Prosjektert enebolig i kjede med stor takterrasse og carport! Gode solforhold og flott utsikt.

W Eiendomsmegling presenterer Eidsvikvegen 32. Din nye bolig.

Prisantydning:

6.490.000

Totalpris:

6.506.827

P-rom/BRA:

121 / 153

Soverom:

3

Byggeår:

2024

Boligtype:

Tomannsbolig

Eierform:

Selveier

Etasje:

3

W Eiendomsmegling ved Markus Håland og Arve Tveit har gleden av å presentere Eidsvikvegen 32

Visninger:

Det er ikke satt opp tidspunkt for fellesvisninger. Kontakt megler for privatvisning.

Eidsvikvegen 32

W Eiendomsmegling presenterer en flott anledning til å skaffe seg en prosjektert enebolig i kjede, med høy standard og vedlikeholdsvennlige materialer.

Dette er en innholdsrik familiebolig med stor solrik takterrasse og carport.
Boligen passer perfekt for deg som ønsker å bo i barnevennlige og naturskjønne omgivelser. Her er man omringet av vakker natur samtidig som man har korte avstander til det man måtte behøve i hverdagen!

Boligen går over tre plan og inneholder:
1.etg: Gang, to soverom, vaskerom og bad.
2.etg: Stue/kjøkken og soverom.
3.etg: Utestue og stor takterrasse på hele 71 kvm.

BILDEGALLERI

Eiendomsmeglere

Markus Håland

Markus Håland

Partner | Daglig leder | Eiendomsmegler MNEF

E: markus@wmegling.no

M: 92456782

Arve Tveit

Arve Tveit

Eiendomsmeglerfullmektig

E: at@wmegling.no

M: 46501985

NYTTIG INFORMASJON

KORT OM EIENDOMMEN

W Eiendomsmegling presenterer en flott anledning til å skaffe seg en prosjektert enebolig i kjede, med høy standard og vedlikeholdsvennlige materialer.

Dette er en innholdsrik familiebolig med stor solrik takterrasse og carport.
Boligen passer perfekt for deg som ønsker å bo i barnevennlige og naturskjønne omgivelser. Her er man omringet av vakker natur samtidig som man har korte avstander til det man måtte behøve i hverdagen!

Boligen går over tre plan og inneholder:
1.etg: Gang, to soverom, vaskerom og bad.
2.etg: Stue/kjøkken og soverom.
3.etg: Utestue og stor takterrasse på hele 71 kvm.

Eiendommen

Adresse

Eidsvikvegen 32,
5302 STRUSSHAMN

EIENDOMSBETEGNELSE

Kommune: Askøy
Gnr. 12
Bnr. 1125
Snr. 4
Knr. 4627

EIERFORM

Tomannsbolig

AREAL OG INNHOLD

Areal og fordeling pr etasje
1.etg: 53,1 kvm estimert
2.etg: 67,9 kvm estimert

Innhold:
1.etg: Gang, to soverom, vaskerom og bad.
2.etg: Stue/kjøkken og soverom.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra arkitektens tegninger og er ikke kontrollmålt av megler.
P-rom kan variere da dette avhenger av kjøpers endelige valg av innredning.

BYGGEÅR

2024

STANDARD

Huset vil bli bygget etter TEK17.
All trelast holder nødvendige krav satt av NBI/NS.

Leveransen er av god kvalitet med blant annet balansert ventilasjon, kjøkkenleveranse fra Drømmekjøkkenet, garderober på alle soverom, lekker 1-stavs eikeparkett, grå trapp med trinn i eik eller ask, terrassebord i Royal utførelse og takterrasse belagt med grå fliseheller.

Se for øvrig vedlagte leveransebeskrivelse fra utbygger for fyldig og detaljert oversikt.

TOMT

Felles eiet tomt. Tomten er felles for sameiet. Utvendig kjøreveg og parkeringsplass blir asfaltert, plen blir anlagt foran huset. Baksiden av huset blir gruset.

Utomhusarealene vil bli opparbeidet med utgangspunkt i utomhusplan/sitplan. Selger forbeholder seg retten til å foreta endringer med hensyn til utforming og materialvalg. For ytterligere informasjon, se vedlagt leveransebeskrivelse og sitplan. Det vil bli lagt rulleplen i forkant av boligen, samt asfalt på vei. I bakkant av boligen vil det forbli naturtomt og grus.

Fullførelsen av utomhusarbeider er avhengig av årstid og værforhold. Derfor gjøres kjøper oppmerksom på at dette vil kunne bli ferdigstilt og overtakelsesforretning for disse avholdt etter overtakelse av boligen. Det må påregnes byggeaktivitet og anleggsvirksomhet frem til arbeider er fullført.

Ta kontakt med megler for tomtevisning.

TOMTETYPE

Eiet

TOMTEAREAL

2537 m²

ADGANG TIL UTLEIE

Seksjonseier kan som hovedregel fritt leie ut sin egen seksjon. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger en saklig grunn. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

OPPVARMING

Varmekabler i 1 etg.: gang, bad, soverom x 2 og vaskerom.

Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

ENERGIMERKE

? - undefined

En enkel energimerking vil bli utført av selger og skal foreligge før overtagelse.

Tv og internett

Det vil bli klargjort for fiber.

RADONMÅLING

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

BELIGGENHET

Eidsvikvegen 32 har en attraktiv beliggenhet i et nyere og barnevennlig område i Marikoven.

Her bor man i naturskjønne og rolige omgivelser med kort avstand til det man måtte behøve i hverdagen. Ønsker man seg inn til Bergen sentrum bruker man i underkant av 20 minutter med bil over Askøybroen og videre på motorveien. Det er også mulig å komme seg inn til sentrum med ferge fra Kleppestø. Hurtigbåten frakter deg inn til Strandkaien på ca. 15 minutter og har hyppige avganger ( 2 ganger T/R) i timen).

For den daglige handelen er det kort vei til både Rema 1000 Strusshamn og Spar Follese. For den litt større innhandlingen befinner Kleppestø Senter seg en kort kjøretur unna og kan tilby alt fra apotek, vinmonopol, dagligvare, interiørbutikker og et bredt utvalgt av klesbutikker.

Er du glad i å holde deg aktiv kan man melde seg inn på Sports Family Club på Kleppestø. Er du glad i utendørsaktiviteter er det ingenting i veien for at man kan bruke naturen som sin treningsarena da det er korte avstander til flere flotte turområder.

For barnefamilien er området ideelt! Det er kort vei til både Norlandi barnehage samt Strusshamn og Follese skole. For de eldste barna, så er Askøy videregående skole en kjøretur på ca 10 minutter unna. Myrane og Askøyhallen i Kleppestø har et bredt aktivitetsstilbud for store og små, med store fotballbaner, svømmehall, samt kulturskole.

Er man uten bil har man busstopp et par minutter unna boligen. Herfra frakter blant annet linje 490/495 deg til Kleppestø og videre inn til Bergen Sentrum.

PARKERING

Carport og biloppstillingsplass på egen tomt.

Økonomi

PRISANTYDNING

Kr 6.490.000,-

TOTALPRIS INKL OMK

Kr 6.506.827,-

INFO FORMUESVERDI

Formuesverdien er p.t. Ikke fastsatt.

Eiendommens formuesverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig bestemmes av Statistisk Sentralbyrå. Formuesverdien for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og sekundærboliger (alle andre boliger man måtte eie) fastsettes etter forskjellige brøker. Formuesverdien
for primærboliger vil normalt utgjøre inntil ca. 30 % av den beregnede kvadratmeterprisen ganget opp med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen ganget opp med boligens areal.

Se nærmere info på www.skatteetaten.no

KOMMUNALE AVGIFTER

Kommunale avgifter fastsettes når boligen er ferdig bygget.

Boligen vil få installert egen vannmåler og kostnaden for vann og av avløp vil avhenge av reelt forbruk. Se kommunens hjemmeside vedrørende
kommunale avgifter. Årsgebyr for renovasjon vil avhenge av størrelse/omfang.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

Askøy kommune har på salgstidspunktet ikke eiendomsskatt.

FORSIKRINGSSELSKAP

Bygningsmassen vil være forsikret av utbygger frem til overtagelse. Fra overtakelsesdagen må kjøper tegne ny forsikring for eiendommen. Kjøper må også tegne egen innboforsikring.

Offentlige forhold

TINGLYSTE HEFTELSER OG RETTIGHETER

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. I vedtektene kan det fastsettes en mer omfattende panterett for krav mot seksjonseierne enn legalpanteretten. Slik beslutning krever at de seksjonseierne det gjelder, har sluttet seg til.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoverføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten.

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4627/12/1125/3:
04.09.1975 - Dokumentnr: 6930 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:4627 Gnr:12 Bnr:329
OPPLØSNING AV SAMEIE
Bestemmelse om veg og vedlikehold.
Bestemmelse om veg og vedlikeholdsplikt.
Overført fra: Knr:4627 Gnr:12 Bnr:1125
Gjelder denne registerenheten med flere

22.04.2022 - Dokumentnr: 428303 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 3
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/4

Tinglysning av hjemmel:
Skjøte sendes for tinglysing i forbindelse med oppgjøret.

Oppgjør forutsetter at det er gjennomført overtagelse og at partene har signert en overtakelsesprotokoll og sendt denne til oppgjørsavdelingen slik som avtalt i kontrakt. Dette håndteres av utbygger/megler.

I de tilfeller hvor to eller flere kjøper en eiendom i fellesskap vil megler legge til grunn at kjøperne skal ha like deler eierandel om ikke annet blir skriftlig spesifisert av kjøper ved inngivelse av kjøpetilbudet.

Megler kan kontaktes dersom grunnbøker og tinglyste heftelser fra hovedbruk/ avgivereiendommer ønskes fremlagt.

Foruten disse særskilte nevnte heftelser må kjøper også akseptere at det på eiendommen tinglyses ytterligere servitutter/erklæringer for å sikre
privatrettslige eller offentligrettslige interesser. Slike servitutter/erklæringer kan være erklæringer som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder og installasjoner, drift og vedlikehold av energi/ nettverk, vann- og avløpsnett e.l.

Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysninger av øvrige nødvendige erklæringer/avtaler o.l. vedrørende naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene knyttet til gjennomføringen av prosjektet innenfor reguleringsplanen for prosjektet.

Kjøpers bank vil få prioritet etter heftelsene som er og evt. blir tinglyst før overtakelse.

FERDIGATTEST / MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det er selgers ansvar å besørge at ferdigattest blir utstedt.

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge skriftlig før overtagelse kan finne sted. I motsatt fall anbefales det at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar. Dersom kjøper likevel velger å overta, er det ulovlig å ta boligen i bruk. Å bebo/ta boligen i bruk uten brukstillatelse kan medføre krav om utflytting og evt. bøter fra kommunen.

Av erfaring vil det kun bli utstedt midlertidig brukstillatelse ved overtakelsen. Ferdigattest vil først foreligge når hele prosjektet er ferdigstilt. Kjøper plikter å overta mot midlertidig brukstillatelse og har rett til å holde tilbake en forholdsmessig andel av vederlaget til sikkerhet for at ferdigattest blir gitt. Alternativt kan selger stille vanlig selvskyldnergaranti som sikkerhet for denne muligheten. Selger tar forbehold om å kunne stille slik garanti. Overtakelse mot midlertidig brukstillatelse medfører at man har tatt over eiendommen og ikke har krav på dagmulkt etter overtakelse.

Ved overtakelse vil kjøper få tildelt FDV dokumentasjon som viser hvilket materiale, produkt og fargevalg som er benyttet, og i tillegg adresselister
med oversikt over kontaktpersoner/firmaer som er ansvarlig for de forskjellige arbeider og vedlikehold.

Kjøper må påregne at det kan bli noe byggearbeid etter innflytting i anledning ferdigstillelse av utomhusanlegg.

REGULERINGS- OG AREALPLANER

Eiendommen er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til boligbebyggelse, nåværende og LNRF ifølge Askøy kommune.

Kommuneplaner
ID: 9001
Navn: Kommuneplanens arealdel 2012-2023
Plantype: Kommuneplanenes arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 13.12.2012
Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende. Delareal: 2.523 kvm.
Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag, nåværende. Delareal: 15 kvm.

Kommuneplaner under arbeid
ID: 9002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2018-2030
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Kommuneplanens arealdel

ADGANG TIL UTLEIE

Seksjonseier kan som hovedregel fritt leie ut sin egen seksjon. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger en saklig grunn. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

VEI, VANN OG AVLØP

Eiendommen vil bli tilknyttet privat til offentlig vei, samt offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Det gjøres oppmerksom på at det kan bli plassert fellesinstallasjoner som kummer, stakeluker, koblingsbokser etc. på den enkeltes del av eiendommen uten at det kan gjøres krav som følge av dette. Det er planlagt å innstallere en felles kloakkpumpe for sameiet. Denne kommer til å kreve noe strøm for å drifte, og det må påregnes felleskostnader til strøm og vedlikehold av denne for kjøper.

Særskilt avtale/erklæring er/vil kunne bli tinglyst på eiendommen.

Øvrige kjøpsforhold

BETALINGSVILKÅR

Det skal innbetales depositum på 10 % av kjøpesum, jmfr bustadoppføringslovens §46 (2), senest 7 virkedager etter at utbygger har stilt garanti etter bustadoppføringslovens §12. Resterende beløp innbetales senest 2 dager før overtagelse. Beløpet (depositumet) renteberegnes til fordel for kjøper .

Forskuddene må være fri egenkapital. Det vil si at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår som fremgår av nærværende kontrakt. Egenkapital kan være oppstarte midler eller lån som sikres med pant i eiendom man eier i dag og som kan belånes. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til § 47 garanti er stilt, eller skjøtet er tinglyst, forutsatt at de overstiger en 1/2 R.

Restbeløp av kjøpesum samt omkostninger betales etter regning før overtagelse. Kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto. Hvis
kjøper ikke er forbruker betales 20 % av totalprisen i forbindelse med kontraktsinngåelse. Det kreves fremlagt finansieringsbevis før kontraktsinngåelse, og alle bud må inneholde informasjon om hvordan kjøpet er tiltenkt finansiert. Dersom kjøper har klart et finansieringsbevis, bes det om at dette sendes til megler. Megler har rett til å innhente kredittopplysninger i offentlige registre om kjøperne. Slike undersøkelser vil i så fall bli gjennomført før inngåelse av ordinær kjøpekontrakt. Megler kan på grunnlag av opplysninger fra disse undersøkelsene bestemme at det ikke skal gjennomføres salg av bolig, herunder at ordinær kjøpekontrakt ikke blir inngått. Innbetalinger skal skje fra godkjent norsk
finansinstitusjon til oppgjørsmeglers klientkonto.

Oppgjør og eventuelt deloppgjør vil kun skje mot tinglyst skjøte eller mot garanti for tilsvarende beløp jf. bustadoppføringslova § 47. Kjøpere er ansvarlig for å formidle avtalens forutsetninger som har betydning for overtagelse og oppgjør til sin bankforbindelse, og påse at banken tilrettelegger sine forutsetninger til dette. Det skal innbetales depositum på 10 % av kjøpesum, jf. bustadoppføringslovens § 46 (2), senest 7 virkedager etter at utbygger har stilt garanti etter bustadoppføringslovens § 12. Resterende beløp innbetales senest 2 virkedager før overtagelse. Beløpet (depositumet) renteberegnes til fordel for kjøper. Det tas forbehold om at megler kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslovens § 47 (selvskyldnergaranti) og dermed vil depositumet bli et forskudd som utbetales til selger mot slik garanti. Det er usikkert om slik garanti vil bli stilt.

Dersom betaling er forsinket med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, anses dette som vesentlig mislighold og megler har rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

Ta kontakt med megler ved spørsmål rundt garantier/oppgjør.

OVERTAGELSE

Forventet ferdigstillelse er cirka 1 år etter vedtatt byggestart, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt. Estimatet er basert på en byggetid på 12 mnd. Estimert byggetid er ikke bindende da det kan oppstå forhold som forlenger byggetiden.

Byggestart vedtas i det boligen er solgt.

Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter.

Senest 10 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende
og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenforovertakelsesperioden. Det gjøres oppmerksom på at det etter overtakelse kan fortsatt kan foregå
byggearbeider på naboeiendommen, hvor det skal oppføres en enebolig. Kjøper aksepterer at det vil være støy fra byggearbeider, behov for anleggstrafikk og anleggsinstallasjoner for å ferdigstille prosjektet.

BUDGIVNING

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.

Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Alle kjøpetilbud og relatert kommunikasjon med megler skal foregå skriftlig.

Gi kun skriftlige kjøpetibud, og sett en tilstrekkelig lang akseptfrist. Uansett bør ikke kjøpetilbudet ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra det inngis.

Kjøpetilbudet skal inngis på W Eiendomsmegling sitt kjøpetilbudskjema påført din signatur. Samtidig må du legitimere deg. Det kan gjøres ved at du laster opp kopi av legitimasjon eller bruker bankID når du legger inn elektronisk kjøpetilbud på eiendommen. Annen oversendelse, eks. sms eller epost, er forbundet med en viss risiko for at opplysningene kommer på avveie. Dersom dere er to eller flere som skal kjøpe sammen, må samtlige budgivere undertegne kjøpetilbudet og legitimere seg.

Kjøpetilbud som inngis utenom ordinær arbeidstid kan ikke forventes behandlet før neste ordinære arbeidsdag. Du har selv risikoen for at ditt kjøpetilbud kommer frem til megler. Megler vil straks kjøpetilbudet er mottatt bekrefte dette skriftlig til deg. Får du ikke slik bekreftelse, bør du ringe megler for å sjekke om kjøpetilbudet er mottatt.

Kjøpetilbudet skal fylles ut så nøyaktig som mulig med hensyn på finansiering og finansinstitusjonens kontaktperson. Normalt vil ikke kjøpetilbud med forbehold bli akseptert av megler før forbeholdet er avklart. Megler står fritt til å forkaste eller akseptere et hvert kjøpetilbud.

Det vil bli oversendt en kopi av budjournal til kjøper etter budaksept.

Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør kjøpetilbudet fremmes gjennom fullmektig.

Andre som har levert inn kjøpetilbud på boligen kan få utlevert anonymisert budjournal.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

AVHENDINGSLOVEN

Kjøpet reguleres av Lov om avtale med forbrukar om oppføring av ny bustad m.m. (bustadoppføringslova) 13. juni 1997 nr. 43, i tilfeller hvor selger er profesjonell og kjøper er forbruker. Dette innebærer blant annet at kjøper har krav på garantier iht. bustadoppføringslova § 12. I tilfeller hvor kjøper er profesjonell iht. bustadoppføringslova, dvs. gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan selger kreve at avtalen reguleres av avhendingslova eller etter bustadoppføringslova hvor §§ 8, 12, 16, 18, 24, 31, 49 og 52-54 ikke kommer til anvendelse. Dersom andre paragrafer i bustadoppføringsloven inneholder bestemmelser om at de ovennevnte paragrafer kan påberopes, vil også slike bestemmelser ikke være gjeldende mellom partene.

LOVPÅLAGTE TILTAK MOT HVITVASKING

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktet art.

Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.

Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfelle også ha plikt til å stanse gjennomføring av handel.

PERSONOPPLYSNINGSLOVEN

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

EIER

Hefø Bolig AS

OPPDRAGSNUMMER

6006323

Megler

ANSVARLIG MEGLER

Markus Håland
Partner | Daglig leder | Eiendomsmegler MNEF
Tlf: 92456782
Epost: markus@wmegling.no

MEGLERFORETAK

W Eiendomsmegling Bergen Sentrum AS
Hellveien 126
5039 BERGEN
Org.nr. 925 394 904

Vedlegg

Markus Håland

Markus Håland

Partner | Daglig leder | Eiendomsmegler MNEF

E: markus@wmegling.no

M: 92456782

Arve Tveit

Arve Tveit

Eiendomsmeglerfullmektig

E: at@wmegling.no

M: 46501985