Helårshytte på stor eiertomt. Stor veranda. Bilvei frem. Off. vann/avløp. Fiber. Rolig i nydelig villmark|Aarbu feltet.

W Eiendomsmegling presenterer "Furulia". Din nye bolig.

Prisantydning:

1.690.000,-

Totalpris:

1.743.892,-

P-rom/BRA:

67/86 m2

Soverom:

2

Byggeår:

1976

Boligtype:

Fritidseiendom

Eierform:

Selveier

Tomteareal:

1993

Tomtetype:

Eiet

W Eiendomsmegling ved Mats Lilledal og Aleksander Nomell har gleden av å presentere Søndre Aarbu hyttefelt

Visninger:

Det er ikke satt opp tidspunkt for fellesvisninger. Kontakt megler for privatvisning.

"Furulia"

Flott helårshytte m. bodbygninger som danner et hyggelig tun. Stor eiertomt på oppunder 2 mål. Flotte uteplasser m. solrik veranda på ca. 63m².Tilkoblet helårsvann- og avløp i 2016 m. nytt innvendige røropplegg til både bad og kjøkken. I den forbindelse ble også det elektrisk anlegg i hytta oppgradert. Innlagt fiber. Overtagelse kan skje raskt! Mulighet for nøkkelutlån.
Hyttefeltet utmerker seg som velregulert og med aktiv velforening. I tilknytning til Vestfjella naturreservat. Gå lange turer i urørt natur m. stor flora, fauna og et mylder av fiskevann.
Renovert av tidligere eier og tømmermester i 2001 og gir et godt inntrykk. Tilbygg år 2000, nytt taktekke 2002 og ny veranda 2003. Delplan og skråtak helt opp i mønet.

Veranda m, flere fine uteplasser som utgjør ca. 63m²

Hyttefeltet utmerker seg som velregulert og med aktiv velforening.

Stor veranda og uteareal. Her kan man følge solens bane store deler av dagen.

Romslig stueavdeling

Kjøkken er plasstilpasset ,m. spiseplass. Luft til luft varmepumpe.

Svært usjenert beliggende i naturskjønne omgivelser på Aarbu hyttefelt

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Mats Lilledal

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

E: mats@lilledal.no

M: 98842886

Aleksander Nomell

Eiendomsmeglerfullmektig

E: aleksander@lilledal.no

M: 91616224

NYTTIG INFORMASJON

Kort om eiendommen

Flott helårshytte m. bodbygninger som danner et hyggelig tun. Stor eiertomt på oppunder 2 mål. Flotte uteplasser m. solrik veranda på ca. 63m².Tilkoblet helårsvann- og avløp i 2016 m. nytt innvendige røropplegg til både bad og kjøkken. I den forbindelse ble også det elektrisk anlegg i hytta oppgradert. Innlagt fiber. Overtagelse kan skje raskt! Mulighet for nøkkelutlån.
Hyttefeltet utmerker seg som velregulert og med aktiv velforening. I tilknytning til Vestfjella naturreservat. Gå lange turer i urørt natur m. stor flora, fauna og et mylder av fiskevann.
Renovert av tidligere eier og tømmermester i 2001 og gir et godt inntrykk. Tilbygg år 2000, nytt taktekke 2002 og ny veranda 2003. Delplan og skråtak helt opp i mønet.

Eiendommen

Adresse

"Furulia"
1798 AREMARK

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Aremark
Gnr. 55
Bnr. 16

Eierform

Selveier

Areal og innhold

Hytta inneholder (Via utvendig veranda): Vindfang/entré, separat wc/vaskerom, kjøkkenseksjon m. spiseplass, baderom/dusj, stue/spisestue og videre med spennende delplan med 2 soverom.

Stor og solrik veranda på ca. 63 m² med flere fine uteplasser og med plassmurt utegrill.

Det er oppført en integrert og isolert teknisk bod m. vindu.

I tillegg kommer 2 frittliggende bodbygninger uthus på 13 m² og bod på 4 m².

Hyttas planløsning kan dersom ønskelig også være egnet for bygningsmessig endringer. Ved forholdsvis enkle byggtekniske grep kan det etableres ekstra soverom. Det kreves dog godkjennelse hos byggesaksavdelingen i kommunen. Konferer megler og se mer under diverse i salgsprospektet.

Byggeår

1976

Standard

Hytta fremstår med gode romløsninger, spennende delplan og god takhøyde opp til 2,78 meter, stedvis med skråtak helt opp i mønet. Betydelig oppgradert og oppusset av forrige eier og tømmermester gjennom egeninnsats i 2001 må sies og gi et generelt godt inntrykk.

Når det gjelder innvendig standard kan det nevnes at:

Gulv:
Lakkert furu, laminat på toalett.

Vegger:
Hvitmalt og ubehandlet panel.

Himlinger:
Hvitmalt og ubehandlet panel.

Tiltalende kjøkkenrom med god takhøyde og romtilpasset med spiseplass. Profilert innredning i tre og laminat benkeplate. Ventilator med uttrekk. Hvitevarer medfølger (komfyr, kjøleskap, mikrobølgeovn). Det er montert luft til luft varmepumpe.

Spennende delplan med oppholdsrom/mellomgang og soverom og skråtak helt opp i mønet.

Romslig stue/spisestue som er tilkoblet vedovn og en plassmurt peis som er åpen.

Moderniseringer og påkostninger

2000: Tilbygg til hytte mot syd.
2002: Ny taktekking med taksteinimiterte stålplater.
2003: Tilbygg/oppføring av ny veranda/terrasse.
2016: Tilkobling til kommunalt vann -og avløp.

Tomt

Stor eiet naturtomt som i følge kommunens matrikkelbrev utgjør 1.993 m².
En flat og noe skrånet tomt som består av naturtomt med trær, lyng og fjell i dagen. Flere solfylte plasser.

Kommunens matrikkelbrev fås utlevert hos oppdragsansvarlig.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

1 993 kvm

Byggemåte

Hytta er oppført på støpt bankett mot fjell og grunnmur i leca. Etasjeskille i tre, utført som stubbloftkonstruksjon med sementplater i bunnen mot krypkjeller.
Yttervegger er oppført i 98 mm. isolert bindingsverk, kledd med tømmermannspanel. Koblede vinduer fra byggeår. Saltak konstruert i tre, tekket med taksteinimmiterte stålplater.

Se eierskifterapport utarbeidet av takstmann for nærmere byggeteknisk beskrivelse og informasjon om hyttas tilstand.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler til hinder for at boligen helt eller delvis leies ut.

Oppvarming

Hytta oppvarmes med luft til luft varmepumpe, elektriske ovner og vedfyring.

Energimerke

F - Gul

Diverse

Internett:
Det ble innlagt fiber fra GP Dataservice AS sommeren 2019.

Tilbehør som medfølger i salget:
Skjenk med overskap på kjøkken, kommode og speil i yttergang, familiekøye, dobbeltseng, eldre verandamøblement i teak og paviljong på veranda.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. januar 2020 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.


Elektrisk:
I forbindelse med tilknytning av vann og avløp er det utført eget elektrisk opplegg til avløpspumpe (kvernpumpe) og varmekabler til VA-ledninger utvendig (Isoterm). Varmebrytere montert inne i hytta til varmekabelstyring for avløpsrør og vannrør. Utvendige rør under hytta med varme frem til pumpe som er isolert. Kvernpumpa har egen kurs og alarm. Vannsensor/vannalarm montert på bad.

Elektrisk sikringsskap:
- Automatsikringer i nyere skap.
- 9 kurser.
- Måler og hovedsikringer er i egen utvendig boks.
- Utenpåliggende kabler i hytta.
- Varmekabler på utvendige VA-ledninger.

Samsvarserklæringer fremvist for:
- Opplegg varmekabler og avløpspumpe/div. arbeid ihht. tilbud, datert 22.09.2016. Utført av Riis Elektro AS.
- Opplegg av ny 2x16A kurs til varmepumpe, datert 13.09.2018. Utført av Riis Elektro AS.

Det er ikke registrert noen kontroll av el-anlegget. Det er huseiers ansvar å sørge for at det elektriske anlegget er i forskriftsmessig stand.

Det blir feid hvert 4. år, sist feid i 2018.

Faste kostnader:
Årlig kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt: Kr. 8.542,- + forbruk av vann- og avløp.
Årlig velforeningsavgift: Kr. 4.600,-
Årlig strømutgifter: Etter forbruk.
Årlig bygningsforsikring: Etter avtale.

I tillegg tilkommer det kr. 1.000,- for innmelding i velforeningen (engangsbeløp).

Velforeningen:
Det er pliktig medlemskap i velforeningen. Båter tilhørende velforeningen på felles strand til fri disposisjon ved Holevannet og Asketjern. Det kultiveres og settes årlig ut ørret i Askjetjern i regi av velforeningen. For velforeningens medlemmer/hytteeiere er det opparbeidet en felles gapahuk/grillplass ved Asketjern og ved Holevannet ligger det fortøyd 5 båter som står til fri disposisjon. Det er båndtvang i området.

Årsberetning for Aarbu hyttefelt og Aarbu VA utleveres hos oppdragsansvarlig.

Litt info om nærområdet:
Aremark kommune ligger sørøst i Østfold og grenser i hele sin lengde mot Sverige. Aremark er en typisk jord- og skogbrukskommune med bygdesentrum ved Fosby. Haldenvassdraget og Villmarksveien strekker seg parallelt gjennom kommunen. Aremark er et eldorado for kanopadlere, fiskeentusiaster og andre frilufts elskere.

Det er en hyggelig båttur til Strømsfoss. Her kan du se Strømsfoss Mølle og Dampskipet Turisten som nå etter omfattende restaurering igjen er klar for tjeneste langs Haldenkanalen

Arealer og bruk av rom:
Tegninger fremvist for hytta viser at det innerste soverommet er merket som vedskjul. Dagens bruk er en søknadspliktig bruksendring.
Arealene er oppmålt av takstmann iht. NS 3940 og hentet fra eierskifterapport. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Med Primærrom (P-rom) menes rom som kan defineres som oppholdsrom (typisk som stue, kjøkken, soverom, bad/wc, entré). Alle P-rom må være tilgjengelig via dør eller trapp. Trapp er inkludert i P-rom, men ikke boder og skap som regnes inn under sekundærrom. Samlet bruksareal (BRA) er P-rom + S-rom.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

I boliger er alle rom definert enten som hoveddel eller tilleggsdel. Alle oppholdsrom er definert som hoveddel, mens alle de delene av boligen som ikke er egnet som oppholdsrom blir kalt tilleggsdel. Bruksendring fra tilleggsdel (eks. bod) til hoveddel (eks. bad, soverom etc.) var meldepliktig jmf. Plan- og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig. Søknaden kan innsendes av huseier som tiltakshaver.

Området

Beliggenhet

Beliggende usjenert og fredelig til i solrike omgivelser på veletablerte Aarbu hyttefelt. Flere fine uteplasser på bl. annet romslig veranda.

Hyttefeltet er godt tilrettelagt for barn. Det er gangavstand til Holevannet med en barnevennlig sandstrand, badebrygge og gode fiskemuligheter. Her har velforeningen utplassert 3-4 båter til fri disposisjon for vellets medlemmer. Perfekt for barnelek og moro. Velforeningen har også etablert en koselig grillhytte ved Asketjern til disposisjon. Det er også etablert eget servicehus som ble ferdigstilt våren 2018 og er til fri benyttelse for velforeningens medlemmer. Full tilgang med vaskemaskin og dusj. Adkomstveien inn ti hyttefeltet har avlåst bom med GSM løsning.

Aarbu grenser mot store villmarksområder hvor man kan gå lange turer i urørt natur med en stor flora og fauna. Lenger nord i Vestfjella finner man mange fiskevann hvor det er satt ut ørret og/eller abbor. Her drives det kontinuerlig kultiveringsarbeid og det er laget kart over de ulike vannene med fiskeslag avmerket.

Ca. 5 km. og 7 minutters biltur nordover kommer du til Aremark Sentrum, hvor det blant annet er dagligvarebutikk, post, cafe/spisested, bank og bensinstasjon. På sommerhalvåret arrangeres det hyggelige og livlige festivaler som bl. annet Elgfestivalen og Gummibåtfestivalen. Det er for øvrig ca. 20 min kjøring med bil til Halden sentrum og ca. 2 timer bilkjøring fra Oslo.

Adkomst

Fra Halden sentrum, kjør riksvei 21 gjennom Tistedal sentrum og videre til Fjell bru hvor man tar til venstre ved skiltet mot Aremark. Følg veien rett frem og ta etterhvert inn til venstre ved skiltet Håkenby.
Anbefalt vei under visning: Ved skiltet Håkenby, følg veien rett frem ca. 900 m. og sving så inn en stikkvei til høyre. Etter 35 m. passeres en nøkkelbom, følg veien videre innover og hytta kommer som første på høyre side.
Hovedvei inn til hyttefeltet: Ved skiltet Håkenby, ta umiddelbart grusvei inn til høyre og kjør rett frem forbi BMX sykkelbane på venstre side og videre frem til elektrisk bom som er låst (NB! kan kun fjernåpnes via telefon).
Kjør forbi bommen og ta stikkvei inn til venstre før bakkene og følg så denne veien innover til du kommer til en parkeringsplass med gapahuk. Hytta ligger da på venstre hånd.

VEIBESKRIVELSE 2 (FRA Oslo):
Fra Oslo: Følg E18 fra Oslo mot Stockholm. I Ørje svinger du til høyre mot Aremark og Halden, RV21 Haldenveien. Følg så denne veien til Aremark "sentrum". Herfra følger du så veien i ca, 4,2 km. Sving så til høyre, skiltet Håkenby. Følg deretter veibeskrivelse 1 over.

Se etter til salgs skilt fra Jan G. Lilledal AS.

Parkering

Bilvei helt frem med egen gruset gårdsplass på eiendommen. Romslig felles parkeringsplass for hyttene og besøkende, kun ca. 50 m. gange fra denne hytta.

Økonomi

Prisantydning

1.690.000,-

Omkostninger

1 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
172,- (Panteattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
42 250,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 1 690 000,-))
10 300,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt))

53 892,- (Omkostninger totalt)

1 743 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Totalpris inkl omk

1.743.892,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi sekundær 199.588,- pr. 2018

Info formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Kommunale avgifter

Dette inkluderer:
Feiegebyr kr 719, renovasjon kr 3.437, vann fast abonnement kr 1.250, avløp fast abonnement kr 1.750 og eiendomsskatt kr 1.386(4 promille av skattetakst kr 346.572)
I tillegg tilkommer kr 13,15 per m3 for vann og kr 52,90 per m3 for avløp.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen/ lovbestemt pant for kommunale avgifter og eiendomsskatt. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge.

Forsikringsselskap

Storebrand

Polisenummer

7840052

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

12.06.1907 - Dokumentnr: 900064 - Bestemmelse om grustak
Utskr. av veibefaringsprotokollen.
Overført fra: Knr:3012 Gnr:55 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

21.11.1923 - Dokumentnr: 900275 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
Overført fra: Knr:3012 Gnr:55 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

02.04.1936 - Dokumentnr: 349 - Erklæring/avtale
BESTEMMELSE OM SENKING AV KVISLER/NORDBY/RØDSFOSSEN TIL
GRINDERELV.
VEDTAK AV DET OFFENTLIGES VILKÅR I
FORBINDELSE MED SENKINGEN.
Overført fra: Knr:3012 Gnr:55 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

03.02.1966 - Dokumentnr: 355 - Erklæring/avtale
Grenselinje mellom d.e. og gnr.54/l m.fl.
Overført fra: Knr:3012 Gnr:55 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

23.01.1968 - Dokumentnr: 223 - Erklæring/avtale
Grensegangssak mot gnr.56/3 m.fl.
Overført fra: Knr:3012 Gnr:55 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

10.07.1971 - Dokumentnr: 2415 - Erklæring/avtale
Vegvesenets betingelser vedtatt for vannledning under
fylkesveg B-865 og riksveg nr.2l.
Overført fra: Knr:3012 Gnr:55 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

08.07.1985 - Dokumentnr: 3607 - Fredningsvedtak
GJELDER VESTFJELLA NATURRESERVAT
Overført fra: Knr:3012 Gnr:55 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

04.04.1986 - Dokumentnr: 1640 - Erklæring/avtale
Grensegangssak ang. deling av driftsenheten Aarbu-
Morholdt m.v.
Overført fra: Knr:3012 Gnr:55 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

10.11.1986 - Dokumentnr: 6288 - Erklæring/avtale
OM FORDELINGAV ERSTATNINGSUTBETALINGER, DISPONERING AV SAND-
FOREKOMSTER, INNTEKTER OG UTGIFTER AV HYTTEFELT OG EVT SALG
AV HYTTETOMTER
Overført fra: Knr:3012 Gnr:55 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

29.05.1990 - Dokumentnr: 3213 - Rettighet
Rettighetshaver: Norsk Motorkl Avd Aremark
Løpenr: 1413264
LEIE AV NÆRINGSLOKALE
LEIE-TID: 10 ÅR
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,000
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
Overført fra: Knr:3012 Gnr:55 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

29.05.1990 - Dokumentnr: 3213 - Best. om adkomstrett
Overført fra: Knr:3012 Gnr:55 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

12.12.1996 - Dokumentnr: 5287 - Leieavtale
Leietid: 19 år
Fra dato: 05/03-1996
Leie: NOK 1 500 pr. år
Rettighetshaver: Aremark Bmx Klubb
Løpenr: 1413443
Areal 7,5 mål
Bestemmelser om regulering av leien
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3012 Gnr:55 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

11.12.2001 - Dokumentnr: 6039 - Erklæring/avtale
Rettighetserverv for en 24 kV høyspenningsluftledning fra
Aarbu til Aarbu hyttefelt
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver ØSTFOLD ENERGI NETT AS
Overført fra: Knr:3012 Gnr:55 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

23.12.2015 - Dokumentnr: 1207316 - Fredningsvedtak
Forskrift om vern av Vestfjella naturreservat
Overført fra: Knr:3012 Gnr:55 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

01.06.2017 - Dokumentnr: 575428 - Festenummer gitt bruksnummer
Utgått festenr:
Knr:0118 Gnr:55 Bnr:1 Fnr:1

01.01.2020 - Dokumentnr: 1599427 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0118 Gnr:55 Bnr:16

07.07.2017 - Dokumentnr: 741293 - Bestemmelse om veg

09.03.2018 - Dokumentnr: 525510 - Bestemmelse om vannledning

09.03.2018 - Dokumentnr: 525510 - Bestemmelse om kloakkledning

De tinglyste avtalene stammer fra hovedbølet og har blitt med denne eiendommen ved innløsing av tomten.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger:
- Byggetillatelse for nybygg/hytte datert 03.02.1976.
- Byggetillatelse for tilbygg til hytte datert 11.07.2000.
- Byggemelding for tilbygg/vedskjul samt tak over terrasse datert 07.12.2000.
- Byggetillatelse for tilbygg til terrasse datert 26.08.2003.
- Godkjent søknad om tilknytning til kommunalt vann -og avløp datert 12.05.2020.

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Det var ikke regnet som vanlig praksis å innhente dette i Aremark kommune ved oppføringstidspunktet av denne eiendommen. Man forutså at bygningen ble oppført slik den ble byggeanmeldt. Konferer Aremark kommune vedr. konsekvensen av dette. Det gis nå amnesti for alle eiendommen som er oppført/byggemeldt før 01. januar 1998 og som ikke har fått utstedt ferdigattest fra kommunen.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert av kommuneplanens arealdel med formål fritidsbebyggelse og LNF med spredt boligbebyggelse.
Plankart og planbestemmelser fås utlevert ved henvendelse til oppdragsansvarlig.

Vei, vann og avløp

Privat vei for feltet som holdes av velforeningen. Hyttefeltet har et velholdt og godt veinett.
Hytta er tilkoblet offentlig vann -og kloakknett. Det er installert vannmåler. Medlemskap i Aarbu V/A.

I tillegg tilknyttet privat borrevann (ca. 102 meter dyp). Isolert vannledning med varmekabel fra hytte til brønn. Filteret er modent for utskiftning. Borredybden skulle være godt egnet og tilrettelagt for eventuell fremtidig jordvarmetilknytning, dersom ønskelig.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

Odel

Det praktiseres ikke odel på denne eiendommen.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Kjøpesum + omk. forfaller til innbetaling innen overtagelsesdatoen på eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@lilledal.no eller SMS: 98 84 28 86 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners AS. Kjøper må gjøre seg kjent med selgers egenerklæring til forsikringsselskapet.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som dekker utgifter forbundet med juridisk bistand, fagkyndig uttalelse og saksomkostninger. Forsikring er valgfri. Pris 10300kr.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Meglers vederlag

Det er avtalt fastpris kr. 45.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget.

I tillegg kommer følgende vederlag:
Oppgjørsgebyr: Kr. 5.500,-
Internettannonsering: Kr. 3.500,-
Digital annonsering med video: Kr. 4.500,-
Eierskifterapport av takstmann: Kr. 7.000,-
Profesjonell fotografering: Kr. 4.150,-
Salgsoppgaver fra trykkeri: Kr. 2.600,-
Innhenting av kommunale opplysninger: Kr. 2.550,-
Spørregebyr grunnboken: Kr. 250,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller sies opp betales det ikke provisjon til megler. Oppdragsgiver blir dog belastet med kr. 10.000,- i salgstillretteleggelsesgebyr.

Oppdragsnummer

3005420

Megler

Ansvarlig megler

Mats Lilledal
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Tlf: 98842886
Epost: mats@lilledal.no

Meglerforetak

Jan G. Lilledal AS
Busterudgata 5
1776 HALDEN
Org.nr. 938 566 259

VEDLEGG

Mats Lilledal

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

E: mats@lilledal.no

M: 98842886

Aleksander Nomell

Eiendomsmeglerfullmektig

E: aleksander@lilledal.no

M: 91616224
Siste generert: 06.07.2020 kl 15:07

Hvilken kalender bruker du?

Velg din foretrukne kalender: