Ytre Sandviken | Stor 4-roms leilighet med nydelig beliggenhet. Svært gode sol- og utsiktsforhold. Egen parkering.

W Eiendomsmegling presenterer Solbakksvingen 6 17. Din nye bolig.

SOLGT
Prisantydning:

3.400.000,-

Totalpris:

3.312.852,-

P-rom/BRA:

77/79 m2

Soverom:

3

Byggeår:

1950

Boligtype:

Aksjeleiliget

Eierform:

Aksje

Etasje:

1

Felleskostnader:

4.221,-

W Eiendomsmegling ved Christina Erstad og Markus Håland har gleden av å presentere Solbakksvingen 6

Visninger:

Det er ikke satt opp tidspunkt for fellesvisninger. Kontakt megler for privatvisning.

Solbakksvingen 6 17

Velkommen til Solbakksvingen 6. En flott 4-roms leilighet med nydelig utsikt over byfjorden. Boligen har en meget attraktiv og tilbaketrukket beliggenhet i et veletablert aksjelag. Den aktuelle leiligheten ligger fin til i enden av en blindvei, noe som gjør den barnevennlig. Solbakken har en noe landlig beliggenhet med byfjellene utenfor dørstokken. Fra boligen kan man finne fine turstier som tar deg videre til blant annet Fløyen. Det tar ca. 7 min med bil til Bergen sentrum. Det er flere barnehager og skoler i nærheten. Nærmeste barnehage er Solbakken barnehage og nærmeste skole er Hellen skole. Begge har et svært godt rykte. Med boligen følger parkeringsplass, samt svært godt med bodplass, både inne og ute.
Er du på jakt etter bolig i området er denne verdt en titt! Velkommen på visning

Fantastisk utsikt fra boligen og altanen.

Kjøkken av god størrelse og nydelig utsikt!

Soverommene har en fin og fredelig plassering.

Baderom av god størrelse. Det er benyttet avløp i plast, samt rør-i-rør.

Laget fremstår som veldrevet. Bygningsmassen ser velholdt og pen ut.

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Christina Erstad

Partner | Eiendomsmegler MNEF

E: christina@wmegling.no

M: 45258580

Markus Håland

Partner | Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

E: markus@wmegling.no

M: 92456782

NYTTIG INFORMASJON

Kort om eiendommen

Velkommen til Solbakksvingen 6. En flott 4-roms leilighet med nydelig utsikt over byfjorden. Boligen har en meget attraktiv og tilbaketrukket beliggenhet i et veletablert aksjelag. Den aktuelle leiligheten ligger fin til i enden av en blindvei, noe som gjør den barnevennlig. Solbakken har en noe landlig beliggenhet med byfjellene utenfor dørstokken. Fra boligen kan man finne fine turstier som tar deg videre til blant annet Fløyen. Det tar ca. 7 min med bil til Bergen sentrum. Det er flere barnehager og skoler i nærheten. Nærmeste barnehage er Solbakken barnehage og nærmeste skole er Hellen skole. Begge har et svært godt rykte. Med boligen følger parkeringsplass, samt svært godt med bodplass, både inne og ute.
Er du på jakt etter bolig i området er denne verdt en titt! Velkommen på visning

Eiendommen

Adresse

Solbakksvingen 6
5038 BERGEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Bergen
Gnr. 168
Bnr. 1665

Eierform

Aksje

Areal og innhold

Areal og fordeling pr etasje
1.etg: 79 kvm BRA / 77 kvm P-rom

Leiligheten går over 1 plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg: Bad, gang, stue/kjøkken, 3 soverom

I tillegg medfølger 4 stk innvendig bod. To i kjeller og en på loftet (ca. 17 kvm iht. takst). I tillegg til en utebod. Fra stue er det utgang til en svært solrik altan på 19 kvm med nydelig utsikt!

Byggeår

1950

Standard

Velkommen til Solbakksvingen 6! En stor, 4-roms leilighet med en gjennomtenkt og fin planløsning. Boligen kan skilte med fantastiske solforhold, hage, skjermet beliggenhet, parkering, 3 soverom, bad, et innholdsrikt kjøkken i åpen løsning mot en stor stue. Fra denne er det utgang til en fantastisk altan med svært gode solforhold på hele 19 kvm.

Velkommen inn!
Leiligheten har en praktisk utforming og passer like godt for en familie, et par eller enslige. Ved inngangsparti er det tilkomst til den aktuelle leiligheten, samt naboens leilighet dersom man går en etasje opp. På denne måten får man følelsen av at man har en veldig privat inngang til boligen. Dette har sine mange fordeler, blant annet kan man før man kommer inn i den respektive leiligheten henge av seg yttertøy.

Videre kommer man inn i en hall som tar deg videre til boligens tre romslige soverom, boligens baderom samt tilkomst til stue/kjøkken.

Pent kjøkken med øy. Innredningen består av fronter med rikelig av skap- og benkeplass. Hvitevarene er integrerte, og medfølger selvsagt i handelen. Kjøkkenøyen gir en fin avgrensing til stue/spisestue og sørger samtidig for ekstra arbeidsplass. Man har du god plass til spisebord. Kjøkken, spiseplass og stue kombinert utgjør en stor sosial sone hvor alt ligger til rette for en samlingsplass på både høytider og i lystige lag.

Arealet og utforming av stuen gjør at du enkelt kan innrede rommet i naturlige soner. De store vindusflatene sørger for godt med lysinnslipp fra den vestvendte fasaden. Herfra har du utgang til en stor altan på 19 kvm. Naboen over vurdere å bygge på sin altan noe som vil være til gunst for den aktuelle leiligheten for da vil må plutselig få et overbygg som sørger for at altanen kan benyttes også på litt gråere dager. På altanen har man god plass til sittegruppe og gassgrill!

Alt i alt kan vi presentere en flott bolig i et attraktivt boligområde. Her har du både hage, gode solforhold og rikelig med areal å boltre deg på. Hjertelig velkommen på visning.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takst.

Tomt

Hagen rundt bolighuset disponeres av de tre boenhetene. Tomten eies forøvrig av aksjelaget.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

24 413 kvm

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av: Knut Anders Aase.
Grunn og fundamenter: Betongkonstruksjoner på antatt faste masser.
Yttervegger: Hulmur, utvendig pusset og malt, innvendig utforet, isolert og platet.
Vinduer: Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Vinduer fra 2006, montert i ca 2013. Isolerglasset i kjøkkenvinduet er punktert og skal skiftes. Boligselskapet kjøper inn vinduer, aksjeeiere står for utskiftingen.
Gulvsystemer: Trebjelkelag i etasjeskille.

Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.

Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1: Svake symptomer
TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt)
TG0 angis ikke i rapporten, dvs. tilstandsgrad angis ikke dersom det ikke registreres synlige symptomer eller tilstandssvekkelser.

Følgende har fått tilstandsgrad 2:
Yttervegger: En må forvente at en eventuell isolasjon i ytterveggen ikke holder samme kvalitet som dagens isolasjon.
Ytterdør: Entredøren har ikke brannklassefisering.
Kjøkkeninnredning: Skadet platetopp. Sprukket glass i en skapdør.
Innredning og garnityr for våtrom: Sluken under badekaret er ikke sett. Lokalt fall til sluk er ikke kontrollert. Sprekker i servant.
Flere hakk i badekar.

Følgende har fått tilstandsgrad 3:
Ingen bygningsdeler har mottattt tg3.

For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Med godkjennelse fra styret kan aksjeeieren overlate bruken av hele boligen til andre. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn.

Oppvarming

Ildsted i stue. Ellers elektrisk oppvarming og varmekabler på bad.

Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene.

Faste løpende kostnader:
For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter, felleskostnader, byggforsikring og innboforsikring, brøyting av felles privat vei etc.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

Beliggenhet

Boligen i Solbakken har en attraktiv og tilbaketrukket beliggenhet i et veletablert aksjelag. Solbakken har en noe landlig og idyllisk beliggenhet med byfjellene utenfor dørstokken, samtidig som den er sentral med Bergen sentrum en kort kjøretur unna.

Det er flere barnehager og skoler i umiddelbar nærhet fra boligen. Nærmeste barnehage er Solbakken barnehage som ligger ca. 200 meter unna. Man har også Biskophavn kirkes barnehage samt Øyjorden barnehage som ligger ca. 500 meter fra boligen. De litt eldre barna kan ta beina fatt å gå på barneskolen Hellen skole som ligger en kort gåtur på ca. 300 meter unna. Lønborg videregående finner man ca. 1,5 km fra boligen. Er man kommet litt lengre i livsløpet finner vi anerkjente NHH like ved.

Det populære idrettsanlegget på Stemmemyren ligger i umiddelbar nærhet fra boligen, hvor det er både aktivitetstall og svømmehall. Om sommeren er der tennisbaner, og på vinteren blir den ofte dekket, slik man kan gå på skøyter. Skal du bare handle og ikke har behov for kjøpesenter og sentrum, finner du dagligvarebutikken Spar med post i butikk og Rema 1000 like ved.

Er man glad i å bevege seg, kan området by på utallige turmuligheter. Det er fine turstier med variert vanskelighetsgrad til blant annet til Hellen festning, videre til Eidsvågfjellet og Munkebotn. Her finner man fine aktivitetsløyper, og aktiviteter som bading på sommeren og skøyter på vinterstid er lett tilgjengelig. Herfra kan man ta turen videre til Byfjellene med variert turterreng noe som er en naturlig søndagsaktivitet for den sporty Bergenseren. Vil du virkelig bruke kroppen, begir du deg ut på Stolzekleiven med ca. 908
trappetrinn oppover mot Sandviksfjellet. Belønningen får du på toppen med en nydelig utsikt over Bergen og Byfjorden, og har du mer å gi, kan du fortsette mot Fløyen eller helt over vidden til Ulriken.

Fra boligen kan man spasere til populære Biskopshavn badeplass, Utnehagen eller Elsesro. Man har også et flott friluftsområdet ved Helleneset, med fasiliteter som barnebasseng, stupebrett, sittegrupper, toalettanlegg og parkering. Når badeplassen er et av de mest sentrale og best utbygde i området, er det bare å gjøre seg klar til en heidundrende flott sommer for små og store. Her finner man også utendørs klartrevegg.

Av treningssenter finner vi SATS og Bergen Fitness i Sandviken, samt Lehmkulhallen som er nærmeste. Denne ligger rett ved NHH. En av grunnene til at dette området er spesielt ettertraktet er beliggenheten. Området er fredelig og idyllisk, samt at det tar bare ca. 7 minutter å kjøre til Bergen sentrum hvor man finner alle fasiliteter og servicetilbud.

Dersom man er avhengig av buss går rute nr. 5 og 6 fra Helleveien med hyppige avganger per time, og sørger for at du kommer deg trygt frem til sentrum i løpet av ca. 10 minutter, med korrespondanse til øvrige bydeler. Dersom du ønsker å ta "hvilke som helst" buss kan du spasere til NHH hvor man har hyppige bussavganger tar deg rundt i Bergen.

Parkering

Egen biloppstillingsplass til en bil. Utover dette er det gateparkering.

Økonomi

Prisantydning

3.400.000,-

Fellesgjeld

204.352,-

Omkostninger

1 800,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
6 700,- (Eierskiftegebyr)

Totalpris inkl omk

3.312.852,-

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette aveier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Verditakst

3.400.000,-

Felleskostnader

4.221,-

Felleskostnader inkluderer

Husleien dekker eiendomskatt, kommunale avgifter, forsikring, utvendig vedlikehold, drift av boligselskapet, renter og avdrag på fellesgjeld, mm.

Lånebetingelser fellesgjeld

Lånebeløp: 11.833.218,-
Låneform: Annuitet
Nominell rente f.t: 2,950 %
Ny rente fra 20.10.2018: 3,300 %
Ny eff.rente 20.10.2018: 3,360 %
Renteberegning: Etterskudd
Kapitalisering: Ved innbetaling
Løpetid: 23 år og 1 mnd
Innfrielsesdato: 28.10.2041
Første forfall: 28.10.2018

Info om fellesgjeld

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av aksjelaget kan medføre økning i fellesgjeld og fellesutgifter. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i fellesgjeld eller fellesutgifter. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Faste løpende kostnader:
For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, internett og kabel-tv utover grunnpakke, innboforsikring, fellesutgifter etc.

Legalpant

Aksjelaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i aksjen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker selskapets krav på felleskostnader og andre krav selskapet kan knytte til aksjonæren. På grunnboksbladet til aksjelagets eiendom er det notert pant for aksjelagets fellesgjeld og aksjonærenes aksjeinnskudd.

Sameie

AS Solbakken Boligselskap

Org.nr.

931347039

Forretningsfører

Ove Hordnes

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i aksjelaget.

Sikringsordning

Et boligaksjeselskap er organisert som et selskap. Dette innebærer at dersom noen av aksjonærene ikke betaler sine felleskostnader må aksjelaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige aksjonærene. Man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre aksjonærer ikke betaler sine felleskostnader. Aksjelaget har imidlertid legalpant beregnet oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp), for forfalte felleskostnader.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

FORSIKRINGSSELSKAP

Gjensidige Polisenummer

FORSIKRINGSPOLISE

74170498

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

09.06.1953 - Dokumentnr: 3992 - Best. om vann/kloakkledn.
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område

23.05.1958 - Dokumentnr: 4840 - Erklæring/avtale
MED FLERE BESTEMMELSER
MELLOM EIERNE AV D E OG SOLBAKKEN NR 3 ANG RETT TIL GARASJEB
EBYGGELSE
Overført fra: Knr:1201 Gnr:168 Bnr:1665 F
Gjelder denne registerenheten med flere

23.05.1958 - Dokumentnr: 4840 - Best om garasje/parkering
Bestemmelse om felles vegg
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

24.02.1971 - Dokumentnr: 1346 - Best. om vann/kloakkledn.
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Rett for Bergen kommune til å ha pumpehus stående på d.e.

08.10.1975 - Dokumentnr: 21360 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:1201 Gnr:168 Bnr:1680

27.01.1993 - Dokumentnr: 1841 - Skjønn
Best. om utvidelse og utbedring av privat adkomstveg
m.v.. A.509
Overført fra: Knr:1201 Gnr:168 Bnr:1665 F
Gjelder denne registerenheten med flere

01.03.2016 - Dokumentnr: 179011 - Bestemmelse om parkering
Rettighetshaver: Berge Monica
Fnr: 111170 33262
Overført fra: Knr:1201 Gnr:168 Bnr:1665 F

31.03.1949 - Dokumentnr: 3187 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1201 Gnr:168 Bnr:1678

02.01.1950 - Dokumentnr: 21 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1201 Gnr:168 Bnr:1679

18.02.1955 - Dokumentnr: 1630 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1201 Gnr:168 Bnr:1694

05.03.1969 - Dokumentnr: 1763 - Målebrev
GNR. 168, BNR. 1413 ER UTSKILT FRA BNR. 1493 OG 1665

05.03.1969 - Dokumentnr: 1765 - Målebrev
GNR. 168, BNR. 1415 ER UTSKILT FRA BNR. 1491, 1493 OG 1665
Gjelder denne registerenheten med flere

05.03.1969 - Dokumentnr: 1766 - Målebrev
GNR. 168, BNR. 1416 ER UTSKILT FRA BNR. 1491 OG 1665

29.01.1980 - Dokumentnr: 2282 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1201 Gnr:168 Bnr:1690

28.02.1983 - Dokumentnr: 5087 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1201 Gnr:168 Bnr:1664
OGSÅ UTSKILT FRA GNR. 168, BNR. 1667 OG 1678

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 16.09.1959 vedrørende 2.etasjes trebygning.
Det foreligger ferdigattest datert 16.05.1979 vedrørende skifting av vinduer.

Regulerings- og arealplaner

Området er regulert til boligområde ifølge Bergen kommune.

Reguleringsplaner på grunnen:
Planid: 10450000, plannavn: BERGENHUS. SOLBAKKEN - NORDRE ØYJORDEN, ikrafttrådt: 04.05.1949, berøringsgrad: 98,5 %

Planid: 10340000, plannavn: BERGENHUS. LYNGHAUGEN ØVRE DEL, ikrafttrådt: 28.08.1948, berøringsgrad: 1,1 %

Planid: 63030000, plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 114, 1196, 1340 M.FL.,
HELLEVEIEN/ BREIVIKSBAKKEN, saksnr: 201216328, ikrafttrådt: 24.06.2015, berøringsgrad: 0,3 %

Reguleringsplaner under arbeid:
Planid: 65810000, plannavn: BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 2, SANDBROGATEN-EIDSVÅGTUNNELEN, saksnr: 201807497, berøringsgrad: 34,6 %

Kommuneplan:
Planid: 65270000, plannavn: BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 - 2030, saksnr: 201418880, ikrafttrådt: 19.06.2019, berøringsgrad: 100,0 %

Hensynssoner i kommuneplanen:
Fare:
Planid: 65270000, hensynsonenavn: H310_2, beskrivelse: Faresone ras, berøringsgrad: 42,2 %

Planer i nærheten av eiendommen:
Planid: 11270100, plannavn: BERGENHUS. HELLEVEIEN 120, UTVIDELSE AV RØDE KORS SYKEHJEM, ikrafttrådt: 16.01.1973

Planid: 10230000, plannavn: BERGENHUS. EIKEBAKKEN, BEBYGGELSESPLAN, ikrafttrådt: 22.10.1947

Planid: 61580000, plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 195, HELLEVEIEN 118, HELLEN SKOLE, saksnr: 201001869, ikrafttrådt: 28.11.2011

Planid: 10235000, plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 1704, EIKEBAKKEN 24-26, saksnr: 190330864, ikrafttrådt: 03.05.1994

Planid: 18930000, plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 1510, ØYJORDEN BARNEHAGE, saksnr: 200602098, ikrafttrådt: 26.06.2007

Gnr/Bnr Bygningsnr Endring Bygningstype Status Dato Saksnr
168/1364 139337476-2 Underbygg Enebolig m/hybel/sokkelleil. Igangsettingstillatelse 06.11.2018 201815284

168/1388 300539076 Enebolig Rammetillatelse 08.01.2016 201410202

168/1504 139339428 Garasjeuthus anneks til bolig Bygning godkjent for riving/brenning 17.07.2018 -

168/1504 300695490 Garasjeuthus anneks til bolig Rammetillatelse 17.07.2018 201804967

168/1511 139339401 Garasjeuthus anneks til bolig Bygning godkjent for riving/brenning 17.07.2018 -

168/1511 300695489 Garasjeuthus anneks til bolig Rammetillatelse 17.07.2018 201804848

168/1520 139339541-1 Tilbygg Tomannsbolig, vertikaldelt Rammetillatelse 12.08.2019 201909297

168/1685 139341414-1 Påbygg Enebolig m/hybel/sokkelleil. Igangsettingstillatelse 01.02.2019 201730492

168/1686 139341430-2 Tilbygg Enebolig Igangsettingstillatelse 21.06.2018 201806419

168/181 300614735 Garasjeuthus anneks til bolig Igangsettingstillatelse 18.06.2018 201635355

Kopi av basiskart og planstatus er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.

Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjonærer i aksjelaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én aksje.

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Kontakt megler for avklaring dersom en skulle ha spørsmål til dette.
I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av bolig. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen fra overtakelse og de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Kontakt megler eller gå inn på www.soderbergpartners.no for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Oppdragsnummer

2013419

Megler

Ansvarlig megler

Christina Erstad
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Tlf: 45258580
Epost: christina@wmegling.no

Meglerforetak

W Eiendomsmegling AS
Kokstadflaten 35
5257 KOKSTAD
Org.nr. 921 782 063

VEDLEGG

Christina Erstad

Partner | Eiendomsmegler MNEF

E: christina@wmegling.no

M: 45258580

Markus Håland

Partner | Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

E: markus@wmegling.no

M: 92456782
Siste generert: 10.06.2020 kl 13:25

Hvilken kalender bruker du?

Velg din foretrukne kalender: