Innbydende og arealeffektiv 1-roms med sovealkove. Heis | Innglasset balkong | Mulighet for parkering

W Eiendomsmegling presenterer Kalfarveien 22. Din nye bolig.

SOLGT
Prisantydning:

1.990.000

Totalpris:

2.528.627

BRA-I/BRA:

38 / 46

Byggeår:

1968

Boligtype:

Andelsleilighet

Eierform:

Andelsleilighet

Etasje:

2

Felleskostnader:

6.609

W Eiendomsmegling ved Silje Lavik og Anders Paulsen har gleden av å presentere Kalfarveien 22

Visninger:

Det er ikke satt opp tidspunkt for fellesvisninger. Kontakt megler for privatvisning.

Kalfarveien 22

W Eiendomsmegling Bergen Sentrum ved Silje Lavik og Anders Paulsen har gleden av å presentere Kalfarveien 22. Leiligheten har en utmerket beliggenhet med få minutters gange til bykjernen, samtidig som den ligger tilbaketrukket i et rolig område.

Følgende er verdt å fremheve:

* Arealeffektiv og praktisk plansløsning
* Innglasset balkong
* Store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys
* Kjøkken fra 2014 og bad fra 2008
* IN-ordning
* Trappefri adkomst via heis
* Mulighet for parkering rett utenfor bygget
* Gangavstand til sentrum
* Svært godt kollektivtilbud med få min gange til buss, bybane og togstasjon
* Flere nydelige turmuligheter i nærområdet
* Kort avstand til flere store studieinstitusjoner, Haukeland sykehus, Odontologen og Haraldsplass

Velkommen!

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Silje Lavik

Silje Lavik

Eiendomsmegler MNEF

E: silje.lavik@wmegling.no

M: 93454043

Anders Paulsen

Anders Paulsen

Eiendomsmegler MNEF

E: anders@wmegling.no

M: 90678543

NYTTIG INFORMASJON

KORT OM EIENDOMMEN

W Eiendomsmegling Bergen Sentrum ved Silje Lavik og Anders Paulsen har gleden av å presentere Kalfarveien 22. Leiligheten har en utmerket beliggenhet med få minutters gange til bykjernen, samtidig som den ligger tilbaketrukket i et rolig område.

Følgende er verdt å fremheve:

* Arealeffektiv og praktisk plansløsning
* Innglasset balkong
* Store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys
* Kjøkken fra 2014 og bad fra 2008
* IN-ordning
* Trappefri adkomst via heis
* Mulighet for parkering rett utenfor bygget
* Gangavstand til sentrum
* Svært godt kollektivtilbud med få min gange til buss, bybane og togstasjon
* Flere nydelige turmuligheter i nærområdet
* Kort avstand til flere store studieinstitusjoner, Haukeland sykehus, Odontologen og Haraldsplass

Velkommen!

Eiendommen

Adresse

Kalfarveien 22,
5018 BERGEN

EIENDOMSBETEGNELSE

Kommune: Bergen
Gnr. 166
Bnr. 1120
Knr. 4601

EIERFORM

Andelsleilighet

AREAL OG INNHOLD

Arealene er oppgitt av bygningssakkyndig på grunnlag av NS3940:2023.
 
Areal og fordeling pr etasje:
2.etg: 38 kvm BRA-i / 2 kvm BRA-e
 
Boligen går over et plan og følgende rom er inkludert i internt bruksareal:
2.etg: Entré, gang, kjøkken, bad og stue/alkove
 
I tillegg kommer BRA-b (innglasset balkong): 6 kvm

I tillegg disponerer boligen en ekstern bod i fellesareal på ca. 2 kvm (BRA-e). Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne boligen.
 
Arealbegreper Internt bruksareal (BRA-i): Bruksareal av boenheten innenfor omsluttende vegger. Bruksenheten kan bestå av flere boenheter.
 
Eksternt bruksareal (BRA-e): Bruksareal av alle rom som ligger utenfor boenheten/boenhetene, men som tilhører denne/disse.
 
Innglasset balkong (BRA-b): Bruksareal av innglasset balkong tilknyttet boenheten. I begrepet inngår også veranda eller altan.
 
Totalt bruksareal (BRA): Summen av BRA-i, BRA-e og BRA-b.
 
Terrasse- og balkongareal (TBA): Areal av terrasser og åpne balkonger tilknyttet boenheten. I dette arealet inngå også åpen veranda eller altan mv. 
 
GUA (gulvareal): Ikke måleverdig gulvarealer som skyldes skråtak og lav himlingshøyde, kan oppgis som en tilleggsinforasjon. GUA oppgis som en sum av BRA (bruksareal) og ALH (areal med lav takhøyde)
 
ALH (areal med lav takhøyde): Areal med lav himlingshøyde (ALH) måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra kravet til himlingshøyde. ALH skal opplyses sammen med BRA. Se GUA over. 
 
Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.
 
Regler for måling av areal fremgår av NS 3940:2023 Areal- og volumberegninger av bygninger. Dette er en standard som sier hvordan arealet skal måles. Standarden beskriver hvilke metode og krav som gjelder for måling av areal og hvordan dette skal oppgis. Standarden benyttes av takstbransjen, meglerbransjen, utbyggere og arkitekter osv. og når samme regler legges til grunn blir informasjonen ut til deg som forbruker lik. 
 
Målereglene i standarden brukes blant annet for rapporter som oppgir et målt areal, slik som tilstandsrapporter og verditakster. For tilstandsrapporter er det krav om at arealet skal måles og oppgis slik standarden sier. Eiendomsmeglere vil også bruke reglene i standarden i sin markedsføring av bolig. For eiendomsmeglere gjelder de nye reglene for eiendomsmeglingsoppdrag som inngås fra og med 1 januar 2024.
 

BYGGEÅR

1968

TOMT

Felles tomt for Borettslaget er hovedsakelig opparbeidet med bygningen samt asfalterte biloppstillingsplasser.

TOMTETYPE

Eiet

TOMTEAREAL

1048 m²

BYGGEMÅTE

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
 
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Ian Lilletvedt fra Anticimex. 
 
Grunn og fundamenter: 
Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn,
 
Yttervegger: 
Yttervegger av betong/trekonstruksjoner.

Takkonstruksjoner:
Flatt tak (ikke besiktiget).
 
Vinduer/dører:
Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.
 
Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.
 
TG 0 Ingen avvik (funksjonssvikt ikke oppdaget):
Tilstandsgrad 0 gis når bygningsdelen ikke har noen avvik. Bygningsdelen skal være tilnærmet ny, ikke vise tegn på slitasje og det skal være lagt frem dokumentasjon på faglig god utførelse. Det er ingen merknader til delen.
 
TG 1 Mindre eller moderate avvik (funksjonssvikt ikke oppdaget):
Tilstandsgrad 1 gis når bygningsdelen har mindre avvik. Bygningsdelen skal bare ha normal slitasje, og strakstiltak skal ikke anses som nødvendig. Graden kan også brukes når delen er ny, men der dokumentasjon på faglig god utførelse mangler.
 
TG 2 Vesentlige avvik (alder, slitasje, skader mv.):
Tilstandsgrad 2 gis når bygningsdelen har vesentlige avvik. Bygningsdelen skal enten ha feil utførelse, en skade eller symptomer på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Graden gis når bygningsdelen trenger vedlikehold eller tiltak i nær fremtid. Graden skal også brukes når delen er gammel og det er grunn til å varsle om faren for skader på grunn av alderen, eller når det er grunn til å overvåke delen spesielt på grunn av fare for større skader eller følgeskader.
 
TG 3 Store eller alvorlige avvik (strakstiltak nødvendig):
Tilstandsgrad 3 gis når bygningsdelen har store eller alvorlige avvik. Bygningsdelen har kraftige symptomer på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Graden skal også brukes ved påvist funksjonssvikt eller sammenbrudd.
Sjablongmessig prisanslag er gitt på generelt grunnlag og må ikke ses på som et pristilbud fra håndverker. Kostnader ved utbedring avhenger av personlige valg av utførelse og produkter. Markedspris på materialer, produkter og håndverkertjenester vil også innvirke på utbedringskostnaden. For bygningsdeler som er gitt TG3 settes et sjablongmessig prisanslag på utbedringskostnad for tilsvarende standard.
 
TG IU Ikke undersøkt:
TG IU skal kun brukes unntaksvis. Hvis det ikke har vært mulig å undersøke bygningsdelen, for eksempel fordi krypekjelleren er uten inspeksjonsmulighet eller taket var tildekket med snø på undersøkelsestidspunktet, skal dette oppgis. 
 
i Informasjon:
Ikonet (i) benyttes til å gi nyttige opplysninger selv om funksjonssvikt ikke er oppdaget.
 
Følgende har fått tilstandsgrad 2:

Våtrom - Bad:
Det er valgt å vurdere våtrommet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen:

- På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tekniske installasjoner, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon,
usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid, men ikke lar seg observere direkte.
- Fallforhold i sluksonen og høydeforskjeller med tanke på lekkasjesikkerhet vurderes til å være ikke tilstrekkelig. Det observeres avvik i utførelsen av overgang sluk/membran, noe som medfører risiko for lekkasje/utettheter. Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg. Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om tekniske anlegg.
- På grunn av våtrommets utforming er det ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking i et område der det erfaringsmessig forekommer skader
(våtsone mot felles sjakt). Hulltaking og fuktmåling i lukkede konstruksjoner er derfor ikke utført. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er TG2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko selv om tilstanden inne i konstruksjonen er ukjent.
- Det gjøres oppmerksom på at våtrommets anbefalte brukstid er passert. Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn av våtrommet, slik at nødvendige tiltak kan iverksettes. Eksakt tilstand på bygningsdeler som ikke lar seg inspisere er ikke kartlagt. Våtrommets eventuelle restlevetid er ikke kjent, og det må påregnes tiltak i fremtiden.

Kjøkken:
- Vannrør: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg. Til informasjon: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer
fra vanninstallasjoner. Tiltak anbefales.
- Overflater gulv: Gulvets overflatemateriale har enkelte synlige skader. Eksakt årsak er ukjent. Tiltak kan iverksettes ved behov.
- Avløpsrør: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Øvrige rom - Entré, gang og stue/alkove:
- Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Lite ventilasjon i leiligheten. Det er ukjent om ventilasjon/tilluft er tilstrekkelig. Ventilering ved åpning av vinduer bør påregnes.
Videre tiltak bør iverksettes ved behov.
- Overflater gulv: Det registreres stedvise riper i gulvets overflatemateriale. Forholdet vurderes til å være av estetisk karakter.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Vannrør: Vannrør av kobber som er fra boligens opprinnelige byggeår er vurdert til å ha en
alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid.
- Avløpsrør: Avløpsrør (inklusiv sluk) av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæringer på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Innglasset balkong:
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke balkongen dagens krav til sikkerhet. Om balkongen vil oppfylle kravene som var gjeldene på oppføringstidspunktet eller ikke, er ikke videre undersøkt.

For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

ADGANG TIL UTLEIE

Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opp til tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

OPPVARMING

Oppvarming med elektriske varmekabler i entré og bad (i følge eier). Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

ENERGIMERKE

E - Rød

Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

DIVERSE

Felleskostnader dekker forfalte renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt, felles strøm, rep/vedlikehold bygning, skadedyrservice, huseierforsikring, styrehonorar, renhold, rep/vedlikehold heis, vaktmestertjenester, kabel-tv, bredbånd, samt øvrig drift og administrasjon av borettslaget.

Månedlige rentekostnad kr. 3,025,51 og månedlige avdrag kr. 827,14.

Husleien justeres i takt med renteoppgang/-nedgang. Renten som er lagt til grunn for ovennevnte husleie er 7,5 % pa.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene.

Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

INNBO OG LØSØRE

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger.

Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i liste over løsøre og tilbehør som medfølger i prospektet. Ved overtagelse vil man ta utgangspunkt i denne, dersom annet ikke er spesifisert.

Tv og internett

TV og internett fra Canal Digital er inkludert i felleskostnadene.

RADONMÅLING

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

BELIGGENHET

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet hvor man har tilgang til alle byens fasiliteter og servicetilbud i umiddelbar nærhet!

Beliggenheten er utmerket både for mennesker i alle livssituasjoner. Det er kort avstand til lekeplasser, barnehager og skoler samt gangavstand til flere store studieinstitusjoner.

Dagligvarehandelen kan foretas på Rema 1000 eller Coop Prix som begge ligger en kort spasertur fra boligen. For ytterligere butikk- og servicetilbud kan man spasere til Bergen Storsenter med hele 72 butikker eller Bergen Sentrum med sitt rike utvalg av restauranter, kaféer, kulturtilbud, utesteder og butikker.

Nærområde byr også på noen av byens flotteste fjellturer som blant annet Fjellveien, Fløyen, videre til Brushytten og Rundemannen. Fra Fjellveien er det videre enkelt å komme seg til Skansemyren, som virkelig er et eldorado for både voksne og barn. Enten man selv vil teste rundetidene på løpebanen, spille noen sett med beach-volleyball sammen med venner eller la barna løpe fritt mellom trampoliner, klatrevegger, ballbaner og slengdisser. Bergen Turlag arrangerer flere ganger i året turdager for store og små på Fløyen. Her er det både rebusløp og skattejakter.

Dersom man foretrekker å trene innendørs finner man et godt utvalg av treningsstudioer i nærheten. Det er blant annet gangavstand til Barry´s Bergen, SATS, Trene Sammen City og Actic Norge AS.

Det er et svært godt kollektivtilbud i nærområdet med både bybane, buss og tog.

PARKERING

Borettslaget har 7 parkeringsplasser hvor det er "førstemann til mølla" prinsipp som gjelder. Alle beboere får hvert sitt parkeringskort som de må bruke når de parkerer.

Økonomi

PRISANTYDNING

Kr 1.990.000,-

FELLESGJELD

Kr 518.550,-

TOTALPRIS INKL OMK

Kr 2.528.627,-

INFO FORMUESVERDI

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette aveier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

FORSIKRINGSSELSKAP

Gjensidige Forsikring

FELLESKOSTNADER INKLUDERER

Felleskostnader dekker forfalte renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt, felles strøm, rep/vedlikehold bygning, skadedyrservice, huseierforsikring, styrehonorar, renhold, rep/vedlikehold heis, vaktmestertjenester, kabel-tv, bredbånd, samt øvrig drift og administrasjon av borettslaget.

Månedlige rentekostnad kr. 3,025,51 og månedlige avdrag kr. 827,14.

Husleien justeres i takt med renteoppgang/-nedgang. Renten som er lagt til grunn for ovennevnte husleie er 7,5 % pa.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene.

Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

LÅNEBETINGELSER FELLESGJELD

Andelen er tilknyttet en fellesgjeld som følgende:

Lånnr. 1 er på kr. 425 430,- per 31.12.2023 og lånnr. 2 kr. 58 861,- per 31.12.2022.
Total andel fellesgjeld kr. 518 550,- per 31.12.2022.

Borettslaget har begge lånene i Eiendomskreditt AS. Totalt for borettslaget er lån nr. 1 på kr. 8.422.196,- og lån nr. 2 på kr. 1.423.707,- per 31.12.2023.

Lån 1:
Låneform: Annuitet
Rente pr. 15.04.2024 er 6,89%
Innfrielsesdato: 15.03.2048.

Lån 2:
Låneform: Annuitet
Rente pr. 15.04.2024 er 6,99%
Innfrielsesdato: 15.03.2048.

INFO OM FELLESGJELD

Borettslaget har avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld i borettslaget.

Om Borettslaget

Borettslaget

Kalfarveien 22 Borettslaget

ORG.NR.

991587306

ANDELSNUMMER

16

FORKJØPSRETT

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

STYREGODKJENNELSE

Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

Borettslaget FORSIKRINGSSELSKAP

Gjensidige Forsikring

POLISENUMMER FELLES FORSIKRING

81592871

Offentlige forhold

TINGLYSTE HEFTELSER OG RETTIGHETER

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren. På grunnboksbladet til borettslagets eiendom er det tinglyst pant for borettslagets fellesgjeld og andelseiernes borettsinnskudd. Grunnboksbladet er tilgjengelig for gjennomlesning på meglers kontor.

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel.

Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andelen.

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

FERDIGATTEST / MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Megler har tilskrevet Bergen kommune og fått opplyst følgende:

Det foreligger innflyttingstillatelse vedrørende 5.etasjes betongbygning datert 05.01.1966.

Det foreligger ferdigattest vedrørende innglass balkong datert 03.12.1996.

Det kan likevel være utført søknadspliktige arbeider på eiendommen som ikke er omsøkt, og som det ikke er gitt ferdigattest for.

REGULERINGS- OG AREALPLANER

Eiendommen omfattes av en reguleringsplan på grunnen fra 2019 med plannavn "BERGENHUS. GNR 166 BNR 1764 MFL., KALFARVEIEN, GAMLE BETANIEN", dekningsgrad 100%. Planen har følgende reguleringsformål: Boligbeb. - blokkbebyggelse (31,2%), grønnstruktur (30,5%), parkeringsplasser (30,4%), annen veggrunn, grøntareal (3,1%), gate med fortau (2,5%), renovasjonsanlegg (1,5%), annen veggrunn, tekn. anl. (0,8%) og - gatetun/gågate (< 0,1 % (0,1 m²)).

Hensynssoner (Reguleringsplaner på grunnen):
Sonetype: 570 - Bevaring kulturmiljø, dekningsgrad 30,5%.
Sonetupe: 140 - Frisiktsone, dekningsgrad 0,5%.

Reguleringsplaner under grunnen:

Plannavn: BERGENHUS.E39 FLØYFJELLSTUNNELEN SØR, dekningsgrad 75%. Planen har følgende reguleringsformål: -annen veggrunn, tekn. anl. (53%) og veg (22%).

Hensynssoner (Reguleringsplaner under grunnen):
Sonetype: 190 - Andre sikringssoner, dekningsgrad 75%.

Eiendommen er i henhold til kommuneplan avsatt til sentrumsformål - byfortettingssone (69,4%) og grønnstruktur (30,6%).

Eiendommen ligger innenfor følgende hensynssoner i kommuneplanen:

Hensynssone for kulturmiljø, Kalfaret (100%). Utbyggingen av Kalfaret begynte på slutten av 1700-tallet med landlig villautbygging for borgerskapet. Området ble regulert til villaområde i 1902 og er i dag et homogent, intakt kulturmiljø, med høy arkitektonisk kvalitet og god landskapsmessig tilpassing av bygninger og hager. Sammenhengen mellom hage og bygning må bevares. Arkitektoniske kvaliteter, historiske detaljer og materialbruk er også viktig. Hagene har særlig kulturhistorisk verdi og må bevares.

Hensynssone for kulturmiljø, Historisk sentrum (100%), hensynssonen omfatter historiske kulturmiljø med høy kulturminneverdi, både av nasjonal og internasjonal interesse. Bebyggelsen ligger i en særegen topografi med Bergen havn som overordnet historisk premiss. De særpregede kulturmiljøene fra ulike tider er sentrale for Bergens identitet.

Hensynsone kulturmuliljø for byfjellene (0,1%). Byfjellene øst for sentrum ble tilrettelagt som rekreasjons-landskap for byens befolkning allerede fra 1868. Før dette var området en viktig beiteressurs for byen og kilde til byens vannkraftsressurser under den tidlige industrialiseringen, senere også drikkevannskilde. Området er unikt i en norsk sammenheng og store deler av hensynssonen er utpekt som kulturhistorisk landskap av nasjonal interesse (Riksantikvaren). Landskapet strekker seg fra Vetrlidsallmenningen i vest til Blåmanen og Rundemanen i øst og fra Sandviksfjellet i nord til Svartediket i sør.

Hensynssone faresone, luftkvalitet rød sone (68,5%). Bergen kommune har utfordringer med å overholde krav til luftkvalitet, særlig for nitrogendioksid (NO2). Kommunen har ansvar for å utarbeide tiltak for å bedre luftkvaliteten. Det er utarbeidet nye luftsonekart for svevestøv (PM10 og PM2,5) og nitrogendioksid (NO2). Soner for luftforurensning er innarbeidet i plankartet som hensynssoner fareområde (H390), og er oppdatert etter NILU sin kartlegging i 2018.

Hensynssone for veistøy gul sone (31,5%) og veistøy rød sone (100%), dette er avhengig av avstand til hovedvei. Dvs at det må påregnes veistøy på eiendommen. Videre kan en støysone ha betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen.

Hensynssone for helikopterstøy - Nygårdstangen - gul sone (29,5%).

Bestemmelsesområder i kommuneplanen #4
Bebyggelsens egenart og særpregede kulturmiljø skal sikres og opprettholdes i Bergen sentrum (#4), Alvøen (#5), Laksevåg (#6), Nesttun (#7), Salhus (#8) og Ytre Arna (#9). Eksisterende bebyggelse skal være premissgivende for byggehøyder, volum og bebyggelsesstruktur ved nye tiltak. Til bestemmelsesområdene stilles det krav til kulturhistorisk analyse, der historisk bystruktur, kommunikasjonskanaler og bygningmiljø klarlegges og drøftes med hensyn til betydning og føringer for videre byutvikling.

Eiendommen er i henhold til kommunedelplan avsatt til nåværende - offentlig bygning (96,2%), nåværende - veiareal (3,1%) og nåværende - LNF-område (0,8%).

Planer i nærheten av eiendommen:
Plannavn: BERGENHUS. KPD SENTRUM. Planen har status "endelig vedtatt arealplan" og plantype "kommunedelplan". Ikrafttredelsesdato 10.12.2001.

Plannavn: BERGENHUS. NYGÅRDSTANGEN. Planen har status "endelig vedtatt arealplan" og plantype "eldre reguleringsplan". Ikrafttredelsesdato 21.06.1999.

Plannavn: BERGENHUS. GNR 164, 166, NYGÅRDSTANGEN, REGULERINGSENDRING. Planen har status "endelig vedtatt arealplan" og plantype "områderegulering". Reguleringsplanen skal tilrettelegge for en sammenhengende utvidelse av sentrumskjernen. Attraktive byromsforløp og plasser skal samle flerfunksjonell bybebyggelse og profilere byens ambisjoner om miljø og kvalitet. Ikrafttredelsesdato 25.10.2017.

Plannavn: BERGENHUS. NYGÅRDSTANGEN, VEG/TRAFIKK/AREALDISPOSISJONSPLAN. Planen har status "endelig vedtatt arealplan" og plantype "eldre reguleringsplan". Ikrafttredelsesdato 21.06.1979.

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Gnr/Bnr: 166/1764 (Kalfarveien 20) foreligger det bygning godkjent for riving/brenning vedrørende sykehus datert 18.12.2017.
Gn/Bnr: 166/1764 (Kalfarveien 20) foreligger det igangsettingstillatelse vedrørende garasjeuthus anneks til bolig datert 17.01.2022.
Gnr/Bnr: 166/1119 (Kalfarveien 20) foreligger det igangsettingstillatelse vedrørende tilbygg - bo- og behandlingssenter datert 22.07.2021.

Andre opplysninger
Eiendommen er berørtav Eviny Termo AS sitt konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blantannet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt
krav om avbøtende tiltak.

ADGANG TIL UTLEIE

Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opp til tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

VEI, VANN OG AVLØP

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Øvrige kjøpsforhold

BETALINGSVILKÅR

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

OVERTAGELSE

Overtakelse etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

Mellom budaksept og tidspunkt for overtagelse vil det ikke være anledning til å besiktige boligen. Vi anbefaler derfor at interessenter tar nødvendige mål etc. på visning.

BUDGIVNING

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.

Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

AVHENDINGSLOVEN

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler eller gå inn på www.buysure.no for ytterlig informasjon.

LOVPÅLAGTE TILTAK MOT HVITVASKING

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.

PERSONOPPLYSNINGSLOVEN

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

EIER

Astrid Mjelde

OPPDRAGSNUMMER

6002724

Megler

ANSVARLIG MEGLER

Silje Lavik
Eiendomsmegler MNEF
Tlf: 93454043
Epost: silje.lavik@wmegling.no

MEGLERFORETAK

W Eiendomsmegling Bergen Sentrum AS
Breiviksveien 64
5043 BERGEN
Org.nr. 925394904

Vedlegg

Silje Lavik

Silje Lavik

Eiendomsmegler MNEF

E: silje.lavik@wmegling.no

M: 93454043

Anders Paulsen

Anders Paulsen

Eiendomsmegler MNEF

E: anders@wmegling.no

M: 90678543