Velholdt enebolig over ett plan. Pent opparbeidet tomt og usjenert hage. Vakkert kulturlandskap.Garasjeplass for 3 biler

W Eiendomsmegling presenterer Nordbyveien 485. Din nye bolig.

SOLGT
Prisantydning:

3.300.000,-

Totalpris:

3.394.142,-

P-rom/BRA:

178/267 m2

Soverom:

4

Byggeår:

1977

Boligtype:

Enebolig

Eierform:

Selveier

Tomteareal:

2744

Tomtetype:

Eiet

W Eiendomsmegling ved Mats Lilledal og Aleksander Nomell har gleden av å presentere Nordbyveien 485

Visninger:

Det er ikke satt opp tidspunkt for fellesvisninger. Kontakt megler for privatvisning.

Nordbyveien 485

Landlig og fint beliggende bolig over ett plan som er tilpasset hele livsløpet, praktisk og lettvint. Fint og naturlig sammenheng mellom innendørs og utendørs bomiljø. Garasjeplass for 3 biler. Eiendommen gir et standsmessig inntrykk. Pene uteområder, nybeiset kledning og omlagt taktekking m.m. Eldre innvendig standard som er modent for utskifting og fornyelser. Oppvarming m. radiatoranlegg og nyinnsatt dobbeltmantlet bereder gjør det mulig å installere luft til vann varmepumpe. Romslig m. egen soveromsfløy. Totalt 4 soverom, bad og 2 wc. Vaskerom m. egen biingang. Flott stueavd. i praktisk tredelt løsning som kan innredes m. flere sittegrupper. Sentralt plassert er peisen m. innsats. Direkte utgang til flott skiferbelagt uteplass mot usjenert bakhage i syd. Solrikt. Se dronefilm!

Landlig beliggende, omgitt av vakkert kulturlandskap

Romslig gårdsplass med gode parkeringsmuligheter

Integrert garasje og frittliggende dobbelgarasje

Fint utsyn. Kort vei bort til Rokke barnehage, Rokke Kirke og bussholdeplass m.m

Store vindusflater og direkte utgang ut til usjenert hage og uteplass.

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Mats Lilledal

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

E: mats@lilledal.no

M: 98842886

Aleksander Nomell

Eiendomsmeglerfullmektig

E: aleksander@lilledal.no

M: 91616224

NYTTIG INFORMASJON

Kort om eiendommen

Landlig og fint beliggende bolig over ett plan som er tilpasset hele livsløpet, praktisk og lettvint. Fint og naturlig sammenheng mellom innendørs og utendørs bomiljø. Garasjeplass for 3 biler. Eiendommen gir et standsmessig inntrykk. Pene uteområder, nybeiset kledning og omlagt taktekking m.m. Eldre innvendig standard som er modent for utskifting og fornyelser. Oppvarming m. radiatoranlegg og nyinnsatt dobbeltmantlet bereder gjør det mulig å installere luft til vann varmepumpe. Romslig m. egen soveromsfløy. Totalt 4 soverom, bad og 2 wc. Vaskerom m. egen biingang. Flott stueavd. i praktisk tredelt løsning som kan innredes m. flere sittegrupper. Sentralt plassert er peisen m. innsats. Direkte utgang til flott skiferbelagt uteplass mot usjenert bakhage i syd. Solrikt. Se dronefilm!

Eiendommen

Adresse

Nordbyveien 485
1763 HALDEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Halden
Gnr. 113
Bnr. 14

Eierform

Selveier

Areal og innhold

Funksjonelt og m. mange innrednings- og bruksmuligheter. Planløsningen skiller privatsoner og sosiale soner på en utmerket måte.
Via overbygd inngangsparti m. skifertrapp: Vindfang/entré, mellomgang, vaskerom m. biingang, separat wc, baderom/wc, 4 soverom, garderoberom, kjøkken m. spiseplass og stor stueavdeling m. utgang til dels overbygd uteplass m. skiferstein mot usjenert bakhage i syd. Videre kommer teknisk rom, disp. rom m. kjølebod. Parkering; Integrert garasje/hobbyrom og en frittliggende dobbelgarasje.

Byggeår

1977

Standard

Når det gjelder innvendig standard kan det i all hovedsak nevnes;

Gulv: Teppe og belegg. Fliser på baderom.
Vegger: Tekstiltapet og panelplater. Våtromsplater på bad.
Himling: Malt takess.

Gjennomgående eldre standard hvor det kan være modent for utskifting og fornyelse.

Moderniseringer og påkostninger

ENEBOLIG
2020: Fjernet oljefyr, oppvarming med dobbeltmantlet bereder forberedt for luft til vann varmepumpe.
2020 Utvendig skrapet og malt mur og beiset utvendig kledning.
2012: Omlagt taktekking og takrenner.
2005: Skiftet sentralstøvsuger.

GARASJE
2017: Skiftet garasjeporter.
2014: Omlagt taktekking og renner.

Tomt

Stor og velstelt selveiet tomt, standsmessig opparbeidet med gressplen og beplantning. Sydsiden med solrik og usjenert bakhage med uteplass/skiferterrasse og dels naturtomt. Pent gruset adkomst og gårdsplass. Flat arrondert/ svakt skrånet tomt.
Felles adkomst med naboeiendom.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

2 744 kvm

Byggemåte

Boligen er fundamentet mot fjellgrunn på støpt plate og oppført på ringmur i lettklinker som er utvendig pusset. Utvendige fasader er oppført i isolert bindingsverk av tre og utvendig kledd med tømmermannspanel. Vinduer med karm og ramme i tre. Type; Isolerglass og noen koblede vinduer fra byggeår. Tofløyed balkongdør i tre med isolerglass. Saltak av plassbygde takstoler. Taket er tekket med Planja takpanner i stål med taksteinprofil. Fagmessig utført gjennom firma og lagt over opprinnelig tekke. Beslag, takrenner og nedløp ble skiftet samtidig.

Se boligsalgsrapport utarbeidet av takstmann for nærmere byggeteknisk beskrivelse og informasjon om boligens tilstand.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler til hinder for at boligen helt eller delvis leies ut.

Oppvarming

Sentralvarme oppvarmet med dobbeltmantlet bereder fra 2019. Varmefordeling med radiatorer. Anlegget kan også være egnet for alternative former for vannoppvarming som eks. installering av bergvarme eller luft til vann varmpepumpe.

Det er innsatt luft til luft varmepumpe i stueavdelingen ( Panasonic 2008/09 med egen elektrisk kurs).
I tillegg kommer plassmurt peis m. innsats i stue.

Tank for fyringsolje i glassfiber i krypkjeller er plassert under teknisk rom er utkoblet og for tiden ikke i bruk. Det er fattet forbud mot bruk av fossil fyringsolje til oppvarming, men det er ikke forbud mot selve oppvarmingsløsningen. Anlegget kan for eks. ombygges til bruk av biodiesel. Dersom tanken ønsket utfaset er det krav om forskriftsmessig rensing og utkobling. Arbeidet skal meldes inn til kommunen.

Energimerke

G - Oransje

Diverse

Elektrisk:
Opprinnelig anlegg med som er oppdradert med nye automatsikringer i 2011. Hovedsikring 50 amp. og ca. 24 kurser. Egen kurs for ringeanlegg og ringetrafo. Samsvarserklæring for arbeidet er fremvist.

Den siste registrerte kontrollen av el-anlegget var 26.10.2010, og det er ikke registrert noen pålegg om utbedringer av el-anlegget. Tilsynet utført av Nettpartner Arena AS.
Det er huseiers ansvar at el-anlegget til enhver tid er i forskriftsmessig stand.

Nabo skal etablere jordkabel for strøm:
Nabo har et ønske å legge jordkabel for strøm i en tasé som går bak garasjen fra den eksisterende strømstolpe på denne tomt. Det anslås ca. 10 m. av denne tomt berøres og som da må graves. Det forutsettes at kjøper kan akseptere dette.

Feiing/pipe:
Det siste registrerte tilsynet av feiervesenet var 08.12.2016 og og ingen avvik er registrert.

Tank for fyringsolje i glassfiber plassert i krypkjeller under teknisk rom. Røropplegg og tank utvendig må saneres/fjernes.
Det er fattet forbud mot bruk av fossil olje i husholdninger fra og med 2020. Forbudet gjelder bruk av fossil fyringsolje til oppvarming.

Bredbånd/internett:
Det er innlagt fiberkabel.

Utstyr:
Sentralstøvsuger
Elektrisk markise
Alarm (deaktivert)

Faste løpende kostnader:
Årlig kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt: Kr. 12.640,-
Årlig strømutgifter: Kostnadene kan variere ut i fra den enkelte boligs forbruk.
Årlig husforsikring: Etter avtale.

Salg ved fullmektig:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges via fullmektig. Fullmektig har ikke bebodd eiendommen de senere år eller kjenner den inngående. Fullmektig har i begrenset grad kunnet supplere/ og eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.


Arealer:
Arealene er oppmålt av takstmann iht. NS 3940 og hentet fra eierskifterapport. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Med Primærrom (P-rom) menes rom som kan defineres som oppholdsrom (typisk som stue, kjøkken, soverom, bad/wc, entré). Alle P-rom må være tilgjengelig via dør eller trapp. Trapp er inkludert i P-rom, men ikke boder og skap som regnes inn under sekundærrom. Samlet bruksareal (BRA) er P-rom + S-rom.
Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper".

Området

Beliggenhet

Fint, rolig og landlig beliggende, omgitt av vakkert kulturlandskap med dyrkbar mark i frodig natur på Linnekollen i Rokke. Området består av spredt og varierende bebyggelse i vakkert kulturlandskap og med et aktivt hestemiljø.
Fin adkomst til Halden sentrum, eller videre til Sarpsborg og E6. Fra eiendommen er det ca. 10 min. bilkjøring til Halden sentrum og 20 min. bilkjøring til nabobyen Sarpsborg . Det går skolebuss til
Berg Barneskole og Rødsberg ungdomsskole. Eiendommen ligger solrikt og meget barnevennlig til med fint skogs- og turterreng rett utenfor døren.

Kun 20-30 min. kjøring til de sentrale Østfoldbyene.

Adkomst

Adkomst 1:
Fra Halden sentrum kjør rv. 22 fra Brødløs mot Rokke. Hold venstre ved skilt Rokke. Følg veien til du får Rokke kirke på høyre hånd, ta så første vei ned til venstre ( Fv. 926/Nordbyveien). Etter ca. 1 km. kommer innkjørsel på venstre hånd og eiendommer kommer umiddelbart på høyre side.

Adkomst 2:
Kjør Rødsveien fra Halden sentrum til Odde bru og videre riksvei 104 mot Berg Kirke. Ta til høyre ved skilt Rokke på bakketoppen, deretter til venstre i kryss og følg veien videre ca 5 km. retning Rokke kirke. Huset kommer så på høyre hånd.

Det vil bli skiltet under visning.

Parkering

Dobbelgarasje som er frittliggende og oppført rundt 1980. Innlagt strøm med elektriske leddporter. Taktekking er omlagt nytt 2014. Det er i tillegg en integrert garasje, samt gode parkeringsmuligheter i gårdsplassen.

Bebyggelse

Eiendommen ligger i en landsbruksområde med spredt boligbebyggelse.

Offentlig kommunikasjon

Buss 355 (Rahaugen ca. 1.4 km.) Linje: Berg og Rødsberg skoler.

Buss 634 (Rahaugen ca. 1.4 km.). Linje; Halden-Rakkestad-Mysen.

Barnehager og skoler

Rokke barnehage, ca. 1.4 km. kjørevei.
Antall plasser: 18 plasser for barn fra 0-6 år.
Hjemmeside: rokke.barnehage.no

Berg Barnehage ca. 5,8 km. kjørevei:
Hjemmeside: www.berg.barnehage.no
Antall plasser: 2 avdelinger: Avd. Larven med 6 barn 1-2 år. Avd. Sommerfuglen med 12 barn 3-6 år.

Berg Skole, ca. 8,8 km. kjørevei.
Rødsberg ungdomsskole ca. 9,7 km. kjørevei.

Økonomi

Prisantydning

3.300.000,-

Omkostninger

3 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
172,- (Panteattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
82 500,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 3 300 000,-))
10 300,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt))

94 142,- (Omkostninger totalt)

3 394 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Totalpris inkl omk

3.394.142,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 757.744,- pr. 2018
Formuesverdi sekundær 2.727.878,- pr. 2018

Info formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen/ lovbestemt pant for kommunale avgifter og eiendomsskatt. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge.

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt er inkludert i de kommunale avgiftene.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

25.01.1994 - Dokumentnr: 343 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:3001 Gnr:113 Bnr:11
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3001 Gnr:113 Bnr:14 F

26.03.2013 - Dokumentnr: 252199 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3001 Gnr:113 Bnr:11
Overført fra: Knr:3001 Gnr:113 Bnr:14 F

26.03.2013 - Dokumentnr: 252199 - Bestemmelse om kloakkledn
Rettighetshaver: Knr:3001 Gnr:113 Bnr:11
Overført fra: Knr:3001 Gnr:113 Bnr:14 F

26.03.2013 - Dokumentnr: 252199 - Bestemmelse om veg
Overført fra: Knr:3001 Gnr:113 Bnr:14 F

26.03.2013 - Dokumentnr: 252199 - Bestemmelse om kloakkledn
Overført fra: Knr:3001 Gnr:113 Bnr:14 F

17.06.2019 - Dokumentnr: 683146 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Rokke Va Driftsselskap Sa
Org.nr: 921 747 594
Rettighetshaver: Rokke Va Lag Sa
Org.nr: 919 727 411
Bestemmelse om rettigheter til legging av avløpsanlegg, vannledning og trekkrør til fiber
Bestemmelse om grøfter/kummer
Bestemmelse om adkomst
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: Knr:3001 Gnr:113 Bnr:14 F
Gjelder denne registerenheten med flere

26.03.2013 - Dokumentnr: 252144 - Festenummer gitt bruksnummer
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3001 Gnr:113 Bnr:3

26.03.2013 - Dokumentnr: 252144 - Overføring fra tidligere festenummer
Utgått festenr:
Knr:0101 Gnr:113 Bnr:3 Fnr:2

01.01.2020 - Dokumentnr: 673934 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0101 Gnr:113 Bnr:14

Kopi av tinglyste avtaler kan fås ved henvendelse til oppdragsansvarlig.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 22.08.1977.

Ferdigattesten og fasadetegninger for bolig datert 25.02.1975, plantegning datert 15.09.1977, samt fasadetegning garasje fås utlevert hos oppdragsansvarlig.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område og omfattes av kommuneplanen. Arealformål: LNF, kategori B.
I LNF B - områder kan det i eksisterende kommuneplan etter søknad tillates tiltak på eksisterende boligeiendommer, eller fradeling og nyoppføring av inntil 7 boenheter pr. år for hele kommunen. Det vises til §16 b) i bestemmelsene til kommuneplanens arealdel.

Forholdet mellom de ulike interessene i LNF-område styres i hovedsak av ulike lovverk, blant annet jordloven, skogbruksloven, friluftsloven, naturmangfoldsloven, kulturminneloven mv. og gjennom kommuneplanens arealdel.

Kommuneplan med bestemmelser og kart kan utleveres hos oppdragsansvarlig.

Vei, vann og avløp

Boligen er tilknyttet offentlig vann, samt at det ble tilkoblet offentlig avløp i 2020 via privat trykkavløp med kvernpumpe gjennom Rokke VA-lag.

Eiendommen ligger ved offentlig vei med privat innkjørsel/adkomstvei som disponeres i fellesskap med nabo.
Nabo har tinglyst veirett over nordsiden av tomten, samt rett til å vedlikeholde egen avløpsledning.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri, men tomten har ett areal på over 2 mål(2000 kvm.) og grønn egenerklæring for konsesjonsfrihet må signeres av kjøper.

Odel

Det praktiseres ikke odel på denne eiendommen.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Kjøpesum + omk. forfaller til innbetaling innen overtagelsesdatoen på eiendommen.

Overtagelse

Ønsket 01.07.2020, eller etter avtale med selger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@lilledal.no eller SMS: 98 84 28 86 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners AS. Kjøper må gjøre seg kjent med selgers egenerklæring til forsikringsselskapet.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som dekker utgifter forbundet med juridisk bistand, fagkyndig uttalelse og saksomkostninger. Forsikring er valgfri. Pris 10300kr.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,6% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget.

I tillegg kommer følgende vederlag:
Oppgjørsgebyr: Kr. 5.700,-
Internettannonsering: Kr. 3.500,-
Annonsering HA: Kr. 2.000,-
Annonsering sosiale medier: Kr. 4.000,-
Profesjonell fotografering: Kr. 4.150,-
Dronefilm: Kr. 5.000,-
Digital salgsoppgave og eiendommens hjemmeside: Kr. 2.600,-
Innhenting av kommunale opplysninger: Kr. 2.550,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller sies opp betales det ikke provisjon til megler. Oppdragsgiver blir dog belastet med kr. 10.000,- i salgstillretteleggelsesgebyr.

Oppdragsnummer

3005620

Megler

Ansvarlig megler

Mats Lilledal
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Tlf: 98842886
Epost: mats@lilledal.no

Meglerforetak

Jan G. Lilledal AS
Busterudgata 5
1776 HALDEN
Org.nr. 938 566 259

VEDLEGG

Mats Lilledal

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

E: mats@lilledal.no

M: 98842886

Aleksander Nomell

Eiendomsmeglerfullmektig

E: aleksander@lilledal.no

M: 91616224
Siste generert: 01.07.2020 kl 11:22

Hvilken kalender bruker du?

Velg din foretrukne kalender: