Betydelig fornyet, innholdsrik enebolig m. 4 soverom, 3 stuer - Landlig i Kalerød/Aremark

W Eiendomsmegling presenterer Tolsbyveien 9. Din nye bolig.

Prisantydning:

2.350.000,-

Totalpris:

2.426.122,-

P-rom/BRA:

173/210 m2

Soverom:

4

Byggeår:

1949

Boligtype:

Enebolig

Eierform:

Selveier

Tomteareal:

1658.1

Tomtetype:

Eiet

Velkommen til en tiltalende og landlig eiendom på Kalerød i Aremark

Tolsbyveien 9

Ny pris! Betydelig fornyet enebolig som fremstår m. pent håndverksmessig utført arbeid og godt vedlikehold. Romslig og innholdsrik m. hele 4(5) soverom og 3 stuer fordelt på 3 etasjer. Bl. a. kjøkken m. romslig spiseavdeling, Stor stue m. plass til spiseavdeling og tv-seksjon/dagligstue. Godt egnet for barnefamilier.
De viktigste rehabiliteringer/ombygginger;
1998: Tilbygg til enebolig m. bad, soverom og vaskerom i kjeller. Fornyet taktekking m. papp på undertak og lekter/sløyfer lagt nytt.
2008: Ny kledning, vindsperre og vinduer på store deler av bygget.
2009: Ny kjøkkeninnredning
2015: Oppbygging av nye gulv i kjellerplan (stue, våtrom/vaskerom, disp. rom) m. fuktsikring og isolasjon mot grunnen, varmekabler og nytt betonggulv.
2016: Montering av nye trapper og tilhørende rekkverk.

Pent utført håndverk og godt vedlikehold

Velkommen til en tryggere visning

Stor og frodig hagedel

Veranda

Stor og solrik veranda som er nordvestvendt

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Mats Lilledal

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

E: mats@lilledal.no

M: 98842886

NYTTIG INFORMASJON

Kort om eiendommen

Ny pris! Betydelig fornyet enebolig som fremstår m. pent håndverksmessig utført arbeid og godt vedlikehold. Romslig og innholdsrik m. hele 4(5) soverom og 3 stuer fordelt på 3 etasjer. Bl. a. kjøkken m. romslig spiseavdeling, Stor stue m. plass til spiseavdeling og tv-seksjon/dagligstue. Godt egnet for barnefamilier.
De viktigste rehabiliteringer/ombygginger;
1998: Tilbygg til enebolig m. bad, soverom og vaskerom i kjeller. Fornyet taktekking m. papp på undertak og lekter/sløyfer lagt nytt.
2008: Ny kledning, vindsperre og vinduer på store deler av bygget.
2009: Ny kjøkkeninnredning
2015: Oppbygging av nye gulv i kjellerplan (stue, våtrom/vaskerom, disp. rom) m. fuktsikring og isolasjon mot grunnen, varmekabler og nytt betonggulv.
2016: Montering av nye trapper og tilhørende rekkverk.

Eiendommen

Adresse

Tolsbyveien 9
1798 AREMARK

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Aremark
Gnr. 16
Bnr. 6

Eierform

Selveier

Areal og innhold

1.etg. (via inngangsparti m. takoverbygg): Hall, baderom/wc/vaskerom, soverom, kjøkken m. spiseplass og dagligstue m. spiseavdeling og tv-seksjon. Utgang til stor vinkelveranda.

2.etg: Loftstue m. trapp og alkovedel, samt 3 soverom.

Kjellerplan: Kjellerstue m. trapp, innredet rom, vaskerom/teknisk rom og m. fremtidig mulighet for bad/dusjnisje. Utgang via takoverbygd kjellertrapp. Videre kommer kjellerdel for lagring.

Videre kommer uthus/enkelgarasje m. tilbygget carport.

Arealbeskrivelse:
Primærrom: 173 kvm, Bruksareal: 210 kvm, Bruttoareal: 234 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, baderom/wc/vaskerom, soverom, kjøkken m. spiseplass og dagligstue m. spiseavdeling og tv-seksjon.
Takhøyde 1.etg: 2,29-2,46 meter.

2. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue m. trapp og alkovedel, samt 3 soverom.
Takhøyde 2.etg: 2,34 meter.

Kjellerplan:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 38 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue m. trapp, innredet rom, vaskerom/teknisk rom.
Takhøyde kjeller: 1,98-1,99 meter i innredet del, 2,11 meter i uinnredet del.

Arealene er oppmålt av takstmann iht. NS 3940 og hentet fra vedlagte eierskifterapport. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Med Primærrom (P-rom) menes rom som kan defineres som oppholdsrom (typisk som stue, kjøkken, soverom, bad/wc, entré). Alle P-rom må være tilgjengelig via dør eller trapp. Trapp er inkludert i P-rom, men ikke boder og skap som regnes inn under sekundærrom. Samlet bruksareal (BRA) er P-rom + S-rom.

Eier opplyser å ha innredet rom i kjeller uten å søke bruksendring. Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod) til hoveddel (eks bad, soverom etc.) var meldepliktig jmf. Plan- og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig.

Byggeår

1949

Standard

En betydelig fornyet enebolig som fremstår med pent håndverksmessig utført arbeid og godt vedlikehold.

Når det gjelder innvendig overflatestandard kan det nevnes;
Gulv: Parkett, laminat. Fliser i entré m. hall, baderom og vaskerom.
Vegg: Malt panel, malt vekselpanel og brystpanel og tapet. Våtromsplater på vaskerom.
Himling: Malt panel.

Flott hovedtrapp i boligen av heltre furu med rekkverk/håndlist i eik på en side. Montert i 2016. Trappetrinn i eik. Fremstår tilnærmet ubrukt og i god stand.

Tiltalende kjøkkeninnredning med kjøkkenøy fra rundt 2010 med profilerte fronter og heltre benkeplate. Dobbel oppvaskkum i stål med 1-greps blandebatteri plassert på kjøkkenøy. Induksjonstopp m. stor kokesone , integrert komfyr, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin, alt fra Bosch. Frittstående kjøleskap med frys kan medfølge. Glass på vegg over platetopp.

Stor stueavdeling m. plass til spiseavdeling og tv-seksjon/dagligstue. Flott listverk og brystning med speil som gir rommet et helhetlig og pent uttrykk. Ny murpeis i stue 1.etg. (fra Nordpeis). Direkte utgang til solfylt og romslig veranda.

Vaskerom/teknisk rom er ferdigstilt 2019 med fliser med sokkel på gulvet og baderomsplater og panel på vegger.

Elektrisk:
Dagens eier har god dokumentasjon på fagmessige utførte arbeider som bl. annet omfatter fornying av anlegg og nytt sikringsskap, utbedring av feil etter tilsyn og legging av varmekabler. Strømskap med jordfeilautomatsikringer. 17 kurser, inkludert 50 amp. hovedsikring. Skjult anlegg. Det meste er fornyet, med unntak av bad og soverom i tilbygg. Morderne lysspotter (LED) i himling 2.etg. Lysspotter av typen halogen i stue og kjøkken 1.etg. med innebygd lyskasse over disse.

Sanitær og rør:
Moderne rør i rør vannsystem hvor det er klargjort med rør i rør under baderomsgulv 1. etg. med tanke på fremtidig rehabilitering. Videre ligger det vannrør i stuegulv som er klargjort og gir mulighet for fremtidig tilkobling til vannbåren varme. Varmtvannsbereder på 200 liter av nyere dato er plassert i vaskerom/våtrom i kjellerplan. I tilknytning her er det tilrettelagt for fremtidig mulighet for ekstra våtromssone/dusjnisje.

Husets avløpssystem er i all hovedsak nå PVC og hvor meste er utskiftet. Separat avløpsnett til septiktank og eget avløpsnett for drensvann. I grovkjeller er det dels eldre bunnledning i støpejern.
Det er montert utekran langs husvegg.

Moderniseringer og påkostninger

Tilbygg: 1998.

Tomt

Tomten er eiet og beregnet areal ifølge kommunens matrikkelenhet er 1. 658,1 kvm. Nordvestvendt og har en pent opparbeidet hage med dyrkbar jord, gressplen, prydbusker og naturlig vegetasjon. Fine muligheter for egen kjøkkenhage. Gruset innkjørsel/gårdsplass m. utebelysning i fra Norlys.

Tomten er ikke oppmålt og arealet kan derfor ikke garanteres. Det foreligger en tinglyst skylddelingsforretning datert 17.03.1949 som beskriver eiendomsgrensene.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

1 658 kvm

Byggemåte

Fundamentering og grunnmur:
Støpt gulv mot grunnen, hvor innredet rom i kjeller fikk nytt gulv i 2015 med isolasjon og fuktsikring mot grunnen. Støpte betongvegger under terreng, grunnmur av Leca på tilbygg. Det er lagt 50 mm. luftespalte bak 50 mm. isolert påforing ved innredet kjellerdel.

Utvendig drenering ble fornyet i forbindelse med etablering av tilbygg. Egen røroppgang ved hjørnet av tilbygget som gir mulighet for spyling av dreneringen.

Etasjeskillere:
Bjelkelag av tre. Det er lagt nytt bjelkelag i deler av boligen, nytt i entre ved trapp blant annet. Det har også blitt fjernet gammel leire og lagt ny isolasjon i begge etasjeskillere i 1992/93. Etasjeskille kjøkken opplyses være isolert under ifra.

Yttervegger:
Oppført i 4 tommer reisverk, tappet og sinket. Vindtettet med papp på nordvegg, asfaltplater på tilbygg og vindsperreduk på resterende. Kledning på nordvegg er original fra byggeår, fremstår i god stand. Øvrig kledning er skiftet av dagens eier (impregnerte kledningsbord) og fremstår i god stand med ny vindsperreduk. Det er rundt 1992/1993 blåst isolasjon i opprinnelige yttervegger 1.etg med ca. 10 cm. rundt 1992/1993. 15 cm. isolasjon i yttervegger i 2.etg.

Takkonstruksjon:
Saltak med vinkel og gradrenne som er konstruert i tre med eldre sperrer sammenføyet i møne og hvilepunkt på dragere som erstatter tidligere knevegger på original del. Antatt takstoler på 600 modul på tilbygg, lukket konstruksjon. Huset har kaldt loft i opprinnelig del. Luftet med sutakplater og spalte mellom isolasjon og bordtak i skrått tak samt ventiler i gavler. Isolert med 150 mm, påsatt plast og nye 50 mm. mineralull ned mot oppvarmet rom.

Bordet undertak med papp over, 11 mm. sløyfer, 36 mm. lekter og utvendig tekket med teglstein (enkeltkrum) som ble omlagt i 1998 i regi av forrige eier. Nytt pipebeslag ble montert i 2015. Tak over inngangsparti til kjeller ble bygget i 2017.

Vinduer:
Kjelleretg: Ytterdør merket med byggeår 2015. Isolerglassvinduer merket med år 2015 i kjellerstue og i disp. rom. Isolerglassvindu vaskerom merket med år 1996. Enkle glass og 1 stk. eldre vindu med 2-lags isolerglass i grovkjeller.
1.etg: Ytterdør merket med år 1991. Isolerglassvinduer er merket år 96/97 på bad og soverom. Isolerglassvindu kjøkken er merket år 2016 på østvegg og 2008 resterende. Stuen har isolerglassvinduer merket år 2008, verandadør merket 2009 og merket 2013 ved østvegg.
Isolerglassvindu merket år 2005 i trapp opp til 2.etg. 2.etg. er isolerglassvinduer merket år 2008.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler til hinder for at boligen helt eller delvis leies ut.

Oppvarming

Det er varmekabler i gulv i entré m. hall og baderom/wc i 1.etg, samt innredet rom i kjeller. Det er klargjort med varmekabler i utvendig trapp fra kjeller. Nypusset peis i stue 1.etg. (fra Nordpeis) og vedovn fra rundt 2016 i kjeller.

Energimerke

G - Oransje
Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Energimerkinen er vedlagt salgoppgaven og utarbeidet av selger. Megler påtar seg intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Diverse

Løpende kostnader:
Kommunale avgifter: Totalt Kr. 8.362,- pr. år.
Eiendomsskatt kr. 4.225,- pr. år.
Årlig kostnad til naboeiendom i forbindelse med kostnader til strøm for trykktank til borrevann: Kr. 1.000,-
Estimert strømkostnad, inkl. nettleie: Ca. Kr. 22.000,-
Estimert byggforsikring: Kr. Ca. 7.500,- pr. år.

Kostnadene til strøm og forsikring er kun stipulert og avvik kan derfor forekomme. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.


Dersom eiendommen i fremtiden tilkobles offentlig vann og avløp via Aremark kommune, anbefales det installering av vannmåler. Følgende gebyrkostnader vil da erstatte dagens kostnader opp mot septiktank ( total årlig kostnad kr. 4.519,-).
- Vann u/måler (betaler ikke pr. i dag 2019) Kr. 2.437,50,- pr. år.
- Avløp u/måler (betaler ikke pr. i dag 2019) Kr. 6.162,50,- pr. år.

Tilbehør:
Hvitevarer på kjøkken medfølger. Her av induksjonstopp m. stor kokesone , integrert komfyr, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin, alt fra Bosch. Frittstående kjøleskap med frys kan også medfølge.

Se ellers liste over standard tilbehør lenger bak i prospektet. Det gis ingen garantier fra selger i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på tilbehøret. Kjøper og selger oppfordres til å avklare spesielle tilleggsavtaler om tilbehør før bindende kjøpsavtale inngås. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge bolig ved salg.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt.

Området

Beliggenhet

Bo i rolige, barnevennlige og naturskjønne omgivelser. Skolebussen stopper rett på nedsiden ved Kalerødkrysset.

Området består av spredt boligbebyggelse i naturskjønne og landlige omgivelser. Det er ca. 5,9 km. bort til Aremark sentrum med barneskole, barnehage og idrettshallen på Furulund. Her tilbys det dagligvarebutikk, bensinstasjon med Take-Away restaurant, allbrukshus, kommunale kontorer og bussholdeplass m.m.

Det er ca. 3,5 km. bort til Stora Lee Camping som er en moderne campingplass i naturskjønne omgivelser som er velegnet for familier. Det er store aktivitetsområder med hoppepute, trampoliner og lekeplass. Her kan familien kose seg med fiske og bade, leie kano eller båt, gå tur i skog og mark eller bare slappe av. Stora Lee er grensesjø mot Sverige, og den er kjent for sitt klare, rene vann. Her finner du 365 små og store øyer med mange usjenerte strender. Stora Lee utgjør en del av Dalslands kanal. Dette er et eldorado for kanopadlere og båtfolk. Med utgangspunkt i Stora Lee Camping kan du via sluser, kanaler og innsjøer nå både Stockholm og Gøteborg.

Adkomst

Fra Halden sentrum, kjør Rv 21 gjennom Tistedal sentrum og videre til Fjell bru hvor man tar til venstre ved skiltet mot Aremark. Følg veien til Aremark sentrum, ved butikken og bensinstasjonen.

Kjør til høyre ved kommunehuset skiltet mot Tolsby. Videre ca. 6 km. på grusvei til Kalerødkrysset og kjør inn vei østover mot skilt Stora Lee. Eiendommen dukker med en gang opp som andre av 4 eiendommer på høyre hånd.

Alternativt kjør inn ved Kirkeng Camping, Aremark Kirke og innkjøringen til Tolsby i retning ca. 5 km.

Parkering

I tilhørende uthus/enkelgarasje oppført i 1979/1980 m. tilbygget carport. Her er det innlagt strøm med industrikontakt ( 240V. 3-fas). For øvrig parkering gode parkeringsmuligheter i gårdsplass.

Barnehager og skoler

Aremark kommunale barnehage ca. 6,2 km.
Aremark barneskole ca. 6,2 km.

Økonomi

Prisantydning

2.350.000,-

Omkostninger

2 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))

76 122,- (Omkostninger totalt)

2 566 122,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Totalpris inkl omk

2.426.122,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 524.357,- pr. 2017
Formuesverdi sekundær 1.887.685,- pr. 2017

Info formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 524 357 pr. 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 887 685 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Kommunale avgifter

- Feieravgift fritidsbolig Kr. 719,- pr. år.
- Renovasjon kr. 3.124,- pr. år.
- Slamtømming 3m3 årlig tømming kr. 4.219,- pr. år.
- Kontrollgebyr (slam) kr. 300,- pr. år.
= Totalt for tiden: Kr. 8.362,- pr. år.
I tillegg kommer eiendomsskatt kr. 4.225,-

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt 4.225,- pr 2019

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør pr. 2019 kr. 4.225,- Skattetakst kr. 1.056.190,- Skattesats 4 promille.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

Tinglyst dato 17.03.1949 MED DAGBOKNR. 472. Registrering av grunn. Skylddelingsforretning som beskriver eiendomsgrensene.

Tinglyst dato 05.11.1958 med dagboknr. 2219: Bestemmelse om felles vannverk i Kalerød. Anleggsutgifter m.v. Gjelder denne eiendommen med flere.

Tinglyst dato 02.12.1987 med dagboknr. 6319: Erklæring/avtale. Jordskifteretten. Grensegangsak mot gnr. 16, bnr.6 m. flere eiendommer.

Tinglysningsmateriale som er eldre enn 1936 kan ikke spores via elektronisk grunnbok, disse spores via gammel grunnbok (Skannede kopier av de gamle manuelle grunnboksarkene som ble ført av domstolene).

Tinglyste avtaler utleveres hos oppdragsansvarlig.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det er utstedt byggetillatelse for uthus, godkjent av Aremark Kommune 3/9-1979.

Det er utstedt byggetillatelse for tilbygg og veranda, gitt av Aremark Kommune 1/4-1998.

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse fra det opprinnelige oppføringstidspunktet. Det var ikke regnet som vanlig praksis å innhente dette i Aremark kommune på den tiden. Man forutså at bygningen ble oppført slik den ble byggeanmeldt. For bygg som er omsøkt før Bygningsloven av 1965, og som mangler midlertidig brukstillatelse/ferdigattest, er det heller ikke krav om dette. Aremark kommune har ikke kunne fremvise opprinnelig byggemelding, men boligen er ifølge kommunens matrikkelenhet registrert/tatt i bruk.

Carport og utvidelse av veranda opplyses ikke være byggsøkt kommunen.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel og ligger i et område som er avsatt til LNF med adgang til spredt bolig- og ervervsbebyggelse.

Plankart med kommuneplanens bestemmelser utleveres på meglers kontor.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har avkjørsel fra kommunal vei ( Tolsbyveien).
Privat borevann i fellesskap med naboeiendom. Nylig installert rensetank til borevann (jern- og manganfilter). Felles trykktank som er plassert i nabobolig.
Boligen er tilknyttet egen septiktank (tett tank) med kommunal tømming 2 ganger i året. Utslippstillatelse gitt av Aremark kommune den 30.03.98.
Gråvann ut i egen gråvannskum med sandfiltergrøft.

Eiendommen kan i fremtiden få pålegg om endring av avløpssystemet.
Aremark kommune har i 2013 vedtatt ny hovedplan for vann, avløp og miljø for perioden 2014-2026. Planen skisserer videre utbygning av kommunalt vann og avløp i kommunen. Området hvor denne boligen ligger er foreløpig skissert gjennomført i 2026.

Konsesjon

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Øvrige kjøpsforhold

Overtagelse

Etter avtale.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@lilledal.no eller SMS: 98 84 28 86 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Avhendingsloven

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Lånefinansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Meglers vederlag

Det er avtalt et fast meglervederlag på kr. 50.000,- for gjennomføringen av salgsoppdraget på denne eiendommen.
I tillegg kommer følgende vederlag: Standard internett annonsering: Kr. 3.500,- Målgruppestyrt digital annonseeksponering: Kr. 3.500,- Lokal Dominans HA på nett og avis: Kr. 5.000,- Oppgjørsgebyr: Kr. 5.000,- Byggeteknisk gjennomgang av takstmann/eierskifterapport: Kr, 8.500,-
Profesjonell fotografering: Kr. 3.850,- Innhenting av kommunale opplysninger: Kr. 2.550,- Eksklusive prospekt fra trykkeri: Kr. 2.600,-Spørregebyr grunnboken: Kr. 250,- Dersom handelen ikke kommer i stand eller sies opp betales det ikke provisjon til megler. Oppdragsgiver blir dog belastet med kr. 10.000,- i salgstilretteleggelsesgebyr.

Oppdragsnummer

3000719

Megler

Ansvarlig megler

Mats Lilledal
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Tlf: 98842886
Epost: mats@lilledal.no

Meglerforetak

Jan G. Lilledal AS
Busterudgata 5
1776 HALDEN
Org.nr. 938 566 259

VEDLEGG

Mats Lilledal

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

E: mats@lilledal.no

M: 98842886
Siste generert: 30.03.2020 kl 16:08

Hvilken kalender bruker du?

Velg din foretrukne kalender: