BUD MOTTATT! Ærverdig villa med tre nyoppussede leiligheter, parkmessig hage, terrasser, gode leieinntekter.

W Eiendomsmegling presenterer Nordre Skogveien 42. Din nye bolig.

Prisantydning:

10.000.000,-

Totalpris:

10.261.670,-

P-rom/BRA:

169/222 m2

Soverom:

4

Byggeår:

1917

Boligtype:

Eierseksjon

Eierform:

Selveier

Tomteareal:

1008

Tomtetype:

Eiet

W Eiendomsmegling ved Oliver Faraji og Stian Bruaas har gleden av å presentere Nordre Skogveien 42

Visninger:

Det er ikke satt opp tidspunkt for fellesvisninger. Kontakt megler for privatvisning.

Nordre Skogveien 42

Velkommen til Nordre Skogveien 42, en ærverdig murvilla over fire plan fra 1917, tegnet av Schak Bull. Villaen er betydelig påkostet fra 2015 og frem til i dag, og rommer tre lekre leiligheter med toppmoderne standard, delikate bad og stilige kjøkken. Per i dag leies underetasjen og første etasje ut for kr 23 000,-, mens den tredje leiligheten i andre etasje og loft bebos av selger.

Det er ikke bare innvendig det er lagt ned store summer. Hagen er parkmessig opparbeidet med nyere drenering, store plenarealer, nydelige bed, brosteinslagte gangveier og fire terrasser. Den ene terrassen ligger ved en liten elv som renner gjennom hagen og har adkomst via en herlig bro. Beliggenheten er unik, kun 15 min gange fra sentrum, men fredelig og grønt i umiddelbar nærhet til rekreasjonsområder.

Hovedleiligheten ligger i andre etasje og på loft, og er nylig perfeksjonert med malte vegger i 2020.

Kjøkkenet er velutstyrt og stilig med innredning plassert i hestesko.

Leiligheten har pene laminatgulv i oppholdsrom, lysmalte, glatte vegger og svært gode vindusflater som gir dagslys fra tre sider og nydelig utsyn til hagen.

Leiligheten har to bad, ett med dør inn fra gang og det andre i suite med hovedsoverommet.

På loftet ligger et delikat bad og et luftig soverom, begge med takvindu fra 2018 og skrå himling til mønet.

Bygget ble tegnet av arkitekt Schak Bull, oppført i mur med et formspråk som er inspirert av nybarokk og jugendstil.

Eiendommen på drøye ett mål er en velholdt perle med ærverdig murbygg fra 1917

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Oliver Faraji

Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

E: oliver@wmegling.no

M: 46627669

Stian Bruaas

Daglig leder | Partner | Eiendomsmegler MNEF

E: stian@wmegling.no

M: 98151190

NYTTIG INFORMASJON

Kort om eiendommen

Velkommen til Nordre Skogveien 42, en ærverdig murvilla over fire plan fra 1917, tegnet av Schak Bull. Villaen er betydelig påkostet fra 2015 og frem til i dag, og rommer tre lekre leiligheter med toppmoderne standard, delikate bad og stilige kjøkken. Per i dag leies underetasjen og første etasje ut for kr 23 000,-, mens den tredje leiligheten i andre etasje og loft bebos av selger.

Det er ikke bare innvendig det er lagt ned store summer. Hagen er parkmessig opparbeidet med nyere drenering, store plenarealer, nydelige bed, brosteinslagte gangveier og fire terrasser. Den ene terrassen ligger ved en liten elv som renner gjennom hagen og har adkomst via en herlig bro. Beliggenheten er unik, kun 15 min gange fra sentrum, men fredelig og grønt i umiddelbar nærhet til rekreasjonsområder.

Eiendommen

Adresse

Nordre Skogveien 42
5057 BERGEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Bergen
Gnr. 158
Bnr. 680

Eierform

Selveier

Areal og innhold

Areal og fordeling pr etasje

Underetasje: 35 kvm BRA / 35 kvm P-rom
1.etg: 61 kvm BRA / 61 kvm P-rom
2.etg: 52 kvm BRA / 52 kvm P-rom
3.etg: 17 kvm BRA / 17 kvm P-rom

Annet:
Kjeller: 13 kvm BRA/ 12 kvm S-rom (2 stk boder på 3.2 kvm hver).
1.etg felles: 9 kvm BRA/ 9 kvm- S-rom
Uthus: 9 kvm BRA/ 9 kvm S-rom

Planløsning
Hoveddel, 2. etasje: Trapperom, stue, kjøkken, gang og wc.
Hoveddel, loft: Soverom og bad.
1. etasje: Entré, stue, kjøkken, bad, wc og 2 soverom.
Underetasje: Stue/kjøkken, soverom, bad og bod.
Annet: Felles trapperom i 1. etasje, 2 kjellerboder og et uthus

I tillegg medfølger 1 stk garasje på 15 kvm.

Byggeår

1917

Standard

Uteområde
Eiendommen på drøye ett mål er en velholdt perle med ærverdig murbygg fra 1917. Fire bygg i gaten ligger som perler på en snor, alle omkranset av vakre og velstelte villahager i skrånende terreng. I bakkant er det store friarealer med plen og skog, og i front er det utsikt til fjellsiden og Vågen. Eiendommen bader i sol på formiddag og ettermiddag, med sol så sent som til 20-tiden om sommeren.

Bygget ble tegnet av arkitekt Schak Bull, oppført i mur med et formspråk som er inspirert av nybarokk og jugendstil. Taket er halvvalmet med sterk svai og kroppen er i grovpusset mur med slette partier rundt vinduer. Nylig ble bygget restaurert, malt i fargen Jotun «varm jord» og det ble satt opp skodder med hjerteutskjæring i original stil på vinduene i øverste etasje. De fleste vinduene er skiftet mellom 2015 og 2019. Huset ble malt i tidsperioden 2015 til 2020.

Hagen og uteområdet er parkmessig opparbeidet med stor plen, partier og gangvei kledd i granittstein, fire nye terrasser, nyere drenering på baksiden og vakker beplantning i barkdekket bed. Det hele er gjennomført i stilen, verdig bygget og historien. Langs med hagen bugner det av ulike vekster som er med på å skape trivsel – bærbusker, blomstrende syrin, vintergrønt og hekkplanter.

Mye av oppgraderingene er gjort fra 2015 og frem til i dag. Terrassene ved boligen er på hhv. 15, 17 og 18 kvm. Én av de ligger utenfor leiligheten i underetasjen, men de øvrige er felles. Inntil terrassen på oversiden av hagen er det bygget et stort fuglehus, og ved den andre terrassen ligger et uthus. Langs hagen renner det en sjarmerende liten elv, og det er bygget bro over elven til en liten frokostterrasse på andre siden.

Leilighet hoveddel, 2. etasje og loft
Hovedleiligheten ligger i andre etasje og på loft, og er nylig perfeksjonert med malte vegger i 2020. På loftet ligger et delikat bad og et luftig soverom, begge med takvindu fra 2018 og skrå himling til mønet. I andre etasje er det en stor stue, et kjøkken, en gang og et toalettrom.

Loftet har en helt unik, skjermet atmosfære som gjør det til et yndet sted å trekke seg tilbake med en god bok. Gløtter man ut av takvinduene er utsikten helt nydelig og man kan høre bruset fra elven i hagen. Overflatene er hvitmalte, det er synlig bjelke i tak og stor plass avsatt til dobbeltseng, samt nisje egnet for ekstraseng.

Badet har dusjnisje med regnfallsdusj og hånddusj, en ekstra luksus i hverdagen. Rommet har videre veggmontert toalett, heldekkende servant på hvit skuffeseksjon, speil med overlys og opplegg for vaskemaskin. På gulvet er det mørke fliser med gulvvarme og på veggene er det hvite fliser. Toalettrommet i etasjen under har flislagte overflater i samme stil, samt toalett og servant.

Stuen i leiligheten er som skapt for sosial trivsel, med god plass for stort spisebord og sofagruppe. Rommet ligger åpent mot kjøkkenet, men i klart avgrenset sone slik at det føles separat. Mellom sonene står en steinkledd pipe med tilkoblet peisovn i moderne design og med glass på tre sider. Dette tilfører betydelig hygge på vinterstid.

Stuen har pen, enstavs parkett på gulv, noen vegger med nydelig tapet og noen lysmalte vegger. Den ene veggen har en plasstilpasset bokhylle. Det er downlights i himling, rikelig med dagslys fra store vindusflater på tre sider og ekstra takhøyde som gir god romfølelse. Alt føles nytt, lyst og lekkert og det er lite innsyn.

Kjøkkenet er velutstyrt og stilig med innredning plassert i hestesko. Det er rikelig med skap- og benkeplass og flott utsyn til hagen fra to store vinduer over benken. Kjøkkenet har glatte, valnøttfargede fronter, lys benkeplate i laminat med nedfelt vaskekum og rustikke skiferfliser over benk.

Integrert i innredningen finnes en 80 cm bred induksjonstopp, oppvaskmaskin, stekeovn, to kjøleskap, én fryser og ventilator. Kjøkkenet ligger ellers åpent mot trappegang til loft og det er dør til trappegang og entré. Felles inngang er i første etasje, et stilig innredet rom med mønsterfliser på gulv, lysmalte vegger og ærverdige dører.

Leilighet i 1. etasje
I første etasje ligger en pent oppusset 3-roms leilighet på ca. 61 kvm med adkomst fra felles trappegang med mønstrede gulvfliser. Leiligheten har pene laminatgulv i oppholdsrom, lysmalte, glatte vegger og svært gode vindusflater som gir dagslys fra tre sider og nydelig utsyn til hagen.
Leiligheten har to bad, ett med dør inn fra gang og det andre i suite med hovedsoverommet.

Badene har mørke fliser på gulvet, hvite fliser på veggene, gulvvarme og og downlights. På det lille badet ved gangen er det veggmontert toalett og servant, åpen dusjnisje og et speil på vegg. Det store badet har romslig dusjnisje bak skyvedør i glass, gulvmontert toalett, speil og heldekkende servant på hvit skuffeseksjon. Det er opplegg for vaskemaskin i rommet.

Begge soverommene har en god størrelse og inngang fra stuen, og det er garderobeskap på begge. Stuen er lys og lun med vinduer på to sider og hygge fra vedovn. Rommet har god plass for både sofagruppe og spisebord.

Kjøkkenet ligger i eget rom med stort vindu over kjøkkenbenken og utsyn til hagen. Innredningen har hvite høyglansfronter, mørk benkeplate i laminat og integrerte hvitevarer i form av stekeovn, keramisk platetopp, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn,kjøl/frys og ventilator.

Leilighet i underetasje
Leiligheten i underetasjen har en herlig terrasse på ca. 17 kvm med adkomst fra soverom og stue. Leiligheten har et areal på ca. 35 kvm pluss bod, og er nylig påkostet i likhet med de øvrige etasjene. Leiligheten har inngang via skiferdekt uteplass til en lys entré med pent laminatgulv i enstavs utførelse, lysmalte, glatte vegger og åpen løsning til stue.

Kjøkkenet i leiligheten er stilig med grå, glatte fronter og benkeplate i lys laminat med nedfelt vaskekum. Plassering i vinkel gir en funksjonell arbeidssone med rikelig skap- og benkeplass. Stekeovn, keramisk koketopp, oppvaskmaskin, kjøl/frys og ventilator er integrert i innredningen.

Kjøkkenet ligger dels åpent mot stue, et lyst og luftig rom med doble glassdører ut til terrassen. På endeveggen mot ytterdøren er det bygd en fin hylle som passer som tv-benk, sittebenk eller annet. Det er god plass for sofa, bokhylle og spisebord. Ved spiseplassen er det plassbygd benk.

Soverommet har samme type løsning med benk, men her er det også plassbygde skap over sengeplassen. Dessuten er det dobbel terrassedør ut til hagen. Badet i leiligheten er moderne og pent med grå fliser på gulv, hvite fliser på veggene, downlights og gulvvarme. Innredningen består av heldekkende servant på hvit skuffeseksjon, veggmontert toalett, speil, dusjhjørne med innfellbare dører, samt opplegg for vaskemaskin.

Kort fortalt
- Ærverdig murvilla over fire plan.
- Fagmessig påkostet fra 2015 til nå.
- Tre leiligheter, hvorav to leies ut.
- Leieinntekter på 23 000 pr. md.
- Garasje, uthus og fire terrasser.
- Bro over elv som renner i hagen.
- Parkmessig opparbeidet hage.
- Steinsatte plasser og gangveier.
- Bed, bærbusker og blomster.
- Innbydende entré til 1. og 2. et.
- Egen inngang til leilighet i u. et.
- Gulv i laminat og enstavs parkett.
- Flislagte baderom i moderne stil.
- Hovedleilighet med soverom på loft.
- Lyse og luftige stuer, to med ildsted.
- Tre kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Garderobeskap og lagringsplass i bod.
- Tre sikringsskap med jordfeilautomater.
- Tre nyere varmtvannsberedere.
- Elanlegg, rør og de fleste vinduer er skiftet.
- Det er gulvvarme på alle baderom.
- Balansert ventilasjon i utleieleilighetene.
- Flexit avtrekksventilasjon i 2. et. og loft.
- Bygget har alarm og nyere sprinkleranlegg.

Tomt

Eiendommen er pent opparbeidet med belegningsstein i gangarealer opp til huset, og store plenarealer. Her er bed og variert beplantet. Uthus/ bod med terrasse. Egen uteplass/ terrasse ved fuglehus. Påkostete uteareal. Parkering på egen eiendom og i garasje. Parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

1 008 kvm

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jarleif Amundsen:

Grunn og fundamenter: Stein- og betongkonstruksjoner på stedlige masser. Fundamentering er ikke kjent.
Yttervegger: Yttervegger i pusset/ malt murkonstruksjon med innvendig utlekting og isolering.
Takkonstruksjoner: Sperretak med sutaksbord.
Etasjeskillere: Trebjelkelag i etasjeskillere.
Ytterdører og porter: Dører til leiligheter med brann/ lyddemping.

Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.

Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1: Svake symptomer
TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt)

Følgende har fått tilstandsgrad 2:

Gulv på grunn:
Gulvene i leiligheten er isolert, har gulvvarme og dampsperre. Dette ifølge eier.
Opprinnelig gulv i kjellerdel, sannsynlig uten dampsperre. Noe fuktvandring bør påregnes her.

Drenering: I kjeller er det tidvis fuktinnsig. Avfukter montert her under trapp. I kjellerleilighet er det oppgravet og drenert under gulvene i leiligheten.

Yttervegger: Innvendige yttervegger i leiligheter er etterisolert og med nye plater. Arbeidet kan dokumenteres.
Øvre vindusfalser har stedvis fall inn mot vinduer. Her bør det etableres dryppkant.

Taktekking og membraner: Yttertak med betongstein fra antatt-80-tallet.Tg2 grunnet alder.

Innredning og garnityr for våtrom:

Leilighet i 1. etasje:
Begrenset og dels motfall til sluk i dusjsone på badet. (TG2). Det er målt ca 30 mm høydeforskjell mellom gulv ved dør og top sluk. Her er altså godt totalfall, men feil fall i selve dusjområde.

I wc/ dusjrom er det målt 10mm høydeforskjell, altså begrenset fall til sluk (TG2).

Leilighet kjeller:
Ikke gulvvarme i hele gulvet. Membranmansjett påvist i sluk, ikke i servantskap (TG2). Det er målt 18mm høydeforskjell mellom gulv ved dør og topp sluk. Denne er optimalt minimum 25mm.

Her er nyere bad i alle leiligheter. Det gis likevel TG2 på denne fellesposten da det er påvist feil fall, manglende fall og ikke alle steder utført korrekt tetteskikt.

For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

Oppvarming

Bygningen varmes opp med elektrisk fyring via varmekabler og panelovner. Det er ildsted i to stuer. Ventilasjonsanlegget i bygget er nyere med balansert ventilasjon til leilighet i underetasjen og første etasje, og Flexit avtrekkssystem i hoveddel i 2. etasje og loft. Bygget har tre varmtvannsberedere, hvorav to er på ca. 200 liter og plassert i underetasjen.

Alt elektrisk er skiftet og røropplegg er skiftet. Boligen er sprinklet og har alarm. Alle tre sikringsskap har jordfeilautomater.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene.

Faste løpende kostnader:
For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, internett og tv, kommunale avgifter, byggforsikring og innboforsikring.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og veletablert boligområde på Løvstakksiden i Bergen kommune. Ikke minst er området svært sentralt med gangavstand til Bergen sentrum på ca. 15 min, hvor det er gode shoppingmuligheter, kafeer og restauranter. Eiendommen har busstopp i umiddelbar nærhet, kort vei til skole og barnehage, og nydelige turområder så og si utenfor stuedøren.

Atmosfæren og roen er unik, der opprustningen av Damsgårdssundet og Solheimsviken har bidratt positivt til en ny oppvåkning av bydelen. En liten sykkeltur tar deg over Lillepudden til vakre Nygårdsparken, og det er nyere badestrand på Møhlenpris. Til fots anbefales en tur til Løvstien, Løvstakken og Damsgårdsfjellet som byr på fantastisk rekreasjon.

Borte ved Danmarksplass er det flere treningssentre og det er fotballbane like i nærheten. For de yngre er Magazone og «fangene på fortet» heftige attraksjoner. Fra Løvstakksiden er det ellers kort avstand til en rekke utdanningsinstitusjoner, og det er kort vei til Fyllingsdalen via tunnel.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på to Rema 1000, Kiwi og Bunnpris. Det er gangavstand til Bergen sentrum med alle bymessige fasiliteter, butikker, restauranter, kafeer og utesteder. I tillegg er det kort vei til Laksevåg senter, per i dag med 38 butikker under samme tak.

Det er busstopp rett i nærheten og ca. 5 min med buss til sentrum. Det går direktebuss fra området til Haukeland og NHH. Med bil fra Løvstakksiden tar det ca. 6 min med bil til Fyllingsdalen, ca. 6 min til Haukeland og ca. 25 min til Bergen lufthavn Flesland.

Eiendommen sokner til Ny-Krohnborg barne- og ungdomsskole. Her finnes det også en egen barnehage, men det er også flere andre barnehager i nærområdet. Universitetet, HIB, BI og Studentsenteret ligger innen gangavstand.

Parkering

Det er parkering i garasje på ca. 15 kvm, på asfaltert gårdsplass foran garasjen og på eiendommen for øvrig. Garasjen har portåpner, innlagt strøm og det er vannkran på bakplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Økonomi

Prisantydning

10.000.000,-

Omkostninger

10 000 000,- (Kjøpesum)
------------------------------------------------------
Omkostninger:
204 (Panteattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
250 000,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 10 000 000,-))
10 300,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt))
------------------------------------------------------
261 670,- (Omkostninger totalt)
------------------------------------------------------
10 261 670,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Totalpris inkl omk

10.261.670,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 1.339.333,- pr. 2018
Formuesverdi sekundær 4.821.599,- pr. 2018

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette aveier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Kommunale avgifter

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene som faktureres kvartalsvis med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

Forsikringsselskap

DNB

Polisenummer

12227697

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4601/158/680:
19.09.1930 - Dokumentnr: 901460 - Bestemmelse om veg


19.09.1930 - Dokumentnr: 900468 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4601 Gnr:158 Bnr:73


01.01.2020 - Dokumentnr: 1403039 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1201 Gnr:158 Bnr:680

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Megler har tilskrevet Bergen kommune og fått opplyst følgende:

Det foreligger ferdigattest vedrørende Bruksendring og ombygging av loft og underetasje fra tilleggsdel til hoveddel, oppdeling til ny boenhet i underetasje, ombygging i 1. og 2. etasje og fasadeendringer med nye vinduer og dører. datert 20.11.2017 og tillatelse datert 28.01.2016 og tillatelse til endring datert 02.06.2017.

Det foreligger ferdigattest vedrørende nnredning av bad/w. c . -rom datert 4.10.1974

Det kan likevel være utført søknadspliktige arbeider på eiendommen som ikke er omsøkt, og som det ikke er gitt ferdigattest for.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende- dobbelt og rekkehus i henhold til reguleringsplan for Årstad. Vestre Årstad og Uren - Kronviken - Solheimsviken, ikrafttrådt 04.08.1936 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

De fire byggene (40,42,44 og 46) er avmerket i kart for kommunedelplan Puddefjorden- Damsgårdsssunder (17330000) som område " der det skal tar spesielle hensyn til bykulturminner"

Dokumenter kan fås ved henvendelse til megler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Konsesjon

Nei

Odel

Nei

Bo- og driveplikt

Nei

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.

Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Kontakt megler for avklaring dersom en skulle ha spørsmål til dette.
I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av bolig. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen fra overtakelse og de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Kontakt megler eller gå inn på www.soderbergpartners.no for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til: 1,1%
Markedsføring: 19.900.-
Tilrettelegging:12.900.-
Oppgjør:5000.-
Per visning: 3.000.-

Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: Inter salg, ingen regning

Oppdragsnummer

2013420

Megler

Ansvarlig megler

Stian Bruaas
Daglig leder | Partner | Eiendomsmegler MNEF
Tlf: 98151190
Epost: stian@wmegling.no

Meglerforetak

W Eiendomsmegling AS
Kokstadflaten 35
5257 KOKSTAD
Org.nr. 921 782 063

VEDLEGG

Oliver Faraji

Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

E: oliver@wmegling.no

M: 46627669

Stian Bruaas

Daglig leder | Partner | Eiendomsmegler MNEF

E: stian@wmegling.no

M: 98151190
Siste generert: 07.07.2020 kl 12:22

Hvilken kalender bruker du?

Velg din foretrukne kalender: