Bygård/leiegård med 3 boenheter, 3 p-plasser i lukket bakgård. Oppført i solide konstruksjoner - Midt i Halden sentrum

W Eiendomsmegling presenterer Kristian Augusts gate 4A. Din nye bolig.

SOLGT
Prisantydning:

4.190.000,-

P-rom/BRA:

180/195 m2

Soverom:

3

Byggeår:

1989

Boligtype:

Næringseiendom

Eierform:

Selveier

Tomteareal:

96.1

Tomtetype:

Eiet

Solid oppført bygård midt i Halden sentrum

Kristian Augusts gate 4A

Sentrumsgård med 3 godkjente boenheter og 2 løpende leieavtaler. 1 leilighet står nå ledig for utleie. Beliggende midt i Halden sentrum i sidegate til byens gågate. Det er kort gangavstand til alt av servicefunksjoner og fasiliteter. En solid oppført bygård i bærende betongkonstruksjoner og isolert med 25 cm. Leca og 10 cm. mineralull. Byggeår 1989. Leilighetene er godt planmessig løst og med utvendig trappeoppgang/balkong til hver leilighet. Bygget er utformet på en slik måte at det kan være muligheter for omdisponeringer, endringer og tilpasninger. God egnet for oppdeling/seksjonering.

Eiendommens samlede leieinntekter anses å ha et fremtidig godt vekstpotensiale. Estimerte leieinntekter anslås å utgjøre i området anslagsvis kr. 324.000,- pr. år.

Utvendig trappeoppgang/balkong til hver leilighet.

Fint utsyn fra balkong 3.etg.

Leil. 3.etg. Balkong med fint utsyn

Leil. 2.etg. Stue

Leil. 2.etg. Stue

Leil. 2.etg. Stue

Leil. 2.etg. Stue

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Mats Lilledal

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

E: mats@lilledal.no

M: 98842886

NYTTIG INFORMASJON

Kort om eiendommen

Sentrumsgård med 3 godkjente boenheter og 2 løpende leieavtaler. 1 leilighet står nå ledig for utleie. Beliggende midt i Halden sentrum i sidegate til byens gågate. Det er kort gangavstand til alt av servicefunksjoner og fasiliteter. En solid oppført bygård i bærende betongkonstruksjoner og isolert med 25 cm. Leca og 10 cm. mineralull. Byggeår 1989. Leilighetene er godt planmessig løst og med utvendig trappeoppgang/balkong til hver leilighet. Bygget er utformet på en slik måte at det kan være muligheter for omdisponeringer, endringer og tilpasninger. God egnet for oppdeling/seksjonering.

Eiendommens samlede leieinntekter anses å ha et fremtidig godt vekstpotensiale. Estimerte leieinntekter anslås å utgjøre i området anslagsvis kr. 324.000,- pr. år.

Eiendommen

Adresse

Kristian Augusts gate 4A
1776 HALDEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Halden
Gnr. 62
Bnr. 665

Eierform

Selveier

Areal og innhold

1.Etasje:
(via utvendig felles trapp og tilhørende balkong på 7 m2 ): Entre/gang, bad, bod, soverom, stue og kjøkken.

2.Etasje:
(via utvendig felles trapp og tilhørende balkong på 7 m2): Entre/gang, bad, bod, soverom, stue og kjøkken.

3.Etasje:
(via utvendig felles trapp og tilhørende balkong på 7 m2): Entre/gang, bad, bod, soverom, stue og kjøkken.

Videre kommer 1 p-plass og 1 utvendig sportsbod til hver leilighet, samt felles søppelrom.

Byggeår

1989

Standard

Bygningen og leilighetene er godt fagmessig bygget ved byggeår og normale/forventede vedlikehold/fornyinger må påregnes i årene som kommer. Normal standard på overflater og innredninger. Fremstår med normal alder-, bruk- og værslitasje. Leilighet i 1.etg. med kjøkkeninnredning og overflater/innredning på baderom fra nyere tid. Leilighet 2. etg. med nyere malte og moderne overflater.

Tomt

Tomten er eiet og utgjør i hh. t målebrev 96,1 kvm.
Bestående av innkjøring og et portrom (asfaltert), samt bebyggelsen. Adkomstrett over naboeiendommens gårdsplass og eksklusiv brukrett til 3 stk. oppmerkede parkeringsplasser som har uttak for motorvarmere.
Alle leiligheter har her hver sin sportsbod, samt felles avfallsrom i portrom.

Kopi av målebrev utleveres på meglers kontor.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

96 kvm

Byggemåte

Sentrumsgården er oppført så sent som 1989 og fremstår oppført i solide konstruksjoner.

Fundamenter mot grunnen og over bakkeplan inkl. portrom i armert betong. Såle under terreng på antatt drenerende masser.

Yttervegger oppført i 25 cm. Leca som er pusset utvendig. Øvre del av fasade mot gaten er kledd kobberplater. Innvendig foret ut og isolert med antatt 100 mm. mot Kristian Augusts gate og gårdsplass. og kledd med gips. Mot sidebygg er det 15 cm. Leca og isolert med 50 mm. mineralull innvendig. Vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer fra byggeår. Armert betongdrager over vindusfelter. Det er U-blokkskift med armert betong på bærevegger på inngangsiden.

Etasjeskiller i betongelementer. Yttervegger oppført.

Saltak med ark mot gaten, konstruert i tre med prefabrikkerte takstoler. Bordet undertak med papp over. 22 mm. sløyfer, 30 mm. lekter og utvendig tekket med betongstein.
Kaldt loft med lufting i takutstikk. Isolert med 200 mm. mineralull mot oppvarmet rom, damsperre/plast fra byggeår.

Utvendig trappegang med balkonger ved hver inngang, konstruert stål.


Se eierskifterapport utarbeidet av takstmann for nærmere byggeteknisk beskrivelse. Denne er vedlagt salgsoppgaven.
Det foreligger eget kompendium over beskrivende masseberegning og bygningsmessig arbeider for bygningen utarbeidet av entreprenør. Kan ses på meglers kontor.

Adgang til utleie

Eiendommens samlede leieinntekter anses å ha et fremtidig godt vekstpotensiale.


Bygården har pr. d. 2 løpende leieavtaler for henholdsvis 1. etg. kr. 6.900,- pr. mnd. Kontrakt tidsubestemt datert 28.03.18
og 2. etg. kr. 5.750,- pr. mnd. Kontrakt tidsubestemt datert 26.01.1998. Sist prisjustert 01.03.2016.

Gården har av eier vært benyttet til utleieformål. Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler til hinder for at boligen helt eller delvis leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming i alle leiligheter med panelovner. Varmekabler på alle bad.

Energimerke

E - Rød
Leiligheten(e) er energimerket på vegne av selger den 11.02.2020 og fått energikarrakter E og oppvarmingskarrakter Rød. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. Energiattesten utleveres hos oppdragsansvarlig.

Diverse

Elektrisk:
Sikringsskap med automatsikringer fra byggeår til hver leilighet.
Totalt 10 kurser hver i 1. og 2. etg og 11 kurser i 3. etg.
Skjult anlegg og utenpåliggende kabler, byggeår hovedsakelig.
3 x 40 amp. hovedsikring i hvert skap (3 x 10 ledning). kurs komfyr 20 amp. (2 x 4 ledning). Videre kommer ca. 8 fordelingskurser 16 amp. ( 2 x 2,5 ledning).
Det er ikke registrert noen pålegg om utbedringer av elektriske anleggene. Den siste registrerte kontrollen på anleggene er sist registrert gjennomført 01.02.1989. Det er huseiers ansvar å sørge for at det elektriske anlegget er i forskriftsmessig stand.

Arealer:
Arealbeskrivelsene er i henhold til NS 3940 og er hentet fra vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann.

Radonmåling

Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Og salget forutsetter at kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Området

Beliggenhet

Veletablert og sentralt beliggende på nordsiden av Halden sentrum i et eldre og ærverdig boligstrøk m. sentrumsbebyggelse i form av bygårder, murhus, villaer og forretninger.

I og rundt kvartalene finner du matbutikk, kjøpesenter, ungdomsskole, postkontor, kiosk, offentlige kontorer, kino, bibliotek med lesesal. Rett i nærheten har du bl. Busterudparken og byens gågate, hvor du finner cafeer, butikker og apotek. Gangavstand over til sydsiden av sentrum med jernbanestasjon og byens havneområde med diverse restauranter, puber, gjestehavn, butikker, bank, hoteller, Brygga kultursal og mye mer. Flotte turområder på historisk grunn ved Rødsfjellet, rett i nærheten

Adkomst

Fra gågata ved Bikkjetorvet v. busterudparken er det ca. 100 meter å gå. Eiendommen ligger på venstre hånd som en hjørnegård. Adkomst via Kristian Augusts gate.
Se etter til salgs-skilt fra W-Lilledal. Det vil bli skiltet under visning.

Parkering

Til eiendommen medfølger 3 oppmerkede parkeringsplasser. Uttak for motorvarmere.

Bebyggelse

Kvartalsvis sentrumbebyggelse i form av bygårder, murhus, villaer og forretninger.

Barnehager og skoler

TDM Barnehage ved Høvleriet
Solbakkeparken Barnehage
Festningsgata Menighetsbarnehage
Menighetspleiens barnehage

Økonomi

Prisantydning

4.190.000,-

Omkostninger

4.190.000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
172,- (Panteattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
104 750,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 4.290.000,-,-))

106 092,- (Omkostninger totalt)
4 296 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 884.852,- pr. 2018
Formuesverdi sekundær 3.185.467,- pr. 2018

Info formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter og eiendomsskatt utgjør tilsammen for 2020 kr. 25.352,- Første termin (01.01.-31.03.20). Beregnet for tilsammen 3 boenheter.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen/ lovbestemt pant for kommunale avgifter og eiendomsskatt. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt 1.676,- pr 2020

Info eiendomsskatt

Grunnlaget for beregning av eiendomsskatt er kr. 419.000,- og skatten er på kr. 1.676,- pr. år. Inkl. i årlig totalsum (komm.avg/eiendomsskatt) kr. 25.352,- for 2020

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

Denne eiendom gnr. 62, bnr. 665 har vederlagsfri adkomst over naboeiendommens gårdsplass og eksklusiv bruksrett til 3 stk. avmerkede parkeringsplasser i gården langs nabogrensen.
Naboeiendommen gnr. 62, bnr. 188 har vederlagsfri bruksrett til en felles redskapsbod , samt et felles avfallsrom tilhørende denne eiendommen med gnr. 62, bnr. 665.
I tillegg har naboeiendommen rett til adkomst både med bil og til fots via portrommet tilhørende denne eiendom.


På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

22.02.2008 - Dokumentnr: 157642 - Bruksrett
Rettighetshaver: Knr: 3001 Gnr:62 Bnr:188
Vederlagsfri bruksrett til en felles redskapsbod, samt felles søppelrom.


22.02.2008 - Dokumentnr: 157642 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr: 3001 Gnr:62 Bnr:188
Vederlagsfri rett til adkomt både med bil og til fots via portrommet tilhørende eiendommen.


06.02.2008 - Dokumentnr: 105469 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr: 3001 Gnr:62 Bnr:188


01.01.2020 - Dokumentnr: 401062 - Omnummerering ved kommuneendring
01/01-2020 tidligere: Knr: 0101 Gnr:62 Bnr:665


Kopi av tinglyste avtaler utleveres på meglers kontor.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Originale plantegninger er tilsendt og disse samsvarer med dagens bruk av alle rom i bygget.
Byggetillatelse datert 02.06.1989 og ferdigattest fremvist datert 01.12.1989.
Det er ikke utført søknadspliktige tiltak etter byggeår.

Byggemelding, originale plantegning og ferdigattest utleveres hos oppdragsansvarlig.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen ligger innenfor sentrumsplanen (2017-2029) og er avsatt til sentrumsområde.

Sentrumsplanen fås utlevert hos oppdragsansvarlig eller kan lastes ned via www.haldenkommune.no.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og kloakk.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

Odel

Det praktiseres ikke odel på denne eiendommen. Eiendommen er ikke konsesjonspliktig

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Kjøpesum + omk. forfaller til innbetaling innen overtagelsesdatoen på eiendommen.

Overtagelse

Etter avtale.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@lilledal.no eller SMS: 98 84 28 86 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring, men har likevel utarbeidet egenerklæring. Kjøper plikter å gjøre seg kjent med denne før budgiving/kjøp. Erklæringen fåes utlevert av megler. Alle interessenter oppfordres til å gjennomføre en nøye gjennomgang av eiendommen, gjerne sammen med fagperson.

Boligkjøperforsikring

Det er ikke anledning til å tegne boligkjøperforsikring på denne eiendommen dersom formålet er utleie og ikke beboelse. Boligkjøperforsikring kan kun tegnes av privatpersoner som kjøper bolig til eget formål, og gjelder ikke for foretak, næringsbygg eller bolig til utleie. Konferer eventuelt megler.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Lånefinansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Oppdragsnummer

3000120

Megler

Meglerforetak

Jan G. Lilledal AS
Busterudgata 5
1776 HALDEN
Org.nr. 938 566 259

VEDLEGG

Mats Lilledal

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

E: mats@lilledal.no

M: 98842886
Siste generert: 24.03.2020 kl 10:26

Hvilken kalender bruker du?

Velg din foretrukne kalender: