Herskapelig og klassisk inspirert villa m. stor hoveddel, samt separat utleiedel. Frittliggende garasje.

W Eiendomsmegling presenterer Opalveien 9. Din nye bolig.

Prisantydning:

4.750.000,-

Totalpris:

4.880.392,-

P-rom/BRA:

253/253 m2

Soverom:

6

Byggeår:

2004

Boligtype:

Enebolig

Eierform:

Selveier

Tomteareal:

1279

Tomtetype:

Eiet

W Eiendomsmegling ved Mats Lilledal og Aleksander Nomell har gleden av å presentere Opalveien 9

Visninger:

Det er ikke satt opp tidspunkt for fellesvisninger. Kontakt megler for privatvisning.

Opalveien 9

Ny pris! En herskapelig og klassisk inspirert villa m. egen utleiedel oppført i 2004. Sjenerøs planløsning m. tofløyede dører og ekstra rom/plass. Ferdigattest foreligger.
Her ligger man i et attraktivt & barnevennlig område på populære Stenrød med nær tilknytning til marka.

Hovedboligen har en fleksibel planløsning som er tilrettelagt med bl. annet 2 trapper, 2 kjøkken og 2 bad/wc fordelt over hver sin etasje og godt egnet til en stor familie eller tilpasning for fremtidig generasjonsbolig
Utleieleil. er for tiden leid ut for kr. 7.000,- pr. mnd/ kr. 84.000,- pr. år. Disse gir betydelig reduserte bokostnader og er skattefrie så lenge man bebor boligens hoveddel. Man vil med dette i stor grad kunne betjene boliglånekostnadene iht. dagens gjeldende rentenivå i utlånsmarkedet

Herskapelig og klassisk inspirert villa m. egen utleiedel oppført i 2004

2.etg. Fra kjøkken mot stueavdeling. Lys og luftig

2.etg. Spisestuedel m. utgang til veranda.

Veranda mot syd

2.etg. Koselig hovedkjøkken m. utgang til veranda.

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Mats Lilledal

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

E: mats@lilledal.no

M: 98842886

Aleksander Nomell

Eiendomsmeglerfullmektig

E: aleksander@lilledal.no

M: 91616224

NYTTIG INFORMASJON

Kort om eiendommen

Ny pris! En herskapelig og klassisk inspirert villa m. egen utleiedel oppført i 2004. Sjenerøs planløsning m. tofløyede dører og ekstra rom/plass. Ferdigattest foreligger.
Her ligger man i et attraktivt & barnevennlig område på populære Stenrød med nær tilknytning til marka.

Hovedboligen har en fleksibel planløsning som er tilrettelagt med bl. annet 2 trapper, 2 kjøkken og 2 bad/wc fordelt over hver sin etasje og godt egnet til en stor familie eller tilpasning for fremtidig generasjonsbolig
Utleieleil. er for tiden leid ut for kr. 7.000,- pr. mnd/ kr. 84.000,- pr. år. Disse gir betydelig reduserte bokostnader og er skattefrie så lenge man bebor boligens hoveddel. Man vil med dette i stor grad kunne betjene boliglånekostnadene iht. dagens gjeldende rentenivå i utlånsmarkedet

Eiendommen

Adresse

Opalveien 9
1784 HALDEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Halden
Gnr. 98
Bnr. 1578

Eierform

Selveier

Areal og innhold

1.etg. hovedbolig: Hall m. trapp og tofløyet dør, stueavdeling m. utgang til terrasse 16 kvm, bad/wc, vaskerom (tidligere wc), 2 soverom. Kjøkken, trappeoppgang, vaskerom m. utgang.

1.etg. utleieleilighet: Entré/stue, 1 soverom, kjøkken og bad/wc.

2. etg. hovedbolig: Stueavdeling med trapp og utgang til veranda 29 kvm, hovedkjøkken m. spiseplass og utgang veranda 9 kvm, trapperom/gang, 3 soverom, separat wc, hovedbad med wc.

Byggeår

2004

Standard

Boligen har gjennomgående standard fra byggeåret med diverse overflateoppussing i stue- og kjøkkenavdeling i 2. etg. Heltre gulv av bøk og steinfliser. Flislagte gulvflater på bad, wc og vaskerom. Vegger med panel og malt miljøstrie. Fliser på vegger på alle baderom. Kjøkken- og baderomsinnredninger i klassisk utførelse. Balansert ventilasjon.

Vegger:
Malt miljøstrie i alle rom med unntak av badene som har fliser

Himlinger:
Malt miljøstrie i alle himlinger.

Gulver:
Fliser på alle gulv i 1.etg samt bad, toalett og deler av kjøkken i 2.etg. Parkett på resterende rom i 2.etg.

Tomt

En flat arrondert tomt med sydvendt hage bestående av gressplen og hekkplanter langs grensen. Pent opparbeidet med steinbed m.m. Fjellskråning mot nabo ved inngangsiden. Gruset innkjørsel og gårdsplass. Tomten er selveiet og utgjør i hh. t. kommunens matrikkelenhet 1.278,7 kvm. Areal ifølge målebrev er 1.279,1 kvm. Opparbeidet med gruset innkjørsel og gårdsplass.

Målebrevet og utskrift fra kommunens matrikkelenhet fås utlevert hos oppdragsansvarlig.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

1 279 kvm

Byggemåte

Boligen er oppført med ringmurselementer og støpt gulv mot grunnen.

Yttervegger er konstruert i tre med prefabrikerte elementer, antatt isolering bindingsverk med 200-250mm isolasjon. Kledd med stående lektepanel. 2-lags isolerglassvinduer fra byggeår.

Saltak konstruert med 2 arker og 4 kvister. Sperrer anlagt på knevegger, limtredragere og med himling til møte i arker. Antatt papp, trefiberplater eller lignende impregnerte plater over isolasjon i skråtak, påforet over og lagt duk som etablerer lufting av konstruksjonen. 25mm lekter og 25mm sløyfer over undertaksduk. Taket er tekket med betongstein. Elementpipe fra byggeår som er beslått over tak. Tilkoblet vedovn i 2.etg.

Se eierskifterapport utarbeidet av takstmann for nærmere byggeteknisk beskrivelse.

Adgang til utleie

Egen leilighet godkjent for utleie m. 1 soverom i 1.etg. Tidsbestemt leieavtale m. leieinntekt fra kr. 7.000,- pr. mnd. frem til 01.01.2021. Total leie utgjør for tiden kr. 84.000,- pr. år. Leiesum er inkl. strøm, internett og kabel-tv. Dagens samlet leieinntekt anses å ha et fremtidig vekstpotensiale.
Leieinntekter er skattefrie så lenge man bebor boligens hoveddel. Man vil i stor grad kunne betjene lånekostnadene knyttet opp mot boligen gjennom utleie. Se følgende regneeksempel (kun veiledende etter dagens gjeldende rentebetingelser).


Eksempel ved lånebeløp (kun estimerte tall, konferer bank):

Salgspris+ omk. (nedrunnet) Kr. 5 085.000,-
- Egenkapital fra minimum: Ca. Kr. 762.750,- (15%)
= Lånesum gjennom bank: Ca. Kr. 4.322 250,-

Eksempelutregning lånekostnad:

Rentekostnader ut fra lånesum kr. 4.322.250,- : Ca. kr. 7.629,- pr. mnd. (Eks. effektiv rente fra 2,16% p.a., 25 års nedbetaling)
- Skattefordel pr. mnd.: Ca. kr. 1.678,- (22%)
= Netto rentekostnad pr. mnd.: Ca. kr. 5.951,-


Oppvarming

Boligen er tilknyttet jordvarmeanlegg med vann/vann varmepumpe. Vannbåren gulvvarme i alle gulv 1.etg. og på bad i 2. etg. Radiatorer i 2.etg. Høy komfort og energibesparende.

Energimerke

B - Grønn
Boligen er energimerket av eier den 07.04.2020 og fått energikarrakter B og oppvarmingskarrakter Grønn. Energiattesten er vedlagt salgsoppgaven.

Diverse

Elektrisk:
Automatsikringer og skap fra byggeåret. Totalt 23 kurser inkludert hovedsikringer til bolig og leilighet. Installasjonen er utført av A.B Elektro.
Egen sikringstavle i leiligheten, automatsikringer og egen seriemåler.
Skjult elektrisk ledningsnett og anlegg ifra byggeåret. Enkelte punkter i boligen er frakoblet og står med åpne veggbokser. Løse kabler m.m. som bør rettes opp.

Det er ikke registrert noen kontroll av det elektriske anlegget etter byggeåret.


Det ble gjennomført feiertilsyn på eiendommen 04.03.2020 og ingen avvik registrert.

Arealer:
Arealene er oppmålt av takstmann iht. NS 3940 og hentet fra eierskifterapport. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Med Primærrom (P-rom) menes rom som kan defineres som oppholdsrom (typisk som stue, kjøkken, soverom, bad/wc, entré). Alle P-rom må være tilgjengelig via dør eller trapp. Trapp er inkludert i P-rom, men ikke boder og skap som regnes inn under sekundærrom. Samlet bruksareal (BRA) er P-rom + S-rom.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

I boliger er alle rom definert enten som hoveddel eller tilleggsdel. Alle oppholdsrom er definert som hoveddel, mens alle de delene av boligen som ikke er egnet som oppholdsrom blir kalt tilleggsdel. Bruksendring fra tilleggsdel (eks. bod) til hoveddel (eks. bad, soverom etc.) var meldepliktig jmf. Plan- og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig. Søknaden kan innsendes av huseier som tiltakshaver.

Info om dagens bruk av rom:
I hh. t. originale byggesøkte plantegninger er toalett med inngang fra stue i 1.etg. nå brukt som vaskerom (rommet har ikke sluk).
Det er tegnet inn en matbod på kjøkken i 2.etg. Denne er antatt aldri bygget.
Vaskerom/teknisk rom er merket som bod på originale tegninger og rommet er derfor etter byggetegninger å anse som tilleggsdel.

Soverom i 2.etg. med inngang fra kjøkken har for lite dagslysflate iht. gjeldende forskrift.
Det midtre soverommet i 1.etg. har volum på 12 m3. I gjeldende byggeforskrift fra byggeåret skal soverom har volum på min. 15 m3. For å rom skal kunne oppfylle kravene til varig oppholdsrom/soverom stilles det samlet krav om rømningsvei, lys, inn-/utsyn, lyd og romvolum m.m.

Radonmåling

Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Området

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende på Stenrød i ett av Haldens mest attraktive villaområder, ca. 3 km. fra Halden sentrum. Tilgang til flotte tur-, trenings- og rekreasjonsområder i skog og mark med lysløyper, turstier og sportshytter i Venås- og Høiåsmarka. Det er etablert lekeplass for de minste i tilknytning til gata, rett i nærheten

Fra eiendommen har du gangvei ned til Brødløs med servicetilbud som langåpne dagligvarebutikker, post i butikk, bensinstasjoner, bakerier m.m. God offentlig infrastruktur med bl. annet gang- og sykkelvei ned til Hjortsberg skole, barnehager og idrettshaller. Videre tilknyttet med gang- og sykkelvei videre til Strupe ungdomsskole. I tillegg kan det i nærområdet tilbys Express treningsstudio og Crossfit trening, samt egen squashbane. Bussholdeplass finner du i nærheten ute ved hovedveien for feltet. Ca. 3 km. til sentrum.

Adkomst

Fra Halden sentrum og Dyrendalsveien kjører man gjennom rundkjøringen på Brødløs og videre på Rokkeveien. Ta så inn første vei opp til høyre (Stenliveien) retning Stenrød. Fortsett opp bakken og videre over bakketoppen. Kjør så inn Diamantveien på venstre side og umiddelbart etter til høyre inn på Opalveien. Følg Opalveien og boligen ligger på høyre side som hus nr. 3 etter lekeplassen.

Se etter til salgs skilt fra Jan G. Lilledal AS. Det vil bli skiltet under visning.

Parkering

Frittliggende garasje med bod og plass til 1 bil ved innkjørsel. Utstyrt med elektrisk leddport. Garasjen er isolert. For øvrig parkering i egen opparbeidet gårdsplass.

Barnehager og skoler

Stenrød barnehage AS, kjøreavstand ca. 1 km.
Skogkanten barenhage, kjøreavstand ca. 1.9 km.
Hjortsberg barneskole, kjøreavstand ca. 1,2 km.
Strupeungdomsskole, kjøreavstand ca. 2 km.

Økonomi

Prisantydning

4.750.000,-

Omkostninger

4 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
172,- (Panteattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
118 750,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 4 750 000,-))
10 300,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt))

130 392,- (Omkostninger totalt)

4 880 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Totalpris inkl omk

4.880.392,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 1.385.043,- pr. 2018
Formuesverdi sekundær 4.986.155,- pr. 2018

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter og eiendomsskatt utgjør pr. 2020 tilsammen kr. 24.326,-
Av dette er kr. 4.652,- eiendomsskatt (4 promille av skattetakst kr. 1.163.200,-)

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen/ lovbestemt pant for kommunale avgifter og eiendomsskatt. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt 4.652,- pr 2020

Info eiendomsskatt

Utgjør kr. 4.652,- for 2020 (4 promille av skattetakst kr. 1.163.200,-).

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

03.11.2000 - Dokumentnr: 5530 - Bestemmelse om bebyggelse
tilbakeskjøting m.m.

21.08.2000 - Dokumentnr: 3901 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3001 Gnr:98 Bnr:796

01.01.2020 - Dokumentnr: 1149775 - Omnummerering ved kommuneendring
01/01-2020 tidligere: Knr:0101 Gnr:98 Bnr:1578

Kopi av tinglyste avtaler fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det utstedt ferdigattest på boligen datert 04.06.2020 for tiltak oppføring av ny enebolig med hybel. Vedtak fattet av bygningsavdelingen, dato: 10.09.2003,
Ferdigattesten er basert på søknad om ferdigmelding til kommunen i forbindelse med salget. Takstfag AS vil i denne søknadsprosessen stå som ansvarlig søker, og huseier vil stå som selvbyggere av boligen. Vann og avløp er tidligere ferdigmeldt via Comfort F. Jørgensen AS.

Byggesaksdokumenter på eiendommen:
Det er gitt tillatelse til tiltak den 19.05.2003 basert på søknad om tillatelse til tiltak 13.03.2003, hvor det etterlyses tegninger av fasade/snitt og situasjonskart som viser hvordan tiltaket er tiltenkt plassert. Ny utbedret søknad datert 13.08.2003 og 25.08.04 med med revidert plantegninger, samt søknad om ansvarsrett er godkjent hos byggesaksavdelingen datert 10.09.2003, revidert situasjonsplan godkjent datert 26.08.2004, med merknad; Garasjen er ikke godkjent og ligger for nære byggegrensen.

Status garasje:
Dagens eier har igangsatt søknadsprosess med å søke inn tiltaket på nytt etter gjeldende reguleringsplan. Garasjen er idag oppført for nærme eiendomsgrensen mot nabo i Opalveien nr.7 og dette krever særskilt nabosamtykke. Det skal også besørges brannsikring inn mot nabo. Planbestemmelsene angir videre i § 2.5 følgende; Plassering skal være inn til 2 meter fra regulert vei. Makshøyde er 4 m. og med gesimshøyde 3 m.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen ligger i et område som er regulert til frittliggende småhusbebyggelse, samt bebyggelse og anlegg. Reguleringsplan G-632 Del av Stenrød nord felt B, Rubinveien fås ved henvendelse til megler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger ved offentlig vei, og er tilkoblet offentlig vann- og kloakknett. Vann- og avløpsledninger fra boligen og frem til kommunalt tilkoblingspunkt er private, og eier har vedlikeholdsansvar for disse.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

Odel

Det praktiseres ikke odel på denne eiendommen.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Kjøpesum + omk. forfaller til innbetaling innen overtagelsesdatoen på eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@lilledal.no eller SMS: 98 84 28 86 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og utarbeidet egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper må gjøre seg kjent med selgers egenerklæring til forsikringsselskapet.

Boligkjøperforsikring

Kjøper får tilbud om å tegne boligkjøperforsikring hos Söderberg & Partners AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Les mer om boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av slik forsikring. Boligkjøperforsikring kan kun tegnes av privatpersoner som kjøper bolig til eget formål, og gjelder ikke for foretak, næringsbygg eller bolig til utleie.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget.

I tillegg kommer følgende vederlag:
Oppgjørsgebyr: Kr. 5.500,-
Internettannonsering: Kr. 9.500,-
Eierskifterapport av takstmann: Kr. 8.500,-
Profesjonell fotografering: Kr. 4.150,-
Eksklusiv salgsprospekt: Kr. 2.600,-
Innhenting av kommunale opplysninger: Kr. 2.600,-
Spørregebyr grunnboken: Kr. 250,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller sies opp betales det ikke provisjon til megler. Oppdragsgiver blir dog belastet med kr. 10.000,- i salgstillretteleggelsesgebyr.

Oppdragsnummer

3002120

Megler

Ansvarlig megler

Mats Lilledal
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Tlf: 98842886
Epost: mats@lilledal.no

Meglerforetak

Jan G. Lilledal AS
Busterudgata 5
1776 HALDEN
Org.nr. 938 566 259

VEDLEGG

Mats Lilledal

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

E: mats@lilledal.no

M: 98842886

Aleksander Nomell

Eiendomsmeglerfullmektig

E: aleksander@lilledal.no

M: 91616224
Siste generert: 29.06.2020 kl 13:21

Hvilken kalender bruker du?

Velg din foretrukne kalender: