Florvåg | Lys og moderne halvpart av horisontaldelt tomannsbolig over to plan med egen terrasse, hage og parkering!

W Eiendomsmegling presenterer Florvågbakken 84A. Din nye bolig.

SOLGT
Prisantydning:

2.390.000,-

Totalpris:

2.458.100,-

P-rom/BRA:

100/100 m2

Soverom:

3

Byggeår:

1951

Boligtype:

Tomannsbolig

Eierform:

Selveier

Tomteareal:

1769

Tomtetype:

Eiet

Velkommen til Florvågbakken 84A! Boligen presenteres av Markus Håland og Christina Erstad.

Florvågbakken 84A

Flott og moderne halvpart av tomannsbolig som har gjennomgått betydelig oppussing og vedlikehold de senere år, bl.a. utbedring av drenering, etterisolering og nye vinduer i underetasje, nye gulv, gipsvegger, panel og himling i begge etasjer. Samtlige overflater er nymalt. Nytt el-anlegg og nytt røropplegg i hele seksjone.

Boligen går over 2 plan og har gjennomgående god planløsning. Boligen inneholder bad, TV-stue og 2 soverom i underetasjen, samt entré, gang, bad, stue/kjøkken og 1 soverom i 1.etasje.

Boligen har en god og familievennlig beliggenhet med gangavstand til barnehager og skoler, dagligvarebutikker og ikke minst flotte turmuligheter.
Eiendommens tomt er av svært god størrelse, totalt på 1769m². Her har man gode muligheter for den rette kjøper.

God plass til spise- og sittegruppe. Fra stue er det utgang til altan og hage.

Soverom i hovedetasje.

Baderom

Soverom med flotte detaljer.

Florva°gbakken 84a - Drone +-2.jpg

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Christina Erstad

Partner | Eiendomsmegler MNEF

E: christina@wmegling.no

M: 45258580

Markus Håland

Partner | Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

E: markus@wmegling.no

M: 92456782

NYTTIG INFORMASJON

Kort om eiendommen

Flott og moderne halvpart av tomannsbolig som har gjennomgått betydelig oppussing og vedlikehold de senere år, bl.a. utbedring av drenering, etterisolering og nye vinduer i underetasje, nye gulv, gipsvegger, panel og himling i begge etasjer. Samtlige overflater er nymalt. Nytt el-anlegg og nytt røropplegg i hele seksjone.

Boligen går over 2 plan og har gjennomgående god planløsning. Boligen inneholder bad, TV-stue og 2 soverom i underetasjen, samt entré, gang, bad, stue/kjøkken og 1 soverom i 1.etasje.

Boligen har en god og familievennlig beliggenhet med gangavstand til barnehager og skoler, dagligvarebutikker og ikke minst flotte turmuligheter.
Eiendommens tomt er av svært god størrelse, totalt på 1769m². Her har man gode muligheter for den rette kjøper.

Eiendommen

Adresse

Florvågbakken 84A
5305 FLORVÅG

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Askøy
Gnr. 6
Bnr. 391
Snr. 1

Eierform

Selveier

Areal og innhold

Areal og fordeling pr etasje:

U.etg: 42 kvm BRA / 42 kvm P-rom
1.etg: 58 kvm BRA / 58 kvm P-rom

Leiligheten går over to plan, og følgende rom er inkludert i P-rom:
U.etg.: Bad, TV-stue, 2 soverom og bod/vaskerom. Bod/vaskerom er klargjort for omgjørelse til bad iflg selger.
1.etg.: Entré, gang, bad, stue/kjøkken og 1 soverom.

Byggeår

1951

Standard

Velkommen inn! Vi starter i boligens 1.etasje som består av entré, gang, bad, stue/kjøkken og 1 soverom. Etasjen preges av lyse og moderne overflater. Det ble byttet til et tidsriktig gulv i 2014, som er gjennomgående for hele etasjen. I 2018 ble tak og vegger malt.

Kjøkkenet ligger i åpen løsning med kjøkkenet, men er på ingen som helst måte dominerende i rommet. Kjøkkeninnredningen er fra JKE og ble montert i 2006. Her er det slette fronter og laminat benkeplate. Alle hvitevarer medfølger handelen. Dette inkluderer oppvaskmaskin, kjøleskap, samt integrert stekeovn og platetopp.

Stue og kjøkken er på tilsammen 34 kvm, så her er det god boltreplass! Stuen har en god utforming som gjør det enkelt å møblere med både sofa og spisebord. Det er vedovn i stuen som gir god varme til hele etasjen på kalde høst- og vinterkvelder. Fra stuen er det utgang til terrasse på 15 kvm.

Badet i denne etasjen er fra ca. 2005 og er helfliset med termostatstyrte varmekabler i gulv. Det inneholder toalett, servantmøbel og dusj. Det er mekanisk avtrekk via baderomsvifte. Verdt å nevne er at blandebatteri og vask ble byttet i 2018. Like ved siden av badet ligger soverommet, som er på 7,8 kvm. Her er det skyvedørsgarderobe og plass til dobbeltseng.

Vi tar turen ned i boligens undertasje, som inneholder bad, tv-stue og 2 soverom. I 2009 ble alle innvendige overflater revet i forbindelse med oppgradering av kloakksystemet og utbedring av drenering på forsiden av huset. I 2011/2012 ble de fleste vinduer byttet i denne etasjen, og det ble støpt drensrør på siden av huset. I 2015 ble dreneringen oppgradert og hele underetasjen ble gravd opp. I den forbindelse ble det lagt varmekabler i hele etasjen (foruten uferdige rom) og veggene ble etterisolert.

I denne etasjen er det påbegynt arbeider for etablering av bad og vaskerom. Det er grovstøpt gulv med plastsluk, synlig avløp i plast for toalett, montert vannskap og klargjort med rør for bad/toalett. Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2003 er montert i underetasjen. I denne etasjen er det også tv-stue, samt to romslige soverom på 12 kvm og 9,2 kvm.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takst.

Tomt

Tomten er opparbeidet med en praktisk og flat hage i front, belegningsstein, mur og treterrasse. Seksjon 2 disponerer øvre del av hage, og seksjon 1 disponerer nedre hagedel.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

1 769 kvm

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Daniel Henne:

Grunn og fundamenter:
Betong/murkonstruksjoner på antatt faste masser av sprengstein/fjell. Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn.

Yttervegger:
Boligens yttervegger er oppført i trekonstruksjoner med utvendig vindtetting, lekter og liggende kledning. Byggets yttervegger er utvendig bekledd med vindtetting, lekter og liggende kledning. Kjellermur er utvendig pusset og malt.

Takkonstruksjoner:
Boligen er oppført med saltak av sperrekonstruksjoner. Boligens saltak er utvendig tekket med dråpeskifer. Taket er kun besiktiget fra bakkenivå.

Gulvsystemer:
Boligen er oppført med etasjeskiller av bjelkelag i tre.

Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.
Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1: Svake symptomer
Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt)

Følgende er beskrevet av takstmann:

Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2:
Grunn og fundamenter pga. alder, drenering grunnet alder og fukt i vegg mot grunn, utvendige overflater/yttervegger på grunn av slitasje, lokale råteskader, flassing av maling og fukt (påbegynte arbeider med skifting av kledning er ikke ferdigstilt), stuevindu i u.etasjen grunnet manglende tilslutttning/puss i overgang vindu/vegg, ytterdør pga. alder og balkongdør grunnet uferdig utvendig belistning, tak grunnet alder og slitasje, innvendig trapp på grunn av avvik iht. gjeldende forskrifter/krav, terrasse pga. skjevheter i konstruksjon, badet grunnet alder og manglende dokumentasjon på utførelsen, samt terskel dusj er høyere enn terskel dør og brent stikk ved speil.

Følgende deler av boligen har mottatt tilstandsgrad 3:
Vindu med enkeltglass grunnet alder, slitasje og skade, samt vinduer fra 1984 grunnet alder, punkterte vinduer og fukt i karm/tilsetning.
For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Seksjonseier kan som hovedregel fritt leie ut sin egen seksjon. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger en saklig grunn.

Oppvarming

Varmekabler på et av badene, peis i stuen. Teknisk tilstand på varmekabler og peis er ikke kontrollert.

Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene.

Faste løpende kostnader:
For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter og eiendomsskatt, felleskostnader, innboforsikring etc.

Selger har selv ikke bebodd eiendommen og sitter derfor med begrenset informasjon om denne. Det gjøres i denne sammenheng kjøper spesielt oppmerksom på anbefaling om å ta med fagkyndig.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

Beliggenhet

Florvågbakken har en sentral og flott beliggenhet på Florvåg i Askøy kommune. Her bor man i naturskjønne og rolige omgivelser med kort avstand til det man måtte behøve i hverdagen. Ønsker man seg inn til Bergen sentrum bruker man i underkant av 15 minutter med bil over Askøybroen og videre på motorveien. Det er også mulig å komme seg inn til sentrum med ferge fra Kleppestø. Hurtigbåten frakter deg inn til Standkaien på ca. 15 minutter og har hyppige avganger ( 2 ganger T/R) i timen).

For den daglige handelen er det kort vei til både Kiwi og Bunnpris i Florvåg. For den litt større innhandlingen befinner Kleppestø Senter seg ca. 1,7 km fra eiendommen og kan tilby alt fra apotek, vinmonopol, dagligvare, interiørbutikker og et bredt utvalgt av klesbutikker.
Er du glad i å holde deg aktiv kan man melde seg inn i Stamina HOT på Kleppestø. Er du glad i utendørsaktiviteter er det ingenting i veien for at man kan bruke naturen som sin treningsarena da det er korte avstander til flere flotte turområder. Her er Kolbeinsvarden verdt å nevne med oppstigning ca. 10 minutters gange fra eiendommen. På varme sommerdager finnes det flere områder rundt Florvåg med gode bademuligheter.

For barnefamilien er området ideelt! Det er i underkant av 5 minutters gange til Florvåg barneskole og barnehage. Når barna blir eldre er Kleppestø Ungdomsskole en kort kjøretur unna. Her ligger også Askøy videregående skole og Myrane barnehage. Myrane og Askøyhallen i Kleppestø har et bredt aktivitetsstilbud for store og små, med store fotballbaner, svømmehall, samt kulturskole.
Er man uten bil har man busstopp ca. 1 minutt unna boligen. Herfra frakter blant annet linje 485 deg til Kleppestø og videre inn til Bergen Sentrum.

Velkommen til en hyggelig visning i Florvågbakken 84A!

Parkering

Sameiet disponerer 4 parkeringsplasser.

Økonomi

Prisantydning

2.390.000,-

Omkostninger

59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,-))
200,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
7 100,- (Boligkjøperforsikring)

Totalpris inkl omk

2.458.100,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 477.634,- pr. 2016
Formuesverdi sekundær 1.528.430,- pr. 2016

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette aveier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Kommunale avgifter

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt 2.256,- pr 2018

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene som faktureres kvartalsvis med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

20.03.2006 - Dokumentnr: 4308 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/2


Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Megler har tilskrevet Bergen kommune og fått opplyst følgende:

Det foreligger ferdigattest vedrørende datert 17.03.2006 gjelder innvendig ombygging og utvendig adkomstbro.

Det kan likevel være utført søknadspliktige arbeider på eiendommen som ikke er omsøkt, og som det ikke er gitt ferdigattest for.

Regulerings- og arealplaner

Plannr. 15, plannavn: Plan 15-00 - kleppestø / florvåg, vedtatt: 10.12.1959.

Reguleringsformål: Boliger, offentlig friområde.

Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.

Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.

Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Kontakt megler for avklaring dersom en skulle ha spørsmål til dette.
I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som dekker utgifter forbundtet med juridisk bistand, fagkyndig uttalelse og saksomkostninger. Forsikring er valgfri. Pris 10300kr.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til: 1,8 %, minimum 48 000,-
Markedsføring: 15 900,-
Tilrettelegging: 12 900,-
Oppgjør: 4 990,-

Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt: Intet salg = Ingen regning

Oppdragsnummer

2015419

Megler

Ansvarlig megler

Christina Erstad
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Tlf: 45258580
Epost: christina@wmegling.no

Meglerforetak

W Eiendomsmegling AS
Kokstadflaten 35
5257 KOKSTAD
Org.nr. 921 782 063

VEDLEGG

Christina Erstad

Partner | Eiendomsmegler MNEF

E: christina@wmegling.no

M: 45258580

Markus Håland

Partner | Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

E: markus@wmegling.no

M: 92456782
Siste generert: 10.02.2020 kl 11:47

Hvilken kalender bruker du?

Velg din foretrukne kalender: