatelse vedrørende fasadeendring datert 11.09.2015.

Det kan likevel være utført søknadspliktige arbeider på eiendommen som ikke er omsøkt, og som det ikke er gitt ferdigattest for.

Det foreligger ikke ferdigattest fra opprinnelig byggeår.

Regulerings- og arealplaner

Områdets arealformål ihht kommuneplanen for Bergen Kommune: sentrumsformål.

Reguleringsplaner på grunnen:
Planid: 70000, ÅRSTAD/BERGENHUS. MIDTRE ÅRSTAD, saksnr. 199938318 , ikrafttrådt: 08.07.1938, berøringsgrad: 100,0 %

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Godkjente byggesaker i avstand nærmere enn 100 meter fra eiendommens yttergrense.

Gnr/Bnr: 162/470, Bygningstype: Barneskole, Status: Igangsettingstillatelse, Dato: 13.09.2016, Saksnr.: 201626497.
Gnr/Bnr: 162/581, Bygningstype: Rekkehus, Status: Igangsettingstillatelse, Dato: 03.01.2019, Saksnr.: 201820079.
Gnr/Bnr: 162/625, Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig, Status: Igangsettingstillatelse, Dato: 21.07.2015, Saksnr.: 201521541.
Gnr/Bnr: 162/625, Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig, Status: Bygning godkjent for riving/brenning, Dato: 21.07.2015, Saksnr.: 137.

For utfyllende informasjon om reguleringsbestemmelser med mer, se komplett salgsoppgave og vedlagt planinformasjon for området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Øvrige kjøpsforhold

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.

Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Kontakt megler for avklaring dersom en skulle ha spørsmål til dette.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som dekker utgifter forbundtet med juridisk bistand, fagkyndig uttalelse og saksomkostninger. Forsikring er valgfri. Pris 7100kr.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Oppdragsnummer

2012219

Megler

Ansvarlig megler

Christina Erstad
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Tlf: 45258580
Epost: christina@wmegling.no

Meglerforetak

W Eiendomsmegling AS
Kokstadflaten 35
5257 KOKSTAD
Org.nr. 921 782 063

VEDLEGG

Markus Håland

Partner | Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

E: markus@wmegling.no

M: 92456782

Christina Erstad

Partner | Eiendomsmegler MNEF

E: christina@wmegling.no

M: 45258580
Siste generert: 10.02.2020 kl 11:50

Hvilken kalender bruker du?

Velg din foretrukne kalender: