Familiehytte med sjøutsikt og solrik veranda | 3 soverom | badstue | tinglyst båtplass | Tangenåsene hyttefelt

W Eiendomsmegling presenterer Tangenåsene. Din nye bolig.

SOLGT
Prisantydning:

890.000,-

Totalpris:

823.924,-

P-rom/BRA:

55/55 m2

Soverom:

3

Byggeår:

1978

Boligtype:

Fritidseiendom

Eierform:

Selveier

Tomteareal:

1500

Tomtetype:

Festet

W Eiendomsmegling ved Fabian Caspersen har gleden av å presentere Tangenåsene

Visninger:

Det er ikke satt opp tidspunkt for fellesvisninger. Kontakt megler for privatvisning.

Tangenåsene

Bare å ta kontakt for visning

En funksjonell innlandshytte med sjøutsikt og gode solforhold. Hytteområdet er privat og låst med bom, og det er bilvei helt frem. Kort gangvei ned til felles bryggeanlegg, badestrand og egen båtplass. Området består av naturskjønne omgivelser med fine tur- og rekreasjonsområder både til lands og til vanns. Et eldorado for frilufsentusiaster.

Hytta har følgende rominndeling: (via terrasse)

Vindfang/gang, bad, kjøkken, stue/spisestue m. utgang til en dels overbygd terrasse og 3 soverom.

I tillegg følger 2 utvendige boder og utvendig badstue/bod i tilknytning terrassen.

Kjøkken i dels åpen løsning til stue

Stueavdeling

Spisestue

Hovedsoverom

Plantegning 3D

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Fabian Caspersen

Eiendomsmeglerfullmektig

E: fabian@lilledal.no

M: 97008589

NYTTIG INFORMASJON

Kort om eiendommen

Bare å ta kontakt for visning

En funksjonell innlandshytte med sjøutsikt og gode solforhold. Hytteområdet er privat og låst med bom, og det er bilvei helt frem. Kort gangvei ned til felles bryggeanlegg, badestrand og egen båtplass. Området består av naturskjønne omgivelser med fine tur- og rekreasjonsområder både til lands og til vanns. Et eldorado for frilufsentusiaster.

Hytta har følgende rominndeling: (via terrasse)

Vindfang/gang, bad, kjøkken, stue/spisestue m. utgang til en dels overbygd terrasse og 3 soverom.

I tillegg følger 2 utvendige boder og utvendig badstue/bod i tilknytning terrassen.

Eiendommen

Adresse

Tangenåsene
1798 AREMARK

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Aremark
Gnr. 60
Bnr. 1
Fnr. 40

Eierform

Selveier

Areal og innhold

Hytta har følgende rominndeling: (via terrasse)
Vindfang/gang, bad, kjøkken, stue/spisestue m. utgang til en dels overbygd terrasse og 3 soverom.

I tillegg følger 2 utvendige boder og utvendig badstue/bod i tilknytning terrassen.

Byggeår

1978

Standard

Når det gjelder innvendig standard kan det nevnes;
Gulv: Furugulv
Vegger: Malt maskinlaft
Himling: Malt panel

Via en romslig og solrik terrasse som strekker seg rundt nesten hele hytta, kommer man inn i en lys og praktisk entré. Her finnes tilgang til et innredet bad med innsatt dusjkabinett, servant og Cinderella hyttetoalett. Rommet av lufting over tak.

Videre kommer kjøkkenavdelingen med slett innredning, laminat benkeplate og oppvaskkum i stål. Innredningen har avsatt plass til kjøleskap og innfelt komfyr med koketopp. Avtrekk over komfyr.

En lysmalt stue i dels åpen løsning til kjøkken. Her har du god plass til både spisestueavdeling og sofagruppe med tilhørende tv-seksjon. Sentralt plassert står en lukket peisovn til oppvarming. Fra stuen kan du direkte bevege deg ut på en dels overbygd terrasse, helt uten direkte innsyn. I tilknytning terrassen finner du 2 praktiske lagringsboder og en badstue for kalde kvelder.

Hytta har tilsammen 3 soverom, hvorav 2 er innredet med praktiske køyesenger som medfølger salget. Her har du god plass til hele familien på tur.

Tomt

Eiendommen er beliggende i en blindvei på hyttefeltet med utsikt mot Aremarksjøen. En typisk naturtomt med innslag av mindre fjellpartier, lyngrabber og nåletrær. Bilvei helt frem.

Festeforholdet:
Tomten er festet til grunneier Nils Andre Buer og utgjør iht. kommunens matrikkelenhet 1.500 kvm. Festeavgift er på kr. 1.345,- pr. halv år med forfallsdato 30.01 og 31.12. Festeavgiften for første halv år er betalt. Neste regulering vil skje i 2028 og reguleres etter konsumprisindeksen.

Salg og fremleie krever bortfesters samtykke. Grunneier disponerer alle trær omkring hytta og har forkjøpsrett på eiendommen. I opplysningskjema fra grunneier opplyses det om at forkjøpsretten ikke vil bli benyttet.

Tomtetype

Festet

Tomteareal

1 500 kvm

Byggemåte

Tradisjonell maskinlaftet sommerhytte som står oppført på murte og pussede pilarer av lecablokker, fundamentert direkte på fjell. Yttervegger er oppført i freset maskinlaft som er uisolert. Tak i en saltak konstruksjon med sperrer på åser av rundtømmer. Utvendig er taket tekket med shingel, ny pappshingel i 2003. Koblede vinduer med doble enkle glass i trekarmer. Ved inngangsparti er det oppført ny terrasse i 2007, mens ved stuen ble terrassen utvidet i 2006.

Se vedlagt eierskifterapport for nærmere byggeteknisk gjennomgang.

Adgang til utleie

Fritidsboligen er ikke registrert eller tilrettelagt med egen utleiedel.

Oppvarming

Hytta fyres ved hjelp av elektrisitet og tradisjonell vedfyring.

Energimerke

G - Oransje

Diverse

Hytta har en sikringsopplegg fra byggeår med automatsikringer montert på panel. Det er 7 kurser med utenpåliggende kabler, brytere og kontakter.

TILBEHØR:
Følgende tilbehør medfølger handelen: Hytta selges med alt av inventar og tilbehør som fremvises på visningstidspunktet.

Det gis ingen garantier fra selger i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på tilbehøret. Kjøper og selger oppfordres til å avklare spesielle tilleggsavtaler om tilbehør før bindende avtale inngås. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEF's normgivende liste over løsøre og tilbehør. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge bolig og fritidsbolig ved salg.


LØPENDE KOSTNADER:
Årlig kommunale avg./eiendomsskatt: 6.113,-
Årlig festeavgift: Kr.2.690,- pr. år. (Kr.1.345,- pr. halv år)
Årlig kontingent til velforeningen: Kr. 1.500,-
Drift/vedlikehold felles bryggeanlegg: Kr. 1.570,-

LITT OM NÆROMRÅDE:
Med båt er det kort vei til matbutikk ved Strømsfoss. Her kan du se Strømsfoss Mølle og Dampskipet Turisten som nå etter omfattende restaurering igjen er klar for tjeneste lang Haldenkanalen.

Aremark kommune ligger sørøst i Østfold og grenser i hele sin lengde mot Sverige. Aremark er en typisk jord- og skogbrukskommune med bygdesentrum ved Fosby. Haldenvassdraget og Villmarksveien strekker seg parallelt gjennom kommunen. Aremark er et eldorado for kanopadlere, fiskeentusiaster og andre friluftstilhengere.

Området

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende solrikt og meget barnevennlig til ved Buer i tilknytning til Aremarksjøen. Naturskjønne omgivelser med flotte tur- og rekreasjonsområder rett på utsiden døra. Fra eiendommen er det gangavstand (ca. 800 m.) ned til Aremarksjøen med båtplass, lekeplass og langgrunn badestrand. Aremarksjøen utgjør en del av Haldenvassdraget og er populært for fiske- og badeaktiviteter. Her finner du flere små, idylliske, lange sandstrender, svaberg, bukter og nes. Fra området er det ca. 2 timer til Oslo sentrum, ca. 30 min. fra Halden sentrum og ca. 20 min. fra Svenskegrensen. Det er ca. 9 km. kjørevei til Aremark sentrum som blant annet tilbyr fasiliteter som dagligvarebutikk, post, cafe/spisested, bank og bensinstasjon. Området består ellers av spredt hyttebebyggelse og innfallsporten til Vestfjella naturreservat ligger i nærheten.

Med båt på Aremarksjøen kan Haldenvassdraget oppleves, flotte naturopplevelser fra båten og interessante destinasjoner på land underveis. Strømsfoss med sine kjente sluser og Møllerens hus med café og landhandel noen kilometer nord for hytta. Strømsfoss er også avreisedestinasjon for dampbåten Turisten som kan by på cruise på Haldenkanalen og ned til Tistedal.

Ved Kirkeng camping lenger syd langs vassdraget, tilbys det servering med blant annet sommeråpen kiosk og café, samt kommunens festivalområde med diverse festivaler, konserter og arrangementer.

Adkomst

Fra Halden: Hytta ligger på vestsiden av Aremarksjøen. Kjør riksvei 21 nordover mot Aremark sentrum, men ta av til venstre like før Skodsberg bro, der det står skilt til Ana og Skolleborg. Derfra kjører du ca. 5,7 km. Når du kommer til et blått hus, ta inn til hyttefeltet på høyre side ved et postkassestativ og en grusvei. Følg grusveien først forbi en bom (låst) også over en parkeringsplass. Følg veien videre rett frem opp den bratte bakken og ta første vei til venstre. Hytta vil så komme på høyre side.

Det vil bli skiltet med Lilledal & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Parkering

Gruset parkering på egen tomt.

Iht. festekontrakten har eiendommen en medfølgende båtplass med en krok i fjellet. Ellers er det muligheter for leie av båtplass ved felles bryggeanlegg for ca. kr. 10.000-15.000,- i året. Konferer grunneier for mer informasjon

Bebyggelse

Området består hovedsakelig av spredt hyttebebyggelse og gårdeiendommer.

Økonomi

Prisantydning

890.000,-

Omkostninger

Omkostninger
204,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
22 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 890 000,-))
10 300,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
33 924,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
923 924,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Totalpris inkl omk

823.924,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi sekundær 319.344,- pr. 2017

Info formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 319.344,- pr. 31.12.2017.

Kommunale avgifter

Det betales kr. 6.113,- i kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt — pr 2017

Forsikringsselskap

Gjensidige forsikring

Polisenummer

83492471

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

27.01.1978 - Dokumentnr: 363 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 40 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 600
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
BESTEMMELSER OM INNLØSNINGSRETT
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
BEST. OM GARASJE / PARK. PL.
BESTEMMELSER OM BÅT OG/ELLER BRYGGEPLASS
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
Gjelder denne registerenheten med flere

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det er utstedt godkjent byggetillatelse med tegning fra Aremark kommune for oppføring av hytta/nybygg den 05.10.1978.

Det er utstedt godkjent vedtak med tegning fra Aremark kommune for oppføring av tilbygg datert 05.06.2012. Vedtaket mangler søknad om ferdigattest.

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Det var ikke regnet som vanlig praksis å innhente dette i kommunen ved oppføringstidspunktet av denne eiendommen. Man forutså at bygningen ble oppført slik den ble byggeanmeldt. Konferer Aremark kommune vedr. konsekvensen av dette. Det gis nå amnesti for alle eiendommen som er oppført/byggemeldt før 01. januar 1998 og som ikke har fått utstedt ferdigattest fra kommunen.

Kopi av tillatelsene kan utleveres hos oppdragsansvarlig.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen ligger i et området som er regulert til fritidsbebyggelse og omfattes av reguleringsplan for Buer hyttefelt.
Utsnitt av reguleringsplan med tilhørende bestemmelser og kart kan utleveres hos oppdragsansvarlig.

Vei, vann og avløp

Privat vei med bom inn til hyttefeltet. Bortfester sørger for vedlikehold og snøbrøyting av hovedveien frem til hyttefeltet og veier innenfor hytteområdet. Kostander til dette dekkes gjennom velforeningsavgiften. Stikkveier inn til tomten og parkeringsplass må festeren selv besørge.

Hytta har innlagt sommervannledning fra felles pumpehus. Råvann fra hytta ledes ut i terrenget. Løsningen tilfredsstiller ikke gjeldende lokal forskrift om utslipp av avløpsvann.

Hytta har sikringsopplegg med automatsikringer montert på panel med 7 kurser. Utenpåliggende kabler, brytere og kontakter fra byggeår.

Aremark kommune har i 2013 vedtatt ny hovedplan for vann, avløp og miljø 2014-2026. Planen skisserer videre utbygning av kommunalt vann og avløp i kommunen og hyttefeltet er et av områdene som er planlagt tilkoblet kommunalt nett i 2017. Hytter med innlagt vann vil bli pålagt å koble seg på det kommunale nettet. I den forbindelse er det av velforeningen nå igangsatt utredninger og et forprosjekt med tanke på etablering av et felles vann- og avløpslag på hyttefeltet. Full tilkobling frem til hytteveggen er foreløpig estimert å ligge i området kr. 100.000,- til 140.000,- I tillegg kommer påkoblingsavgifter til kommunen pr. 2019 på totalt kr. 77 000,-(inkl. pumpestasjon). Tallene et kun et foreløpig anslag. Kun hytter med eller som ønsker innlagt vann er pålagt tilkobling. Det jobbes nå aktivt med å få til en avtale med grunneier, og det er indikert fra vannlaget at selve utbyggingen mest realistisk vil foregå i 2021. For ytterligere informasjon kontakt ny styreleder Paal Aasberg på epost: PAa@hrprosjekt.com

Øvrige kjøpsforhold

Overtagelse

Etter avtale.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budkjema og budskjema finnes også i salgsoppgaven.

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners AS. Kjøper må gjøre seg kjent med selgers egenerklæring til forsikringsselskapet.

Boligkjøperforsikring

Kjøper får tilbud om å tegne boligkjøperforsikring hos Søderberg & Partners AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Les mer om boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av slik forsikring. Boligkjøperforsikring kan kun tegnes av privatpersoner som kjøper bolig til eget formål, og gjelder ikke for foretak, næringsbygg eller bolig til utleie.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

I tillegg kommer følgende vederlag:
Oppgjørsgebyr: Kr. 5.000,-
Standard Internett annonsering: Kr. 3.500,-
Profesjonell fotografering: Kr. 3.900,-
Eksklusiv salgsprospekt: Kr. 2.600,-
Innhenting av kommunale opplysninger: Kr. 2.550,-
Byggeteknisk gjennomgang av takstmann/eierskifterapport: Kr. 8.000,-
Spørregebyr grunnboken: Kr. 250,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller sies opp betales det ikke provisjon til megler. Oppdragsgiver blir dog belastet med kr. 10.000,- i salgstillretteleggelsesgebyr.

Oppdragsnummer

3001319

Megler

Ansvarlig megler

Henrik Bjerkman
Eiendomsmegler
Tlf: 95278923
Epost: henrik@lilledal.no

Meglerforetak

Jan G. Lilledal AS
Busterudgata 5
1776 HALDEN
Org.nr. 938 566 259

VEDLEGG

Fabian Caspersen

Eiendomsmeglerfullmektig

E: fabian@lilledal.no

M: 97008589
Siste generert: 25.05.2020 kl 12:37

Hvilken kalender bruker du?

Velg din foretrukne kalender: