Finsklaftet hytte i vakkert naturterreng | Båtplass ved fellesbrygge | Gode solforhold og fin utsikt

W Eiendomsmegling presenterer Skodsbergåsen. Din nye bolig.

Prisantydning:

980.000,-

Totalpris:

1.016.142,-

P-rom/BRA:

48/48 m2

Soverom:

3

Byggeår:

2003

Boligtype:

Fritidseiendom

Eierform:

Selveier

Tomtetype:

Festet

W Eiendomsmegling ved Fabian Caspersen har gleden av å presentere Skodsbergåsen

Visninger:

Det er ikke satt opp tidspunkt for fellesvisninger. Kontakt megler for privatvisning.

Skodsbergåsen

En spennende hytteeiendom på toppen av Skodsbergåsen i Aremark kommune. Her er det bilvei helt frem til hytteveggen og gode solforhold på en sydvendt terrasse og balkong. Hytta er oppført i 2004 og skiller seg godt ut fra andre hytter på feltet. Området består av vakkert naturterreng fylt med store sopp-og bærterreng, samt utallige tur- og rekreasjonsmuligheter. Det er også flere fine fiskevann i området, både fra båt og fra land.

Hytta har følgende rominndeling: (via opphøyd og overbygd inngangsparti)
1. etg: Stue/kjøkken m. trapp, soverom, bad
Loftetasje: 2 soverom, hvorav et har utgang til balkong

I tillegg kommer en medfølgende båtplass ved felles bryggeanlegg.

Soverom i første etasje med lyse overflater

Fra soverom kan du direkte bevege deg ut på en overbyd balkong

Fra balkongen har du fin oversikt over terrassen

Det er overbygd svalegang på begge sider av hytta

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Fabian Caspersen

Eiendomsmeglerfullmektig

E: fabian@lilledal.no

M: 97008589

NYTTIG INFORMASJON

Kort om eiendommen

En spennende hytteeiendom på toppen av Skodsbergåsen i Aremark kommune. Her er det bilvei helt frem til hytteveggen og gode solforhold på en sydvendt terrasse og balkong. Hytta er oppført i 2004 og skiller seg godt ut fra andre hytter på feltet. Området består av vakkert naturterreng fylt med store sopp-og bærterreng, samt utallige tur- og rekreasjonsmuligheter. Det er også flere fine fiskevann i området, både fra båt og fra land.

Hytta har følgende rominndeling: (via opphøyd og overbygd inngangsparti)
1. etg: Stue/kjøkken m. trapp, soverom, bad
Loftetasje: 2 soverom, hvorav et har utgang til balkong

I tillegg kommer en medfølgende båtplass ved felles bryggeanlegg.

Eiendommen

Adresse

Skodsbergåsen
1798 AREMARK

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Aremark
Gnr. 57
Bnr. 1
Fnr. 87

Eierform

Selveier

Areal og innhold

Hytta har følgende rominndeling: (via opphøyd og overbygd inngangsparti)
1. etg: Stue/kjøkken m. trapp, soverom, bad
Loftetasje: 2 soverom, hvorav et har utgang til balkong

I tillegg kommer en medfølgende båtplass ved felles bryggeanlegg.

Byggeår

2003

Standard

En finsklaftet hytte i treverk med en gjennomgående standard fra byggeår. Med gress på taket og en mørk farge smelter hytta godt inn i de vakre naturomgivelsene rundt.

Når det gjelder innvendig standard kan det nevnes;
Gulv: Furugulv og belegg
Vegger: Panel og laft
Himling: Panel

1.etasje:
Fra et overbygd inngangsparti kommer en åpen stue/kjøkken løsning med lukket peisovn og luft til luft varmepumpe for oppvarming. Rommet har lyse overflater, og med vinduer på 2 sider får man et godt lysforhold. Kjøkkenavdelingen har en profilert innredning med laminat benkeplate, utslagsvask i stål og enkelte overskap med glassfront. Videre kommer et hvitmalt soverom med vindu mot terrasse. Bad med innsatt dusjkabinett, varmtvannstank, servant og et komposteringstoalett.

Loftetasje:
Opp trappen kommer man rett inn i soverom 2 med lyse overfalter. Videre kommer soverom 3 med plassbygd seng og utgang til en overbygd balkong. Fra balkongen har du fin utsikt utover nærliggende områder og ned på terrassen med jacuzzi.

Tomt

En småkupert og lettstelt fjelltomt bestående av lyngrabber, furu- og løvtrær og fjell i dagen. Tomten er beliggende høyt og fritt i terrenget med et meget godt soldiagram og fint utsyn utover nærliggende skogsområder.

INFO OM FESTEFORHOLDET:
Tomten er festet til grunneier Niklas Buer med en stedsvarig festekontrakt fra 28.07.2003. Festeavgiften utgjør kr. 3.351,- pr. år og reguleres etter KPI (konsumprisindeksen) hvert 10. år. Neste regulering i 2023. I festekontrakten har man rett til leie av båtplass ved felles brygge for Skodsbergåsen. Leie av båtplass utgjør en ekstra kostnad på ca. kr. 1.000,- pr. år. Hytta har ingen eiendomsgrenser eller rettighetsgrenser i marken. Eier av punktfestet har normalt en egen (men det kan være begrenset) disposisjonsrett innenfor en sirkel med radius på 15 meter fra sentralpunktet. Det betales kr. 2.224,- for vedlikehold av vei, regning for 2020 er betalt.

Kontaktinfo til grunneier:
Tlf: 90 95 96 66
E-post: anb@glommen.no

Tomtetype

Festet

Byggemåte

En klassisk finsklaftet hytte som er fundamentert på betongsøyler mot fjellgrunn. Yttervegger i 1 etasje er oppført med finsk maskinlaft, mens gavlvegger på loft er antatt oppført i isolert bindingsverk da disse er tykkere enn i første etasje med synlig kledd panelbord utvendig. Utvendig flater består av maskinlaft i første etasje og panel på gavler. Tak er konstruert med prefabrikerte takstoler i treverk med spalter i takutstikk for lufting. Tak har antatt undertak av asfaltbelegg mot bordtak som er tekket med knotteplast og torv. Koblede vinduer i trekarmer med vinder fra byggeår. Balkongdør med 2-lags isolerglass, merket 2003. Det bør påregnes noe kostnader i vedlikehold for å oppgradere hytta til dagens standard og komfort.

Se vedlagt eierskifterapport for nærmere byggeteknisk beskrivelse.

Adgang til utleie

Fritidsboligen er ikke registrert eller tilrettelagt med egen utleiedel. Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler til hinder for at boligen helt eller delvis leies ut.

Oppvarming

Hytta fyres ved hjelp av elektrisitet og tradisjonell vedfyring. Det er lukket peisovn og en luft til luft varmepumpe i stue/kjøkken og ellers elektriske panelovner.

Energimerke

C - Gul

Diverse

Det er registrert et avvik for ikke typegodkjent takstige for tilgang for feier, siste feiing er registrert i 2018. Ellers ingen avvik på pipe eller ildsted, neste registrerte kontroll skal avholdes i 2024.

Det er ikke registrert noen kontroll av el-anlegget.

FASTE LØPENDE KOSTANDER:
Årlig kommunale avg./eiendomsskatt: Kr. 8.621,-
Årlig utgift til Skodsbergåsen Velforening: Kr. 500,-
Årlig utgift til båtplass (valgfritt): Ca. Kr. 1.000,-
Årlig festeavgift: Kr. 3.351,-
Årlig veiavgfit: Kr. 2.224,- (betalt 2020)
Årlig strømutgifter: Etter avtale
Årlig husforsikring: Etter avtale

LITT INFO OM NÆROMRÅDET:
Med båt er det kort vei til matbutikk ved Strømsfoss. Her kan du se Strømsfoss Mølle og Dampskipet Turisten som nå etter omfattende restaurering igjen er klar for tjeneste langs Haldenkanalen.

Aremark kommune ligger sørøst i Østfold og grenser i hele sin lengde mot Sverige. Aremark er en typisk jord- og skogbrukskommune med bygdesentrum ved Fosby. Haldenvassdraget og Villmarksveien strekker seg parallelt gjennom kommunen. Aremark er et eldorado for kanopadlere, fiskeentusiaster og andre friluftstilhengere.

TILBEHØR:
Hytta selger med følgende tilbehør: Deler av inventar som fremvises på visningstidspunktet kan medfølge om ønskelig.

Det gis ingen garantier fra selger i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på tilbehøret. Kjøper og selger oppfordres til å avklare spesielle tilleggsavtaler om tilbehør før bindende kjøpsavtale inngås. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge bolig ved salg.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Området

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende på Skodsbergåsen hyttefelt i Aremark, ca. 20 min. kjøring fra Halden sentrum og ca. 10 min. fra Aremark sentrum. Her ligger hytta høyt og fritt i terrenget med fin utsikt utover nærliggende skogsområder. Som en av de øverste hyttene på feltet har eiendommen et meget godt soldiagram med flere fine uteplasser. Hyttefeltet er omkranset av vakre og naturskjønne omgivelser med store sopp-og bærterreng, utallige tur-og rekreasjonsmuligheter og flere fine fiskevann.

Det er kort vei ned til Aremarksjøen med fellesbrygge og fine bade- og fiskemuligheter. Har man tilgang til båt kan man via slusene i Strømsfoss og Brekke bevege seg i hele Haldenvassdraget. Ved Strømsfoss finnes også et servicehus med dusjmuligheter. Aremark sentrum ligger ca. 10 min. kjøring unna og her tilbys det bensinstasjon, dagligvarebutikk og cafe. Kirkeng Camping har restaurant med bar og her arrangeres også flere festiviteter i løpet av sommerhalvåret.

Adkomst

Fra Halden: Hytta ligger på vestsiden av Aremarksjøen. Kjør Riksvei 21 nordover mot Aremark sentrum, men ta av til venstre like før Skodsberg bro, der det står skilt mot Ana og Skolleborg. Derfra kjører du ca. 1 km, forbi bryggeanlegget på høyre side. Deretter kommer det en krapp grusvei til venstre oppover fjellet. Følg grusveien oppover 1,5 km mot toppen av Skodsbergåsen. Rett før du når toppen, tar du inn veien til høyre og deretter første vei til venstre. Følg veien forbi den første hytta helt til enden og eiendommen vil komme på venstre side.

Se etter til salgs-skilt fra W | Lilledal AS. Det vil bli skiltet under visning.

Parkering

Det er gode muligheter for parkering ved hytta.

Bebyggelse

Området består av spredt hyttebebyggelse.

Økonomi

Prisantydning

980.000,-

Omkostninger

980 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
172,- (Panteattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
24 500,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 980 000,-))
10 300,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt))

36 142,- (Omkostninger totalt)

1 016 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Totalpris inkl omk

1.016.142,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi sekundær 212.500,- pr. 2018

Info formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Kommunale avgifter

Fordeling pr. år:
Feieavgift fritidsbolig: Kr 844,-
Renovasjon: Kr 3 437,-
Vann, sommertilknytning: Kr 3 063,-

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen/ lovbestemt pant for kommunale avgifter og eiendomsskatt. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt 1.277,- pr 2020

Info eiendomsskatt

I eiendomskatt betales det 4 promille av skattetakst kr 319 106,- som utgjør kr. 1.277,-

Forsikringsselskap

IF Forsikring

Polisenummer

4895432

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

15.01.2004 - Dokumentnr: 209 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Årlig festeavgift: NOK 2 800
Tomteverdi kr 50.000,-
Regnet fra 28.07.2003.
Pant for forfalt festeavgift
Bestemmelser om regulering av leien
Forkjøpsrett for grunneier etter gitte regler.
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om garasje/parkering
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

16.08.2000 - Dokumentnr: 3796 - Registrering av festenr.
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3012 Gnr:57 Bnr:1
x=134763 - y=54240

01.01.2020 - Dokumentnr: 1847171 - Omnummerering ved kommuneendring
01/01-2020 tidligere: Knr:0118 Gnr:57 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det er utstedt godkjent byggetillatelse med tegning for oppføring av hytta datert 16.05.2003.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen ligger i et området som er regulert av reguleringsplan for Utvidelse av Skodsbergåsen hyttefelt. Arealformål er fritidsbebyggelse. Reguleringsplan for Utvidelse av Skodsbergåsen hyttefelt med kart og bestemmelser kan utleveres hos oppdragsansvarlig.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger ved privat vei med bilvei helt frem, og er ikke tilknyttet offentlig vann og avløp. Hytta har en sommervannstilknytning med avløp i terreng.

Se punktet for vannavgift for mer informasjon.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

Odel

Det praktiseres ikke odel på denne eiendommen.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Kjøpesum + omk. forfaller til innbetaling innen overtagelsesdatoen på eiendommen.

Overtagelse

Etter avtale.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: Fabian@lilledal.no eller SMS: 970 08 589 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners AS. Kjøper må gjøre seg kjent med selgers egenerklæring til forsikringsselskapet.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som dekker utgifter forbundet med juridisk bistand, fagkyndig uttalelse og saksomkostninger. Forsikring er valgfri. Pris 10300kr.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Det er avtalt et meglervederlag på fastpris kr. 42.000,- for gjennomføringen av salgsoppdraget på denne eiendommen.
I tillegg kommer følgende vederlag:
Oppgjørsgebyr: Kr. 6.500,-
Std. internettannonsering: Kr. 3.500,-
Målgruppestyrt digital annonseeksponering: Kr. 3.500,-
Digital annonseeksponering mot Finn.no: Kr. 5.000,-
Profesjonell fotografering: Kr. 4.150,-
Eksklusiv salgsprospekt: Kr. 2.600,-
Innhenting av kommunale opplysninger: Kr. 2.600,-
Byggeteknisk gjennomgang av takstmann: Kr. 5.500,-
Spørregebyr grunnboken: Kr. 250,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller sies opp betales det ikke provisjon til megler. Oppdragsgiver blir dog belastet med kr. 10.000,- i salgstillretteleggelsesgebyr.

Oppdragsnummer

3002920

Megler

Ansvarlig megler

Henrik Bjerkman
Eiendomsmegler
Tlf: 95278923
Epost: henrik@lilledal.no

Meglerforetak

Jan G. Lilledal AS
Busterudgata 5
1776 HALDEN
Org.nr. 938 566 259

VEDLEGG

Fabian Caspersen

Eiendomsmeglerfullmektig

E: fabian@lilledal.no

M: 97008589
Siste generert: 02.06.2020 kl 11:57

Hvilken kalender bruker du?

Velg din foretrukne kalender: