Lilleby boligfelt|Velholdt enebolig, solrik tomt. Vestvendt veranda, integrert garasje,stor gårdsplass.

W Eiendomsmegling presenterer Lilleby 6. Din nye bolig.

SOLGT
Prisantydning:

2.390.000,-

Totalpris:

2.343.622,-

P-rom/BRA:

121/144 m2

Soverom:

4

Byggeår:

1974

Boligtype:

Enebolig

Eierform:

Selveier

Tomteareal:

1040.8

Tomtetype:

Eiet

W Eiendomsmegling ved Mats Lilledal har gleden av å presentere Lilleby 6

Visninger:

Det er ikke satt opp tidspunkt for fellesvisninger. Kontakt megler for privatvisning.

Lilleby 6

Enebolig m. sokkeletg. som er suksessivt oppgradert de siste år. Beliggende rolig og veletablert på Lilleby boligfelt, ca. 600 m. øst for Aremark sentrum. Barnevennlig og ettertraktet på solrik tomt. Følg lysløypa ned til Aremark skole, barnehage og idrettshallen på Furulund.

2003, ny takshingel - 2008, ny terrasse/veranda - 2010/2011: Oppgraderinger av overflater hovedetg - 2012, revet vegg mellom stue og kjøkken, samt fornying av kjøkkenfronter m. spraylakkering - 2014, nytt sikringsskap. Drenering og utvendig fuktsikring v. inngangssiden.

Innh: Entré m. trapp, mellomgang, bad, separat toalett, 3 soverom, kjøkken og stue m. utgang til solrik veranda.
Sokkel/kjeller: Entré m. gang, vaskerom/trappegang, innredet rom/soverom og kryprom. Integrert garasje.

Flott terrasse

Velkommen til en tryggere visning

Veranda ved inngangspartiet

Spisestueavdeling

Stue og kjøkken

Lyst kjøkken m. spraylakkerte fronter fra 2012

Innredning m. profilerte fronter og laminat benkeplate

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Mats Lilledal

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

E: mats@lilledal.no

M: 98842886

NYTTIG INFORMASJON

Kort om eiendommen

Enebolig m. sokkeletg. som er suksessivt oppgradert de siste år. Beliggende rolig og veletablert på Lilleby boligfelt, ca. 600 m. øst for Aremark sentrum. Barnevennlig og ettertraktet på solrik tomt. Følg lysløypa ned til Aremark skole, barnehage og idrettshallen på Furulund.

2003, ny takshingel - 2008, ny terrasse/veranda - 2010/2011: Oppgraderinger av overflater hovedetg - 2012, revet vegg mellom stue og kjøkken, samt fornying av kjøkkenfronter m. spraylakkering - 2014, nytt sikringsskap. Drenering og utvendig fuktsikring v. inngangssiden.

Innh: Entré m. trapp, mellomgang, bad, separat toalett, 3 soverom, kjøkken og stue m. utgang til solrik veranda.
Sokkel/kjeller: Entré m. gang, vaskerom/trappegang, innredet rom/soverom og kryprom. Integrert garasje.

Eiendommen

Adresse

Lilleby 6
1798 AREMARK

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Aremark
Gnr. 23
Bnr. 166

Eierform

Selveier

Areal og innhold

Hovedetg: Entré m. trapp, mellomgang, bad, separat toalett, 3 soverom, kjøkken og stue m. utgang til solrik veranda.

Sokkeletg/kjeller: Inngang/entré, vaskerom/trappegang og innredet rom/soverom. Videre kommer kryprom m. fjell i dagen.

I tillegg kommer en integrert garasje m. plass til 1 bil og en liten veranda ved inngangspartiet.

Soverom: Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Arealbeskrivelse:
Primærrom: 121 kvm, Bruksareal: 144 kvm, Bruttoareal: 159 kvm

Hovedetasje:
Bruksareal: 100 m². Primærrom: 100 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang m. trapp, mellomgang, stue/kjøkken, 3 soverom, separat toalett, bad.

Sokkeletasje/kjeller:
Bruksareal: 44 m². Primærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Inngang/entré, /vaskerom/trapperom og innredet rom.

Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente. Eier opplyser at det ikke er søkt om bruksendring for innredet rom og vaskerom i sokkeletg.

Arealene er oppmålt av takstmann iht. NS 3940. Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte eierskifterapport. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Med Primærrom (P-rom) menes rom som kan defineres som oppholdsrom (typisk som stue, kjøkken, soverom, bad/wc, entré). Alle P-rom må være tilgjengelig via dør eller trapp. Trapp er inkludert i P-rom, men ikke boder og skap som regnes inn under sekundærrom. Samlet bruksareal (BRA) er P-rom + S-rom.

Byggeår

1974

Standard

Husets innvendige overflater gir et godt inntrykk og er oppusset/oppgradert fra 2010/2011 med bl. annet laminatgulv og mdf-panel på vegger. Ny innerdører 2018 og 1 nyoppusset soverom 2017.

Når det gjelder innvendig standard kan det nevnes;
Gulv: Laminat, belegg og malt betong.
Vegger: Mdf-plater, tapet og malt murpuss.
Himling: Takess og malt panel.

Et lyst kjøkken i dels åpen løsning til stue med en hvitmalt innredning som ble spraylakkert i 2012. Innredningen har profilerte skapfronter og glass i hjørneskap. Det er laminat benkeplate med dobbel oppvaskkum i stål, og fliser mellom vegg og overskap som har foring opp mot himling. Innfelte hvitevarer som komfyr med platetopp og oppvaskmaskin. Avsatt plass til kjøleskap med fryser. Mot stuedelen er det tilpasset med en egen spisestue/spiseplass.

Stueavdelingen har godt med vindusflater og utgang til en solrik veranda. Naturlig inndeling til sofagruppe med tilhørende tv-seksjon. Det er etablert en egen barløsning i hjørnet, perfekt for et raskt måltid og sosialt samvær. Peisovn og luft til luft varmepumpe.

Baderom med dusjkabinett (ca. 2 år) og profilert innredning med enkel servant, høyskap, sideskaper og speil med belysning. Naturlig ventilering ved ventil i himlingen og tilluft via luftespalte i dør. Separat toalettrom med enkel servant og gulvmontert toalett.

Boligen har tilsammen 3 soverom i hovedetasjen, hvorav hovedsoverommet har integrert garderobeløsning. I underetasjen er det et innredet rom som eier har innredet til soverom.

Tomt

Tomten er eiet og utgjør iht. kommunens matrikkelenhet og målebrev 1.040,8 kvm. Meget godt soldiagram med sol fra morgen til kveld. Tomten er opparbeidet med en gruslagt gårdsplass og gressplen med diverse beplanting og busker. Nyplantet bøkehekk m.m.

Kopi av målebrev kan utleveres oppdragsansvarlig.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

1 041 kvm

Byggemåte

Fundamenter/grunnmur:
Fundamentert med støpt bankett mot fjellgrunn og oppført på grunnmur av Leca. Det er ved langvegg ved inngang drenert og lagt ny grunnmursplast i 2014.

Yttervegger:
Oppført i 98 mm. bindingsverk av tre med antatt 10 cm. isolasjon og vindtettet med asfaltplater. Utvendig er veggene kledd med stående tømmermannspanel. Vegg i underetasjen er kledd med liggende weatherboards fra 2010.

Tak:
Valmet takkonstruksjon i treverk med prefabrikkerte selvbærende w-takstoler. Bordet undertak som utvendig er tekket med shingel fra 2003.

Vinduer:
Med 2-lags isolerglass i trekarmer med glass merket 1973, 1976, 1991, 2006. Balkongdør med 2-lags isolerglass merket 2003.

Se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann for nærmere byggeteknisk beskrivelse.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler til hinder for at boligen helt eller delvis leies ut. Boligen er ikke registrert eller tilrettelagt med egen utleiedel.

Oppvarming

Boligen fyres ved hjelp av elektrisitet og tradisjonell vedfyring. I stuen er det tilkoblet en luft til luft varmepumpe (ca. 5 år fra Panasonic) og en peisovn (Jøtul).

Energimerke

F - Gul
Energiattest med energikarakter F og oppvarmingskarakter Gul ligger vedlagt i prospektet. Energiattesten er utarbeidet av selger og megler har derfor intet ansvar for denne.

Diverse

Det er lagt fiberledning fra Halden Dataservice inn på tomten.

Ny varmtvannstank 200 liter fra Høiax 2018.

Elektrisk:
Eiendommen har et nyere sikringsskap og innmat fra 2014 installert av Elisenberg Elektro. Det er 11 kurser inkludert 3x32amp overbelastningsvern og jordfeilbryter. Egen kurs til varmepumpe. Hovedsakelig utenpåliggende kabler, brytere og kontakter. Det er ikke registrert noen pålegg om utbedringer av el-anlegget, den siste registrerte kontroll ble gjennomført 2014. Det foreligger samsvarserklæring for installasjon av nytt sikringsskap fra Elisenberg Elektro, utført 2014.

LITT OM AREAMARK:
Aremark kommune ligger sørøst i Østfold og grenser i hele sin lengde mot Sverige. Aremark er en typisk jord- og skogbrukskommune med bygdesentrum ved Fossby. Haldenvassdraget og Villmarksveien strekker seg parallelt gjennom kommunen. Aremark er et eldorado for kanopadlere, fiskeentusiaster og andre frilufts elskere. Dampskipet Turisten som nå etter omfattende restaurering igjen er klar for tjeneste langs Haldenkanalen. Her kan du være med på en rundtur som blant annet tar deg med til Strømsfoss Mølle, med museum og cafe.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Løpende kostnader:
Årlig kommunale avg./eiendomsskatt: Kr. 16.679,-
Årlig strømutgifter: Estimert ca. Kr. 20.000,-
Årlig husforsikring: Estimert ca. kr. 7.000,-
Kostnadene til strøm og forsikring er kun stipulert og avvik kan derfor forekomme. Kostnadene kan variere ut i fra den enkelte boligs forbruk.

Tilbehør:
Hvitevarer på kjøkken kan medfølge, herunder ny komfyr fra Gram, Miele oppvaskmaskin (passert garantitiden), samt kjøleskap m. frys fra Whirlpool.

Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Det girs ingen garantier fra selger i forhold til tilstand, funksjonalitet, og levetid på tilbehøret. Kjøper og selger oppfordres til å avklare spesielle tilleggsavtaler om tilbehør før bindende kjøpsavtale inngås. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEF's normgivende liste over løsøre og tilbehør. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge bolig ved salg.

Området

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et rolig og veletablert boligområde ved Lilleby, ca. 600 m. øst for Aremark sentrum. Her ligger boligen barnevennlig og ettertraktet til på solrik tomt. Barna kan for eks. ta lysløypa ned til Aremark skole, barnehage og idrettshallen på Furulund. Ellers kan nærområdet med Aremark sentrum tilby dagligvarebutikk, bensinstasjon med Take-Away restaurant, barneskole, idrettsanlegg, allbrukshus, kommunale kontorer og bussholdeplass m.m.

Liker du tur i skog og mark, finnes store tur- og rekreasjonsområder med et rikt dyre- og fugleliv rett i bakkant. I område finnes flere merkede turstier klar til bruk. "Familierunden" er en hyggelig turløype på ca. 4, 2 km. som er tilpasset barnevogn og har utgangspunkt på Furulund Cafe. Runden går bl.a. gjennom festival område på Kirkeng camping hvor du finner hinderløype og diverse aktiviteter for barna m.m. Her tilbyr man også servering av mat og drikke.

På sommeren kan du ta turen til Skjæra, som ligger i sentrum av Aremark. Her ligger en fin badestrand langs Aremarksjøen med gapahuk, toalett og aktivitetssti med spørsmål om naturen. For de fiskeglade, anbefales Aspern og Aremarksjøen hvor du finner rikelig med gode fiskemuligheter, både fra land og fra båt.

Adkomst

Kjør Riksvei 21 ut av Halden sentrum og følg skiltet mot Aremark. Ved Fjell bru, ta veien til venstre ved skiltet mot Aremark.

I Aremark sentrum, kjør forbi bensinstasjonen / dagligvarebutikken og ta første vei inn til høyre (ved skilt Tolvsby/Stora Lee). Etter ca. 400 m. ta til venstre inn på boligfeltet Lilleby (skilt Lilleby). Følg veien innover og ta så til høyre i veiskillet. Etter ca. 80 m. vil eiendommen komme på venstre side

Se etter våre til salgs skilt. Det vil bli skiltet med visningsbukker i forbindelse med fellesvisninger.

Parkering

Det følger en integrert garasje i underetasjen med plass til 1 bil. Ellers gode parkeringsmuligheter til flere biler i egen gårdsplass.

Barnehager og skoler

Gangavstand. Fra boligfeltet kan barna for eks. ta lysløypa ned til Aremark skole, barnehage og idrettshallen på Furulund.

Økonomi

Prisantydning

2.390.000,-

Omkostninger

2 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))

73 622,- (Omkostninger totalt)

2 463 622,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Totalpris inkl omk

2.343.622,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 360.024,- pr. 2017
Formuesverdi sekundær 1.296.087,- pr. 2017

Info formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 360 024 pr. 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 296 087 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Kommunale avgifter

Kr. 16 679 pr. år
Inkl. eiendomsskatt.

Fordeling:
Feieavgift: Kr. 719,- pr. år.
Renovasjon: Kr. 3.124,- pr. år.
Vann uten måler: Kr. 2.437,5,- pr. år.
Avløp uten måler: Kr. 6.162,5,- pr. år.
Eiendomsskatt: Kr. 4.236,- pr. år.
Totalt: Kr. 16.679,- pr. år.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt 4.236,- pr 2019

Info eiendomsskatt

Skattetakst kr. 1.059.029,- Skattesats 4 promille, som gir årlig eiendomsskatt kr. 4 236,-

Forsikringsselskap

Gjensidige forsikring, polisenummer: 76532708.

Polisenummer

76532708

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

Kommunen har legalpant i eiendommen. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:


Tinglyst dato 08.06.2006 med dagboknr: 271123-1/200 FESTENUMMER GITT BRUKSNUMMER. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 0118 Gnr: 23 Bnr: 81.

Tinglyst dato 08.06.2006 med dagboknr: 271123-2/200 OVERFØRT FRA TIDLIGERE FESTENUMMER. Utgått festenummer: Knr: 0118 Gnr: 23 Bnr: 81 Fnr: 26.

Kopi av de tinglyste avtalene kan utleveres hos oppdragsansvarlig.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det er utstedt godkjent byggesøknad med tegning for oppføring av boligen datert 06.11.1973, og midlertidig brukstillatelse datert 24.01.1975.

Det er utstedt godkjent byggetillatelse for oppføring av tilbygg/veranda datert 18.06.81.

Kopi av tillatelsene kan utleveres hos oppdragsansvarlig.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen ligger i et området som er regulert i reguleringsplanen for Lillebyfeltet. Arealformål er boligbebyggelse. Reguleringsplan med bestemmelser utleveres hos oppdragsansvarlig.

Offentlige planer: Ingen kjente.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunal vei og er tilkoblet offentlig vann- og kloakknett.

Konsesjon

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Øvrige kjøpsforhold

Overtagelse

Etter avtale.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@lilledal.no eller SMS: 98 84 28 86 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Avhendingsloven

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners AS. Kjøper må gjøre seg kjent med selgers egenerklæring til forsikringsselskapet.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som dekker utgifter forbundet med juridisk bistand, fagkyndig uttalelse og saksomkostninger. Forsikring er valgfri. Pris 10300kr.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Lånefinansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Meglers vederlag

Det er avtalt et meglervederlag på fastpris kr. 50.000,- for gjennomføringen av salgsoppdraget på denne eiendommen. I tillegg kommer følgende vederlag:
Standard internettannonsering: Kr. 3.500,- Målgruppestyrt digital annonseeksponering: Kr. 3.500,- Lokal dominans HA: Kr. 5.000,- Profesjonell boligfotograf m. plantegning: Kr. 3.850,- Eksklusive salgsprospekt: Kr. 2.600,-
Innhenting av kommunale opplysninger: Kr. 2.550,- Byggeteknisk gjennomgang av takstmann/eierskifterapport: Kr. 8.500,- Spørregebyr grunnboken: Kr. 250,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller sies opp betales det ikke provisjon til megler. Oppdragsgiver blir dog belastet med kr. 12.000,- i salgstillretteleggelsesgebyr.

Oppdragsnummer

3000419

Megler

Ansvarlig megler

Mats Lilledal
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Tlf: 98842886
Epost: mats@lilledal.no

Meglerforetak

Jan G. Lilledal AS
Busterudgata 5
1776 HALDEN
Org.nr. 938 566 259

VEDLEGG

Mats Lilledal

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

E: mats@lilledal.no

M: 98842886
Siste generert: 20.05.2020 kl 11:43

Hvilken kalender bruker du?

Velg din foretrukne kalender: